Luat cu cătușele, acuzat de agresiune sexuală. Deține o școală de dans în Buzău

Greșeala vieții pentru Ștefan Nedelcu (54 de ani), profesor suplinitor de biologie la Școala Gimnazială Merei.

Miercuri a fost reținut de poliție, iar ieri judecătorul de drepturi și libertăți l-a plasat în arest la domiciliul din Boboc Sat, comuna Cochirleanca (30 de zile). Procurorul a cerut – pentru agresiune sexuală – arest la „beciul” IPJ Buzău.

Ștefan Nedelcu deține alături de familie o școală de dans la Buzău. Așa a ajuns în urmă cu câțiva ani la școala din Merei, unde le-a ținut elevilor cursuri de dans. Ulterior a prins un post de suplinitor la ora de biologie.

Prin gestul său, Ștefan Nedelcu a dat cu piciorul și muncii de la școala de dans, încununată adesea cu succese

Ștefan Nedelcu are trei fii, doi dintre ei au participat la Exatlon România, iar cel mare a căpătat ceva notorietate prin prezența la concurs și apoi la diverse emisiuni tv/online de monden.

Ce s-a întâmplat

Vinerea trecută, la finalul orelor de curs, profesorul de biologie a oprit în sala de curs pe una din elevele din clasa a șasea. A închis ușa clasei și ar fi sărutat-o pe gură. Eleva de 12 ani le-a povestit apoi acasă părinților ce s-a întâmplat. Părinții au venit la școală să facă reclamație, astfel că s-a ajuns la vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Școala Gimnazială din Merei

Conducerea școlii a sesizat imediat poliția, iar miercuri Ștefan Nedelcu a fost reținut. Ieri a primit arest la domiciliu (30 de zile) – vezi mai jos decizia instanței.

Anterior, confruntat cu imaginile, profesorul a acceptat să demisioneze din învățământ. Anumite surse spun că Ștefan Nedelcu n-ar fi la prima problemă de acest fel.

Judecătoria Buzău: „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul N.S.

Faţă de inculpatul N.S ia măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data expirării măsurii preventive a reţinerii, 24.06.2021, ora 19:30 şi până la data de 23.07.2021. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte situat în sat Gara Boboc, com. Cochirleanca, jud. Buzău, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art. 221 alin. (2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarea obligaţie: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată M.R.G sau membrii de familie ai acesteia, cu martorii A.M, M.E.

În baza art. 221, alin. (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Citește și:

loading...

32 de comentarii la „Luat cu cătușele, acuzat de agresiune sexuală. Deține o școală de dans în Buzău

  • Omul era dansator, dar a ajuns să predea biologie. Vă dați seama ce carte au învățat elevii lui.

    Răspunde
  • Bravo domnule Tereaca! Începusem sa cred ca nu știi sa documentezi știrea sau ca nu „ai voie sa zici” cine e nemernicul. Jos pălăria! Transparent. Ai câștigat un cititor fidel. Respect!

    Răspunde
    • Cum să n-am voie ? De-asta mi-am făcut site și muncesc cu drag la el. Tocmai ca să nu-mi mai spună vreun șef/patron local ce am voie și ce n-am.

      Răspunde
  • Bine ar fi sa nu i mai zica profesor (si-a dat demisia însă banii pe concediu tot ii ia, iar la toamna, pana se judeca, îl vedem iar în invatamant).
    În vara 2020 a luat nota 1,00 (da, da UNU) la titularizare la educație fizica. Nici nu avea voie sa predea. Însă a fost angajat în toamna, la nivelul scolii (ce sa vezi era mare nevoie de el la biologie). O PILA (relație) a cuiva, și atat.

    Răspunde
  • Pentru asta s-a cerut arestarea, supermanii sburatori care au sarit cu calcaiele pe masina omului ala de i-a dat in gat ca vindeau pui intr-o perioada in care acest lucru este ilegal, sanchi!, acas’ in prima faza. Politia e bine, Procuratura e bine, bulangiul ala de judecator care a constatat ca pentru aceeasi fapta doi merg la bulau si unul acasa tot bine… Ce ziceai, inca o data, ca ai voie si nu, domnule Autor articol?!?

