Lovitură sub centură primită de polițiștii locali de la pază. Costul cu un „local”, majorat la 3074 lei/lună. Un agent de la o firmă privată costă doar 1780 lei (salariul minim)

Nemulțumire a polițiștilor locali de la pază după aprobarea noilor tarife pe care le va percepe Poliția Locală pentru a asigura servicii de pază cu personal propriu.

După majorare, o instituție publică / unitate de învățământ / societate comercială care va dori să-și asigure paza cu un polițist local va trebui să achite lunar pentru serviciile acestuia minimum 3074 de lei (3974 cu normă de hrană) în cazul unui agent – personal contractual sau chiar 4364 de lei (5474 cu norma de hrană) dacă agentul respectiv este funcționar public. Norma de hrană nu se mai plătește, dar chiar și așa prețurile sunt foarte ridicate.


Noile tarife sunt foarte mari în condițiile în care majoritatea firmelor de pază private își plătesc agenții cu salariul minim pe economie. În aceste condiții, pentru plata unui agent de la o firmă privată, o firmă/instituție/unitate de învățământ poate achita doar 1780 de lei/lună, în caz că firma de pază lucrează cu profit zero. 


Problema a fost sesizată de agenții locali care au venit să protesteze în ședința de Consiliu Local în care s-au aprobat noile tarife. 

„Tarifele sunt foarte mari. În aceste condiții nu știu cine își va mai permite să angajeze polițiști locali pentru pază. Nu știu cum s-a făcut acest calcul, undeva s-au făcut erori. Noi nu avem sporuri, nici prime, iar echipamentul pentru iarnă se cumpără o dată la trei ani. La Ploiești, tarifele similare practicate de Poliția Locală de acolo sunt mult mai mici”.


Adrian Teodorescu, șef Poliția Locală Buzău: „Tarifele nu mai fuseseră actualizate din 2013. De atunci au avut loc majorări salariale și promovări profesionale, eara necesară și o ajutare corespunzătoare a tarifelor practicate.”


C-tin Toma, primar: „Tarifele nu pot fi mai mici. E simplu, sunt niște calcule matematice la mijloc. S-au avut în vedere și concediile de odihnă, cele medicale și toate cheltuielile aferente. Trebuie să facem lumină și în această privință. Până acum și aceasta era o formă mascată de subvenție plătită de primărie. salariul polițistului local trimis să păzească un obiectiv era mai mare decât suma care se încasa pentru el. Adică, se lucra în pierdere”.

Iată, mai exact, cât costă un polițist local de la pază, și cum s-au calculat aceste tarife:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prin comparație, o firmă (de pază) care își plătește un angajat cu salariul minim brut pe economie, respectiv 1.450 de lei în prezent, are un cost salarial total de 1.780 de lei, incluzând salariul net de 1.065 de lei, dar și valoarea contribuțiilor datorate atât de angajat, cât și de angajator, în valoare totală de 715 lei. 

loading...

6 comentarii la „Lovitură sub centură primită de polițiștii locali de la pază. Costul cu un „local”, majorat la 3074 lei/lună. Un agent de la o firmă privată costă doar 1780 lei (salariul minim)

 • La toate firmele lui Toma se lucra pe salariul minim pana te cocosai ca sa se plimbe el cu mercedesul…asa e si la firmele de paza.. sclavie….dar diversiunea este mare….e cat primeste sclavul im conditii de profit zero…ori firma lex are profit urias! Asa ca vrem contractele cu firmele de paza! Adica simplu….se plateste firmei Lex suma x pentru y oameni….cu tot cu profit….dupa care impartim suma x la y si vedem ce iese!….pana atunci praf in ochi si mizerii comunistoide! Sa munceasca toma si geta cristea pe salariul minim! Asa vreo 2 ani….si apoi mai vorbim!

  Răspunde
 • Loviturile sub centura le primesc agenții firmelor de paza care muncesc 240-250 de ore pe luna si iau salariul minim.
  Dar crezi ca pe cei de la I.T.M. ii interesează?
  Se învârt bani multi si comisioane grase…unde trebuie!

  Răspunde
 • Buhahahaha !!!Nu mai plangeti de grija gorilelor ca muncesc 250 de ore pe salariul minim,ca oricum sant prea imbecili ca sa fie primiti in alte firme,ptr alte activitati.Ei stiu sa bata si sa dea cu spray si atat.Cine credeti ca angajeaza astfel de redusi mintal.Uitati-va la mutrele lor si veti vedea retardul grav de care sufera acesti indivizi.

  Răspunde
 • Si care e lovitura sub centura Dom Tereaca ?

  Răspunde
 • de ce dezinformati d-le ”jurnalist”? oare firmele de paza nu au nevoie de materiale, echipamente, transport , PROFIT?

  Răspunde
 • I am in fact grateful to the holder of this website who has shared this fantastic post
  at at this place.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.