Lovitură de 4 milioane de euro dată de Boșcodeală lui Toma

Încă o lovitură în plex primită de actualul primar C-tin Toma de la predecesorul său, C-tin Boșcodeală.

În loc să asfalteze străzi și trotuare, să facă locuri de joacă, platforme de gunoi îngropate  și câte și mai câte în acest oraș înapoiat, Primăria Buzău este obligată prin două decizii judecătorești consecutive (Înalta Curte și Curtea de Apel Ploiești) să plătească datorii de peste 4 milioane de euro! 

Aceasta după ce doctorul în administrație, C-tin Boșcodeală, a hotârât cu de la sine putere, să nu plătească TVA la subvenția pentru gigacalorie între 2010 și 2013.

Specialiștii ANAF nu s-a luat însă după fostul primar și după ce au somat Primăria – Boșcodeală să plătească au dat-o în judecată.

Abia acum s-a dat sentința finală, ANAF a câștigat, iar Primăria – Toma trebuie să dea banii. Peste 180 de miliarde de lei vechi !

În ședința de ieri, consilierii au aprobat proiectul prin care Primăria Buzău și RAM vor merge la ANAF cu rugămintea ca banii să fie plătiți în rate pe întinderea a cinci ani, pentru că altfel va fi jale!

Nu se va mai asfalta mai nimic în oraș, iar aproape toți banii de investiții vor merge la fisc!


Întrebare fundamentală: nu era mai bine ca de 4 milioane să fi fost cumpărate centrale ?

Consilierii locali au aprobat ieri fără nicio discuție ca Primăria Buzău să plătească acești bani pentru salvarea RAM-ului de la faliment.

Bani care vor fi băgați într-un cal mort, în condițiile în care, mai devreme sau mai târziu, RAM tot la faliment va ajunge.

Societatea de termoficare pierde an de an mii de clienți care se debranșează în condițiile în care gigacaloria produsă cu o centrală de apartament costă 160 de lei, iar cea de la RAM e de 430 de lei (preț real – nesubvenționat)!

E la mintea cocoșului că pe măsură ce Primăria Buzău va limita subvenția, iar prețul gigacaloriei către populație va crește, cei branșați la RAM își vor lua centrale, pentru că-i mai ieftin și mai confortabil.

Momentan, buzoienii de la bloc în cuantum de două treimi au centrale și doar o treime au mai rămas la RAM. Iar cele două treimi nu mai sunt de acord să plătească din taxele și impozitele lor căldura celorlalți. 

De aceea, poate n-ar fi fost rău ca Primăria Buzău să fi cumpărat cu cele 4 milioane de euro centrale celor mai săraci dintre buzoieni, iar RAM să fi fost lăsat să se odihnească în somnul de veci, așa cum s-a procedat recent la Galați, după Târgoviște, Brăila, Slobozia, Alba Iulia, Piatra Neamț, Baia Mare, Bistrița, Zalău, Vaslui, etc. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Lovitură de 4 milioane de euro dată de Boșcodeală lui Toma

 • Sa se cumpere centrale pt cei săraci!!! Ram este mort oricum….

  Răspunde
 • Nu le dati nici un ban,ca tescaru,ii va baga in buzunar,lasati-o sa dea faliment.

  Răspunde
 • Banii sa-i dea cine nu a platit. Confiscarea bunurilor personale pentru achitarea restantei.A facut-o cu buna stiinta. Deci?! A fost in functie si i-a mers bine, acum trebuie sa-si plateasca ceea ce trebuia sa plateasca la timp.

  Răspunde
 • bai sandule, tu cand esti prost, unde te doare ??Ce vina au oamenii bai cap de lemn ,daca mereu le-a fost bagate bete in roate, cand au vrut sa scape de mafie .

  Răspunde
 • Băi Pon ta xe, dezaxatul fără axe, ești bou sadea sau te prefaci că nu pricepi opinia corectă a lui Sandu conform căreia ciorditorul Boșcodeală trebuie să plătească toate găurile făcute în bugetul local de ghiara lui hulpavă. Cine i-a băgat „bețe-n roate” lui Bocodeală? A vrut mafiotul să scape de mafie? Adică de el? Ce tembel!

  Răspunde
 • platesc RAM pe timp de iarna in conditiile in care nu mi furnizeaza caldura nici in casa nici pe casa scarii…..e corect ? da dle primar ajutatii pe cei care nu au posibilitati sa si puna centrala si asa RAM ul umfla facturile …..

  Răspunde
 • Andrei chiar asa PROST ESTI , ce treaba are Tescaru cu RAM ? documenteaza-te mamagaule !!!!!!!!!!!!

  Răspunde
 • Acest articol a fost scris de un om „dedicat” primarului Toma care de cand a luat puterea face numai schimbari „inteligente” care au facut sa creasca somajul.
  Daca Bucuresti functioneaza cu caldura de la „RAM”, orasul nostru de ce nu ar putea urma acelasi drum ?????
  Se insista sa trecem la centrale de bloc (nerentabile dar „comfortabile”) pt. ca la mijloc sunt alte interese.

  Răspunde
 • 6 luni de adm Toam si nu am vazut decat semafoare si treceri de pietoni mutate de la coltul strazii la mijloc (unde drak s-a mai vazut asa ceva), incercarea de a mai lua ceva bani pe parcari – de parca am avea destule vreodata si cam atat. Tot orasul e plin de gropi si tot zice ca se face, e in analiza …cat timp trebuie sa dai drumu la lucrari daca ma imult de 6 luni??? ani?!?!?10-20 ani ca la Boscodeala!?!? vrem rezultate nu vorbe !!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.