Lovitură reușită de Trans-Bus. Avantaj călători, dezavantaj maxi-taxi

Panouri electronice de afișare a timpului până la venirea autobuzului în stație.

E ultima noutate din transportul public buzoian.

Reporterul buzoienii.ro a primit de la o sursă informația că în aceste zile se află la Buzău specialiștii unei firme specializate în acest domeniu.

Au implementat acest sistem în vara anului trecut la Cluj-Napoca, iar recent au fost contractați de Trans-Bus.

„Da, așa e. În maximum două luni sistemul va fi funcțional. În aceste zile se montează pe toate cele 71 de autobuze ale noastre computere de bord. Acestea au și GPS și sisteme de transmitere a informației către panourile din stații. În acest fel pe panouri se va afișa timpul rămas până la venirea autobuzului. Vom achiziționa pentru început 10-14 astfel de panouri pentru stațiile mai importante din oraș. În timp, vom cumpăra pentru restul stațiilor”, a confirmat informația Gică Toader, directorul Trans-Bus.

Sistemul îi va avantaja pe călători, dar va dezavantaja sistemul maxi taxi.

Unii dintre călători mai puțin grăbiți vor fi tentați în condițiile în care pe panou se va indica faptul că autobuzul e după colț să nu se mai urce în maxi-taxi.


Citește și articolul: Iată care au fost cauzele atacului și ghinionul care a provocat tragedia. „Al treilea a scăpat cu fuga”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Lovitură reușită de Trans-Bus. Avantaj călători, dezavantaj maxi-taxi

  • Ar fi bine sa se ia si exemplu de la Iasi cu automate pentru bilete in statii.

  • Asa ceva exista si la Ploiesti.

  • Controale severe pentru maxi taxi si sancționate pentru călători luați în plus față de capacitatea locurilor

  • Ei ,da.Afișarea orelor în care sosesc în stație autobuzele ,are cumva un aer occidental .Dacă s-ar pune în practică ,într-adevăr călătorii vor fi avantajați .

  • La mai multe investiți în folosul cetatenilor as vrea ca totul sa fie ca în occident sa funcționeze funcționeze și butoanele din autobuz prin care anunți șoferul ca tu vrei sa cobori.

  • Numai că la noi, spre deosebire de Cluj, s-ar putea să se mai și fure astfel de dispozitive. Așa că un control mai drastic duminica prin talcioc, n-ar strica!

  • N-ar strica nici monitorizarea șoferilor care vorbesc la telefon, fără să le pese de călători.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.