Locuitorii din Rm. Sărat beau apă cu (prea multă) sare. Comp. de Apă recunoaşte că se depăşesc limitele admise

Apa furnizată locuitorilor din Rm. Sărat de Comp. de Apă are probleme de calitate. O recunoaşte oficial inclusiv Dumitru Cristea, directorul adjunct al firmei de apă.

„Da, aşa e. Dar nu-i nimic nou, aşa a fost de la început. Se depăşesc cantităţile admise pentru cloruri, mangan şi fier. Dar pentru cloruri în principal. Mai exact e vorba de sare. Apa extrasă din forajele noastre are prea multă sare. Aşa e apa la Rm. Sărat şi împrejurimi, bogată în sare. Ştiţi că şi râului i se zice Râmnicu Sărat. Din cauza sării în surplus se favorizează afecţiunile cardiace. Cele mai mari probleme sunt de la sursa Voetin”.

Dumitru Cristea a anunţat că se fac eforturi pentru remedierea problemei.

„Mare parte din fondurile europene pe care încercăm să le accesăm sunt tocmai pentru rezolvarea problemelor legate de calitatea apei. Şi la Rm. Sărat, la Mânzăleşti, Chiojdu, Cislău şi aşa mai departe. E nevoie de corectarea apei extrasă din foraj. Iar acest lucru nu se face decât prin osmoză. Iar pentru aşa ceva e nevoie de utilaje foarte scumpe, care nu s-ar putea achiziţiona în alt fel decât prin fonduri europene. În municipiul Buzău am reuşit, se face osmoză. Facem eforturi deosebite, dar de aceste lucruri nu se vorbeşte mai deloc în presă, vouă nu vă place decât scandalul Toma – Tescaru”.

Problema de la Rm. Sărat este cunoscută inclusiv la nivelul conducerii primăriei. „Domnule Tescaru, când veniţi la noi la Rm. Sărat? Ştiţi că avem problemele alea… Să vedem ce putem face” i s-a adresat primarul Sorin Cârjan directorului Tescaru, imediat după ieşirea de la şedinţa ADI Buzău 2008.

„Da, ştiu. Avem probleme mari acolo. O să vin, îmi fac timp şi o să vin” a zis Tescaru, nemulţumit însă de poziţia adoptată de primarul Sorin Cârjan în şedinţa ADI unde a susţinut cererile primarului Toma de la Buzău. „Sorine, te ştiu băiat deştept. Ce naiba, tu nu ştii despre ce e vorba ? Ce vrea de fapt Toma ? Nu mi-a plăcut ce ai zis în şedinţă, când o să vin o să ne punem la punct şi în privinţa asta” a conchis Tescaru. 

Auraş Tereacă

 

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.