Lovitură sub centură. Ca să nu mai iasă primar

E o informație șoptită reporterului buzoienii.ro de un personaj cu funcție în Buzău.

„Știi ce voiau ăștia să-i facă lui Toma ? În mijlocul iernii, când era gerul mai mare, domnii din grupul Ecogen urmau să oprească furnizarea căldurii către oraș. Inventau un motiv prin care să-l învinuiască pe primar și se detona astfel o bombă cu efecte nimicitoare pentru Toma. Să mai găsea și vreun bătrân care să fi murit în propria locuință și se specula la greu că din cauza frigului din casă. Și gata, ieșea un scandal monstru. Suficient ca Toma să-și ia adio de la al doilea mandat”.

Personajul a continuat susținând „fie că Toma a fost isteț și a întrezărit plasa care i se întinde, fie a avut o cârtiță în cabala care se punea la cale. De-asta graba asta cu mutatul cazanelor și decuplarea RAM-ului de la Ecogen”.

Momentul aducerii cazanului de la Excogen la punctul termic din Dorobanți

Atenție, informația de mai sus nu-i sigură, trebuie tratată doar ca zvon ori ipoteză de lucru. Cert e că în 2019 Ecogen a sistat mai întâi în aprilie furnizarea apei calde pentru calorifere, iar apoi, în august, pe cea de la robinet. Astfel că existau premise pentru o nouă întrerupere, fix în mijlocul iernii.

Acum, Toma a scăpat de amenințarea Ecogen, dar are alte emoții. Că noul sistem prin care RAM va produce căldură în cazanele proprii va funcționa în parametri corespunzători și că montarea de centrale în zece unități de învățământ din oraș va fi gata înainte de venirea frigului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

25 de comentarii la „Lovitură sub centură. Ca să nu mai iasă primar

 • Oricum nu va mai iesi primar.
  Asa ca simpatizanti ai ciumei rosii si a lui toma luati va adio de la el!

 • Cu doar acel cazan de la PT.4 nu v-a putea face fata si la caldura , dovada !!!!!! se discuta instalarea celui de-al doilea ,tocmai in prag de iarna ???

 • Eu mi-as dori sa iasa din nou primar pentru ca e nevoie de continuitate si pt ca lucrurile se misca,dar cred ca ceea ce ai spus mai sus e o mare cacealma. Probabil stie ca nu are cum sa monteze centralele pana la venirea frigului ori ca acel cazan nu va face fata.

 • „Atenție, informația de mai sus nu-i sigură, trebuie tratată doar ca zvon ori ipoteză de lucru.” Auras, de ce nu publici oare tu zvonuri ori ipoteze de lucru şi în defavoarea domnului Toma? Cum ar fi de exemplu, plata la un moment dat, din bani publici, a unei firme de pază de care nu era strain, pentru a asigura paza scolilor, desi situatia cu politistii locali nu era rezolvata, cum de altfel nu este nici azi!

 • Nu l mai pupa atata ca oricum nu mai iese primar!!!!
  Sa se duca _ _a _ _ !!

 • Numai scenarii SF.
  In realitate primarul a vrut sa faca ce a facut primarul anterior, adica un tun dat sub pretextul incalzirii populatiei. Si mutarea asta a fost dat un tun la fel cum s-a dat in 2008 cand s-a infiintat Ecogen de catre primarie in beneficiul baietilor destepti din energie Eximprod (patronata de unchiul lui Sebastian Ghita) si Romelectro (controlata de grupul lui Dan Ioan Popescu, mana dreapta a lui Adrian Nastase) si in care primaria a pompat milioane la infiintare si milioane anual.
  Ca si atunci, primaria a cheltuit milioane degeaba, milioane ce au ajuns in buzunarele celor alesi de primar sa primeasca contractele. A identificat oportunitatea si a profitat de ea, ca si primarul vechi sa multumeasca niste oameni bogati sa ajunga si mai bogati.

 • Oricum , nu avem apa caldă de două saptamanii. Domnul primar a făcut niște promisiuni și nu și-a ținut cuvântul.Noi ăștia fără centrală, suntem cantitate neglijabilă?

 • Nu, voi astia fara centrale, care va dati mari saraci, ar trebui sa va deconectati de la sistemul centralizat de pomeni electorale si sa va puneti centrale cu consum real, la fel ca prostimea cinstita din oras care nu sta cu MANA INTINSA.
  Alta intrebare ?!

