Locuințe în fostele centrale termice. Proiect al primăriei, RAM-ul nu agreează. „Poate doar dacă ne desființăm”

Aproape nimeni nu mai știe exact de când Primăria Buzău n-a mai construit un bloc, o casă, o locuință. Ultimele încercări, achiziționarea a patru module, plasate în Simileasca, pe strada Depozitului, s-au dovedit mai degrabă un eșec din cauza disconfortului termic. Iarna e prea frig, vara prea cald, iar chiriașii care ar fi trebuit mutați aici, stau pe la rude.


În proiectul de buget pentru 2017 s-au alocat 1,4 miliarde de lei vechi, pentru întocmirea documentației de amenajare a unor noi locuințe. Se are în vedere, în primul rând, transformarea unor foste centrale termice de la RAM în locuințe sociale. „Trebuie neapărat să facem ceva în acest domeniu. Suntem asaltați de cereri. Vom construi mai multe locuințe pentru cazurile sociale. În plus, avem în vedere mutarea aici a celor din clădirile vechi, momenumente istorice pe care vrem să le primenim, de pe Cuza Vodă” a anunțat primarul Toma.


„Ce s-a dezafectat, s-a dat deja”

Dinspre RAM însă, ideea nu este văzută prea optimist.

„Nu mai avem centrale de dat. Ce am dezafectat, s-a predat deja. Mai avem o singură centrală ce nu este funcțională, dar aceasta este dotată corespunzător și oricând poate fi pusă în funcțiune. Ce s-ar mai putea face, e doar restrângerea activității în unele din centrale. S-ar mai elibera în jur de 20-30 de metri pătrați. Eu sper că domnii din primărie nu se gândesc la desființarea RAM-ului, șa cum se speculează. În acest caz, da, ar fi centrale de transformat în locuințe. Dar eu sper ca acest lucru să nu se întâmple niciodată. Eu încă mai cred în RAM, rămâne cea mai bună soluție pentru buzoieni” ne-a declarat Anișoara Mândroiu, director tehnic la RAM.

Referitor la RAM și viitorul societății de termoficare, azi are loc ședința comnadată la Ministerul Dezvoltării de ministrul Sevil Shhaideh. 

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.