    Răspunde
  • Deci individul cu probleme a fost angajat ,,pe pile,, în învățământ și a crezut că poate face ce vrea cu mintea unor copile!Cum se numește judecătorul care l-a lăsat liber,să știm și noi,ăștia care îi vom plăti pensia specială!

    Răspunde
  • Susțin tot ce contine acest articol. Cunosc” protagonistul” si familia acestuia. Suntem vecini si detine mult mai multe „tentative ” . Ca de rusine persoanele implicate au tacut, e altceva.

    Răspunde
  • @Buzoianca să se verifice cum se fac angajările în învățământ pentru suplinitori,cu bani,cu recomandare și cu tupeu,uite așa toți psihopații ajung să ne distrugă copii,credeți că-i singurul,nuuu!La nivelul fiecărei școli sunt bârfe,de vină sunt directorii care nu sesizează poliția!

    Răspunde
  • Aproape toate scolile au cativa de-astia cu pile care nu au studii in domeniul in care predau sau nu iau examenele si sunt trimisi pe post cu pile. Sunt portite peste tot pentru pilosi, inclusiv in invatamant.

    Răspunde
  • Nevasta n-ar mai trebui să-i dea de mâncare. A tradus-o cu o copiliță de 12 ani. Urlau hormonii în el.

    Un aspect care ar trebui clarificat este legalitatea camerelor de supraveghere în sălile de clasă în afara desfășurării examenelor. Nu de alta, dar și singura bebeluș alb, a fost asigurată că camirili nu funcționează! Și au început să răscolească sacii!

    Dacă se va ajunge în instanță cu amorezul întârziat, un avocat abil îl poate scoate tocmai cu funcționarea camirilor în timpul orelor de curs.

    Răspunde
  • Mă poate lămuri şi pe mine cineva ce presupune statutul de suplinitor al unui profesor? Nu prea cunosc iţele acestui sistem, dar din câte ştiu eu, suplinitorul înlocuieşte temporar titularul lipsă. În rest , un suplinitor se mai diferenţiază cu altceva de un titular?? (pt. că văd că individului ăstuia prea i se subliniază acest grad sau statut, ce-o fi el).
    Mai există şi alte categorii de profi înafară de titulari şi suplinitori ??
    Celor două categorii nu li se fac controale psihologice în egală măsură ?? Sau există vreo prejudecată că cei predispuşi la astfel de fapte sunt în primul rând suplinitorii (titularii fiind mai protejaţi de directori, chiar şi în cazul unor astfel de fapte) ??
    Şi încă o chestie pe care nu o înţeleg… Cum a ajuns acest individ să predea biologie copiilor dacă se spune că a fost adus în acea şcoală pt. a le oferi lecţii de DANS copiilor ???

    Răspunde
  • Eu am o intrebare retorica. Daca e bagat la puscarie, putem arunca in celula cu el si inspectorul si directorul scolii care l-au primit fara competentele si examenele necesare?

    Iar camera in clasa ce cauta in timpul orelor si pauzelor? E ilegal sa inregistrezi copiii in ore si pauze din ce stiu. O fi alt pervers si cu ocupatia asta? Eu am o nepoata care e la cea mai mare scoala din ora si la fel, cica sunt camere pornite si parintii nu au fost intrebati nimic. Tara vestului salbatic, face cine vrea ce vrea. Inspectorii de scoli si directorii sunt afundati in coruptie si inconpetenta pana la gat.

    Răspunde
    • Dar de ce sunteti impotriva camerelor in clase ? Dimpotrivă, mie mi se pare un lucru foarte util. Ideal ar fi să aibă și sunet si să poată fi accesate live pe internet. Așa putem aprecia și noi, părinții, calitatea personalului didactic, modul în care se țin orele, implicarea elevilor, etc.