 • Fereste-ma, Doamne, de ,,prieteni”, ca de dusmani ma feresc singur!
  Asa spune o vorba din popor pe care Toma trebuie s-o aiba tot timpul in vedere!
  Pentru ca dusmanii sai nu sunt doar cei cu care se afla in litigii oficiale sau cei care il balacaresc in comentariile din mediul virtual… Cei mai periculosi dusmani ai sai sunt potentialii tradatori din randul pupincuristilor pe care ii are! Cei cu masti de ,,prieteni”!
  Deci, MARE ATENTIE, Domn Primar, ca ai cativa oameni fara caracter in staff-ul dumitale, ne(oameni) care azi te pupa si te lauda cum stiu ei mai bine, atat timp cat pot trage foloase de pe urma ta, iar maine-poimaine, cand le vei deveni neimportant, te vor trata ca pe un obiect expirat, de aruncat la cosul de gunoi!
  MARE ATENTIE la aceste CARACTERE pentru ca, din cate se pare, au reusit sa-ti castige increderea si sa profite de pe urma ta!

 • Tovaraşe Auraş, o cam daţi în SF-uri şi/sau teorii ale conspiraţiei!
  Tot se bate monedă că a făcut şi p’aia, şi p’ailaltă şamd. Din punctul meu de vedere, şi nu numai, şi-a bătut joc de noi şi a plătit datorii electorale din banii buzoienilor. Tot ce a fost făcut în Municipiul Buzău în ultimii doi ani a fost doar praf în ochi.

  Să dăm acum câteva exemple:
  1. S-a bătut cu pumnul în piept că Primăria nu va mai sponsoriza spectacole şi artificii, că sunt bani cheltuţi inutil, bani care pot fi folosiţi la dezvoltarea oraşului şamd. Spectacolele şi focurile de artificii s-au înmulţit.
  2. În aprile 2019 s-a aprobat HCL prin care blocurile în care au rămas până la două locuinţe conectate la sistemul centralizat de încălzire să fie deconectate din oficiu. Nu s-a întâmplat nimic.
  3. Amplasarea celor două cazane în PT4. Există aviz de mediu? Dacă da, de ce nu este făcut public? Cât a costat mutarea cazanelor şi toate lucrările adiacente? Nu spune nimeni! De ce? Care va fi eficienţa acestui sistem centralizat? Nu prea se simte metoda Kaizen aici!
  4. Creşterea preţului apei de la robinet. A urlat din toţi rărunchii că avem cel mai mare preţ la apă din România şi că acesta va scădea. A fost dat jos Tescaru (altă persoană care nu este o uşă de biserică) pentru că l-au declarat principalul vinovat pentru preţul ridicat al apei, chiar dacă acesta a declarat că ajungerea la acest preţ a fost o necesitate pentru a atrage investiţii cu bani europeni. Ce face acum Compania de Apă? Creşte preţul apei până în 2025 cu 44,33% şi a serviciului de canalizare cu 77, 85%. Credeţi că este normal? Cam multă ipocrizie!
  5. Marea asfaltare. S-au închinat imnuri până la ceruri pentru asfaltarea multor străzi din Buzău. Nimeni nu poate nega. A făcut mult mai mult decât predecesorii săi. Indubitabil. Chiar dv. aţi fost autorul multor ştiri cu acest subiect. Eu am doar o întrebare: CINE A SEMNAT RECEPŢIA ACESTOR LUCRĂRI? Asfaltările au fost făcute în bătaie de joc şi recepţionarea lucrărilor la fel. Nu este posibil ca după un an şi câteva luni străzi asfaltate în 2018 să fie praf şi să faci slalom printre gropi şi guri de canal amplasate cu 5-10 cm mai sus sau mai jos faţă de nivelul asfaltului (lăsate aşa chiar după asfaltare)! Vă propun să ne întâlnim. Dumneavoastră veniţi cu lista străzilor asfaltate în 2018, că doar aveţi o relaţie bună cu primarul şi Primăria, plus maşina personală şi eu cu permisul de conducere. Aveţi tăria să staţi nepăsător pe locul din dreapta şi eu să conduc autoturismul dv., fără a depăşi viteza legală bineînţeles, pe TOATE străzile asfaltate în Municipiul Buzău în anul 2018? Plătesc eu combustibilul, nu şi pivoţii, bucşele, amortizoarele, capetele de bară şamd. Pe acestea le puteţi imputa comisiilor de recepţie a lucrărilor sau chiar primarului.