      Răspunde
  • Dumitre, în ziua de azi mai „protejați” de directori sunt suplinitorii. Un titular care are prințipuri nu e agreat de directorul care dorește yesmeni. Este băgat în restrângere (ptr ca cică nu mai are nici măcar 9ore pe specializarea respectiva) apoi repartizat de ISJ (și este obligație sa se prezinte la post) la cuca macaii. Apoi directorul, cu acele 5, 6, 7h din diferite specializări, face un post călduț unui astfel de suplinitor. Sa ne înțelegem, exista prof suplinitori care an de an dau concurs și participa la repartizare în ședințe publice și „suplinitori” angajați de consiliile de administrație, la nivelul scolii. Aceștia din urma, angajați cam pe la 1 Oct, sunt PILELE care nu au studiile corespunzătoare catedrelor, lipsa practica la catedra, lipsa conștiința, nu ii interesează ce se întâmplă, ptr ca ce sa vezi, anul următor își pun pilele la lucru și iau alta catedra sau aceeași, prin aceleași manevre. Pilele nu sunt venite numai „de sus” (isj, primar, prefect, consilieri locali etc), ele pot fi și ale directorului în funcție.

    Răspunde
  • Susțin @redacția în problema camerelor. Se vor preveni muuulte chestii. De la incompetenta profesorului, la proasta creștere a educabilului, de la atitudinea profesorului la vocabularul și atenția elevilor. Atâta vreme cât suntem de acord și chiar încurajăm big brother pe străzi, parcări, holuri instituții nu vad cu ce ar impieta „intimitatea” elevului. Ce, nu se mai pot hartui între ei ptr ca sunt filmați? Aaa, am priceput, se va surprinde pe camere și ce nu doresc părinții sa se afle. Nu se vor mai putea victimiza ulterior unui incident. Ok. Bye.

    Răspunde
  • Tereaca, e vorba de camerele deschise fara stire sau acordul elevilor sau parintilor, ceea ce este infractiune.

    Cat despre transformarea orelor de curs in spectacol online, poate nu toti parintii vor sa te benoclezi tu la copilul lor cand are evolutie la orele de curs. Unii copii sunt mai timizi, plus ca poate fi totul inregistrat. Daca copilul tau zice o perla la ora si devine vedeta nationala, il imita Bendeac a 2-a zi, il hartuiesc colegii si apoi isi taie venele? La facultatea de jurnalism nu va invata sa ganditi mai departe de senzatia de moment si spectacol public, asa-i?

    Răspunde
    • Sunt copiii timizi ? Foarte bine, în câteva săptămâni/luni se vor „dezintimida” și vor putea apoi să susțină un discurs cu public. Îi va ajuta ulterior în viață. Sunt părinți care vor nu vor să mă benoclez la copilul lor ? Atunci să-și țină bibeloul închis acasă în colivia de cleștar sau să-l dea la școli private. Filmarea cursurilor ar fi, cred eu, un prim pas înspre îmbunătățirea actului educațional. Aș vedea eu, ca părinte, și cum se descurcă al meu copil la școală. Deocamdată e un mister, nu știu aproape nimic.

      Răspunde
  • Susțin @redactia în problema camerelor. Atâta vreme cât camerele big brother de pe strada, parcări, holuri instituții sunt bune, atunci cele din sălile de clasa sunt PERFECTE. Asa nu o sa mai avem hartuire verbala, fizica în incinta scolii, elevi disciplinați, profesori cu vocabular și comportamente adecvate. Cine nu face fata sa plece din sistem. Iar elevii care au comportamente deviante sa nu mai fie victimizati. Ce impietate la intimitate este o camera video pornita intr-o sala de clasa cu deja 30 de oameni în ea?