  Ar mai fi multe de spus. Mai lăsăm şi pentru altă dată!

 • Asta e de cand e lumea…
  Nimic nou sub soare. Depinde de el cum ii evalueaza neoficial…

 • Raspuns pt. Ion Păduraru.
  1a. Primarul a spus ca nu vor mai fi atat de multe spectacole in Piața Dacia. Și n-au mai fost cu excepția Târgului de Crăciun. 1b Dvs.va uitati doar la cheltuieli, nu si la venituri. În cazul Drăgăicii diferența e de doar 2 miliarde de lei vechi. Care e aproape un mizilic, comparativ cu faptul că sute de mii de buzoieni vin si se distreaza aici. Plus că Dragaica se măreste de la an la an – ca spațiu, număr de comercianți, brand, etc. Ce-ați zice dacă peste 2-3-4 ani, Drăgaica va face 2 miliarde profit ?
  3. Punerea în funcțiune a cazanelor a costat, dar suma pe care Primaria Buzau o va plăti în iarna 2019-2020 ca subvenție – datorita reducerii drastice a numărului de calorii consumate – va acoperi diferența. Uitați-vă și la faptul că acest mare cartof fierbinte, încălzirea centralizată, e pe cale să se rezolve/dizolve la Buzău fără prea mare scandal. Precum în cazul eliminării căpușei maxi-taxi. Fără subvențiile uriașe care se plăteau în vremea lui Boscodeală la căldură și transport, Buzăul va putea să aloce (de la un moment dat) tot mai mulți bani către investiții.
  5. Spuneti minciuni. Pe nicio strada asfaltata in 2018 nu este nicio groapa. Probleme, daca sunt, se datoreaza faptului că ulterior asfaltării strada a trebuit sparta pentru diverse lucrări (apa, canal, gaze, energie etc). Dar asta nu inseamna ca asfaltarea a fost de proasta calitate cum sugerati dvs. A mai fost unul, Bârlă, care a propagat o astfel de minciună.

 • Eu sunt uimit de cati creduli inca mai sunt in Buzaul asta si in tara!!
  Diferenta intre Toma si Boscodeala este ca Toma a fost putin mai destept si a stiut sa scoata ochii cu 2-3 strazi asfaltate, 2-3 panselute, un avion
  Si 80% din buzoieni i-au cazut la picioare!daca un sclav era tinut 1 luna fara mancare si dupa o luna primea un colt de paine, pupa mana!asa si cu Toma.
  A plecat Toma de la afacerile lui de milioane de euro sa vina pe 50 de milioane lei salariu la primarie ca il durea burta de buzoieni!

 • Răspuns pt. dl. Burcă. Îmi cer scuze, dar cred că ați căzut acum de pe o altă planetă. Eu n-am fost deloc un lăudător al dlui Boscodeală. Dimpotrivă, am fost probabil cel mai virulent critic din presa buzoiană. De ce ? Pentru că a fost un primar modest ca realizări. Acum îl susțin pe dnul Toma că e pe invers: face. Iar referitor la numărul de străzi asfaltate nu sunt 2-3 ci vreo 130. Și se tot asfalteaza, la saptamâna mai apare cate una. Ghinionul dvs e că majoritatea buzoienilor văd asta și nu se mai lasă păcăliți de mesaje boșcodiste ca al dvs.

 • Având în vedere modul cum trataţi evenimentele din urbe, cât şi cum prezentaţi/susţineţi acţiunile/activităţile primarului şi ale Primăriei, nu mă fac să cred decât că acum sunteţi angajat purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Buzău. Cu acte sau fără, aşa vă comportaţi.