    Răspunde
  • Eu iti explic faptul ca in urma inregistrarii unei perle de-a copilului tau, poate deveni vedeta nationala in cateva zile, iar tu se pare ca ai alte mirari. Tu intelegi presiunea care poate aparea stiind ca orice spui poate deveni peste noapte o expresie imitata de toata tara, iar pe strada sa te arate toti cu degetul? Cate zile crezi ca rezista un copil la asa ceva pana isi taie venele? Au fost cazuri cand copii au facut gafe la emisiuni sau interviuri si au ajuns vedete nationale in diverse tari. Majoritatea au fost retrasi de la scoala, s-au sinucis, au dezvoltat tulburari psihice.

    Camerele din parcari, holuri, institutii etc nu au sonor si scopul e sa te protejeze de agresiuni sau furturi.

    Unii isi retraiesc viata prin copii, sufocandu-i, de asta vor sa ii urmareasca pana si la scoala. Eventual sa auda si ce zice copilul lui X, lui Y. Trebuie ori sa nu ai serviciu si ce face, ori sa ai probleme la mansarda ca sa transformi orele de la scoala in reality-TV.

    Răspunde
  • @Username, vorbeşti prostii… Orice cameră deschisă fără acordul cuiva, atâta timp cât se află pe domeniul public sau într-o instituţie publică (cum e şi şcoala) NU CONSTITUIE NICIO INFRACŢIUNE ! Arată-mi mie o lege unde scrie că dacă eu te filmez pe tine pe stradă ori într-o şcoală, primărie, spital, magazin şi ce mai vrei tu ce ţine de domeniul public, suport vreo consecinţă penală… În caz că vin şi te filmez fără să îţi cer acordul în propria ta curte sau casă, atunci da, mă poţi reclama pt. că îţi violez intimitatea fără să am acest drept, dar asta e altă poveste… Deocamdată şcoala e spaţiu public !!… ,,Infracţiune” filmatul în şcoală, auzi la el…

    Răspunde
  • Nu e voie sa filmezi copiii nimanui fara acordul parintilor. Probabil nu aveți copii, altfel că ați fi știut că de la scoala se cere acordul de pozare sau filmare cu diverse ocazii.
    Si guvernul este institutie publica. Du-te tu si filmeaza cand nu au deschis pentru presa, sa vedem daca ai succes.
    Iar apropo de sarutat copii, cred ca si la serbari ar trebui sa se abtina. Nu cred ca are treaba un nene sa pupe o eleva nici macar pe obraz, chiar daca eleva accepta, ca nu are incotro, fiind constransa la acea festivitate, numai copiii stiu ce e in sufletul lor cand le baga o ventuza pe fata un nene care duhneste a tutun.

    Răspunde
    • E o falsă problemă. S-au ținut până de curând lecții on-line și n-a fost nicio problemă că s-au filmat orele, copiii, profesorii.
      Ba chiar, asta a fost singura dată (și a fost bine) când părinții au putut aprecia profesorii, calitatea orelor, prestația propriilor odrasle (abilitățile/lipsurile), nivelul lor comparativ cu al colegilor etc.
      În concluzie, filmarea orelor de curs ar fi un lucru pozitiv. Un profesor de la Hasdeu a făcut odată referire la faptul că s-a constatat o creștere bruscă și semnificativă a orelor doar pentru că (a fost un experiment) s-a decis lăsarea ușilor de la clase deschise!

      Răspunde
  • Ba am copii dar nici n-am dat importanţă dacă mi s-a cerut sau nu acord, mai ales că aceste poze/filmări de regulă se fac la comun, adică apar mai mulţi copii deodată. De ce m-ar deranja aşa ceva, mai ales că sunt un om de rând, cetăţean simplu ?? Pe tine de ce te-ar deranja, @Username ?? Eşti cumva vreun spion important cu secrete de stat şi trebuie să te ascunzi de lume, cu tot cu familie ?? Nici măcar Putin când slujea KGB-ul nu îşi ţinea ascunşi copiii, dragul meu !

    Răspunde
  • Cum ziceam, e net, daca nici aici nu putem bate campii, atunci unde?!