  1. A declarat că nu mai vrea să cheltuie bani pe spectacole şi artificii. Mă rog, încercaţi să dregeţi busuiocul şi să îi mai scoateţi din pete. Nu veţi reuşi să îl albiţi în totalitate.
  2. Despre debranşarea blocurilor cu 1-2 locuinţe branşate la sistemul centralizat nu aţi spus nimic. Nu aveţi nimic de comentat? Normal, de ce nu ne place, nu ne apropiem!
  3. Tot încercaţi să găsiţi scuze şi vă fofilaţi fără a da un răspuns concret. Încercaţi doar să scoateţi în evidenţă ce „mari realizări s-au făcut” şi să acoperiţi neregulile. Puneţi sumele pe tapet. Să vadă şi contribuabilul buzoian unde se cheltuie „bănuţul” public.
  4. Despre preţul apei nu aţi spus nimic. Nici nu mă aşteptam. Nu aveţi ce spune pentru că dv. cunoaşteţi foarte bine situaţia. Nu credeţi că ipocrizia a depăşit de mult şi cu mult limitele normalităţii?
  5. Îmi cer scuze referitor la străzi. Am uitat să scriu şi 2017. În rest îmi menţin opniile. Asfaltările s-au făcut în cea mai mare parte în BĂTAIE DE JOC!. Recepţia lucrărilor LA FEL! S-a bătut cu pumnul în piept tovarăşul primar că unde s-a asfaltat nu va mai „sparge” nimeni în următorii 10 ani. Ca de obicei, drumul către iad este pavat cu intenţii bune. Fiecare a spart unde a vrut şi a reparat în cel mai precar mod posibil, dacă a mai reparat … Sunt străzi unde asfaltul s-a lăsat pur şi simplu, gurile de canal sunt mai jos sau mai sus, în jurul multora asfaltul s-a lăsat şamd. Chiar nu circulaţi pe străzile din Buzău? Sau poate v-aţi luat elicopter sau aparat portabil pentru teleportare. Asta ar explica faptul că nu ştiţi cum arată străzile din Buzău. Sau poate nu vreţi să ştiţi sau să recunoaşteţi realitatea … Aţi afirmat că am spus minciuni. Asta îmi dă de înţeles că acceptaţi provocarea lansată de mine: dv. veniţi cu autoturismul personal, eu plătesc combustibilul şi parcurgem împreună toate străzile asfaltate în mandatul primarului Toma. Sau evitaţi în continuare şi acest subiect?

 • Cu privire la asfaltari: realizari foarte slabe in ciuda propagandei – asfaltari furibunde, masive; anul trecut s-a stat vreo 6 luni pe Aleea Sporturilor ( fara trotuare ) iar in acest an s-a inceput in aprilie pe Oltului dar refacerea trotuarelor s-a oprit dupa vreo 150 de metri ; s-au risipit multi bani pe activitati electorale

 • Cataline , ai trecut de la autobuze la centrale ???? nu mai te da tu zmeu , eu am fost silit sa trec la centrala datorita faptului ca RAM A SISTAT FURNIZAREA DE APA CALDA SI CALDURA DATORITA NEINTELEGERILOR DINTRE ,RAM,ECOGEN SI PRIMARIE .
  DACA TOMA ERA IMPLCAT IN ACESTA MAFIE BOSCODISTA , FII SIGUR CA NU SE AJUNGEA AICI 🙂

 • Ai trecut la plata reala si atat.
  Gata cu pomana. Doare ??!!
  Aia e…, bine ai venit in clubul nostru.

 • Răspuns pt. dl. Păduraru.
  Nu sunt purtătorul de cuvânt al nimanui, doar ca sunt ziaristul cel mai aplecat din Buzau spre administratie de vreo zece ani. Și, ca și dvs, și eu sunt interesat de ce se intampla in orasul Buzau, si imi place sa se spuna lucruri corecte. Aveti dreptate cand spuneti ca dl Toma a promis scaderea pretului la apa și n-a facut-o. Totusi, pretul nici n-a mai crescut în ultimii trei ani.
  Referitor la strazi, as face plimbarea cu dvs., dar nu cred ca am timp. Chiar sunt ocupat si am multe restante. Dar, va rog, sa-mi trimiteti dvs poze cu gropile din asfalt si sa-mi spuneti de pe ce strada asfaltata din 2017 încoace sunt. Eu n-am văzut să fie.

 • Pentru domnul Auras Tereaca:

  Avand in vedere amploarea comentariilor pe care le genereaza in randul buzoienilor stirile legate de Toma si activitatile sale administrative, incercati sa-i sugerati dlui Primar, daca puteti, sa intervina si aici cu raspunsuri pentru cetateni, nu doar pe facebook.
  O idee care nu cred ca e exagerata, in primul rand pentru ca d-nul Primar oricum a mai intervenit (problema e ca interventiile sale la comentariile de pe Buzoienii.ro sunt extrem-extrem de rare).
  In al doilea rand, cu siguranta site-ul dvs (Buzoienii.ro) si-ar spori mult mai mult ,,rating”-ul (mai exact spus, nr-ul de cititori) daca lumea ar vedea ca Toma e atat de popular incat isi permite sa le raspunda CONSTANT buzoienilor la comentarii (din moment ce oricum, repet, cu 2 sau 3 ocazii a facut-o deja)!
  Si astfel, pe langa captarea unui numar mult mai mare de cititori/ comentatori ai paginii Buzoienii.ro, s-ar limpezi mult mai bine problemele urbei si alte chestiuni pe care le semnaleaza populatia.

 • Răspuns pentru dl. Tereacă.

  Domnule Tereacă, răspunsul dumneavoastră poate fi catalogat, în cel mai bun caz, JENANT. Pur şi simplu REFUZAŢI să vededţi realitatea. Sau o vedeţi dar REFUZAŢI să recunoaşteţi. Sau pur şi simplu nu vă pasă! Probabil nu aveţi timp pentru că trebuie să vă îndepliniţi norma şi să mai pregătiţi nişte osanale marelui conducător al urbei.

  Legat de miniciuni. M-aţi acuzat că spun minciuni referitor la străzile asfaltate în 2017-2018. Toată lumea ştie că spun adevărul. Este un pic mai bine decât înainte, dar nu aşa cum ar trebui, având în vedere câţi bani se cheltuie! În plus, aţi spus că preţul apei nu a mai crescut de 3 ani. Vedeţi ştirea de mai jos. Semnată de dv. Cine minte?

  https://www.buzoienii.ro/ce-zice-primarul-in-scandalul-cresterii-tarifelor/
  20.03.2019. Aici se spune că a crescut preţul apei dar va fi scăzut ulterior.

  Nu voi trimite fotografii cu bătaia de joc numită „MAREA ASFALTARE”. Cunoaşteţi realitatea la fel de bine, aşa cum o cunosc toţi buzoienii. Dv. sunteţi obligat să spuneţi altceva. Îmi menţin invitaţia. Vă asigur că voi cumpăra cel mai scump combustibil!

 • Răspuns pt dl. Păduraru.
  Apa nu s-a mai scumpit la Buzău din 2015!
  Consultati, va rog, acest link: http://www.cabuzau.ro/info/tarife/
  Știrea asta https://www.buzoienii.ro/ce-zice-primarul-in-scandalul-cresterii-tarifelor/ făcea referire la o perspectivă – când se vor fi atras fonduri europene. Din 2015 nu s-a mai făcut nicio mărire.
  Deci, rămâne cum am stabilit, dvs. mințiți.
  Mințiți și când spuneti că au apărut gropi la străzile nou asfaltate.
  Nici nu mă miră câtă vreme văd că suneteți abonat la un site, newsbuzau, specializat în ultimii ani în propagarea minciunilor, lucru dovedit inclusiv prin decizii judecatoresti prin care autorul a fost pus să plătească despăgubiri celor lezați.

 • Ptr dl. Paduraru: sa emiteti opinii aici ca asfaltarea a fost un dezastru este incalificabil. Traiti in lumea dvs in continuare ! Pe vremea lui Bosco ati vazut ce super strazi avea tiganimea din Simileasca ?! In timp ce platitorii de taxe ne rupeam masinile prin centru ????!!!

 • Pentru „domnii” Tereacă și Cătălin”: E noaptea minții! Eu nu am spus că nu se asfaltează ci că ce se face este de slabă calitate și nu rezistă. Cu ce am mințit? Cât despre prețul apei, de ce a fost dat jos Tescaru? Ce face actuala conducere a Companiei de Apă începând din 2020? Cred că intrați în categoria celor care știu să citească dar nu înțeleg ceea ce citesc. E clar, nu meritați efortul! Rămâneți în mocirlă și înălțați osanale pentru câțiva arginți!

  P.S.
  Asocierea mea cu site-ul menționat mai de către dv., „domnule” Tereacă este gratuită și abuzivă. Nu sunt un admirator al dl. Gavriluță.

 • Dati exemple clare cu strazile asfaltate unde s-au produs avarii majore ale lucrarilor, dar clar X-Y-Z….., dar daca nu sunt decat 1-2 exemple, nu va mai osteniti. Nu cred ca in cariera dvs ati facut totul ca la carte. Nu mai induceti prostii pe aici, generalizand eronat si voit cu rea intentie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.