    Orele online au fost CU ACORD scris si NU PENTRU PARINTI, ci doar pentru elevi, nu sa casti tu gura la ce zic si ce fac copiii altuia. Dar ce sa zic, parasesc subiectul, ca nu-mi place terenul accidentat, va las in continuare pe aratura.

    Răspunde
  • Ce prostie susții Tereacă. Sunt atâția părinți cărora li se pare că copiii lor sunt nedreptățiți la notare. Nu înțeleg că atât pot ei, acela le este nivelul. Nu sunt realiști. Dacă ar fi cursurile filmate, ar deveni peste noapte toți părinții ,,profesori” de matematică, de chimie, de fizică… etc. și a doua zi ar fi la școală să ceară explicații profesorilor. Cu filmarea în mână chipurile. Ar ajunge profesorul o cârpă, să fie judecat de oameni fără competențe. Orele online au fost doar pentru elevi. Părinții nu aveau dreptul să asiste, sau să intervină la ele. Că au stat pitiți după șifonier și au ascultat, e altă treabă. Pedofilul în cauză e o excepție, nici măcar nu era profesor. Era un impostor, care s-a trezit ,,dansând” … la ora de biologie, iar apoi vroia să predea ,,Sistemul reproducător” între patru ochi, dar a ieșit… ,,Sistemul excretor”, s-a făcut de kk.

    Răspunde
    • Ce tare. „Părinții nu aveau voie să asiste”. De ce să nu asiste ? E un lucru util, inclusiv părinții își pot reînnoi cunoștințele ori își pot acoperi anumite lipsuri. Și (părinții) pot descoperi în acest fel dascăli de mare valoare profesională (și umană) pe care să-i așeze înspre vârful scării sociale a comunităților, în dauna unor politicieni ignari ori a unor îmbogățiți fără un minim de cultură/educație. Apoi, părinții pot descoperi ascunși printre adevărații dascăli și indivizi nepotriviți, ajunși acolo pe pile/șpagă. Oare cum arătau orele de biologie predate de candidatul la titlul de profesor de sport care a luat nota 1 la titularizare (la sport) ? Și câți n-or fi ca el. Și ne mai mirăm apoi de de calitatea precară a învățământului românesc. Păi dacă băgăm gunoiul sub preș ?

      Răspunde
  • Tereacă, nu știu cum ajung indivizii nepotriviți printre adevărații dascăli, dar presupun că întâi ocupă lucurile cei pregătiți (titularii), apoi dacă mai rămân locuri libere sunt primiți suplinitorii calificați și în cele din urmă dacă tot mai rămân locuri libere, sunt primite și aceste specimene ca în cazul de față, excepții cu siguranță. Ce este de făcut dacă este deficit de profesori la matematică de exemplu? ISJ trebuie să găsească pe cineva. Și cel mai slab e mai bun decât nimic. Dar în Poliție de ce crezi că angajează din sursă externă? Ce eficiență crezi că au aceștia?

    Răspunde
    • Citeam undeva că în Finlanda, despre care se spune că are cel mai performant sistem de invătământ din Europa, ajung profesori doar cei mai buni dintre cei mai buni. Adică, aceia care termină facultățile printre primii. Sunt selectați și pregătiți încă din timpul facultății pentru viitoarele cariere in educație. Sunt foarte bine plătiți, respectati, isi fac meseria cu plăcere si competentă, de-asta probabil Finlanda e unde e, iar România la coadă. Ăia au super-profesori și la țară, noi băgăm suplinitori.

      Răspunde
  • Bravo celor din Finlanda. Aici mulți dintre cei care termină studiile foarte pregătiți nu se duc în învățământ. Au alte oportunități, în țară sau în afară.

    Răspunde
  • Total nefondata pozitia celor care sustin orele de curs de tip reality show. Cititi legislatia din domeniu, nationala si internationala. Din pacate inca suntem tara lui ‘Merge si asa’, motiv pentru care acceptam, dar si efectuam lucruri la limita legii, a moralei si bunului simt. Sa facilitam transmiterea live a sedintelor din cabinete medicale sa vedem si noi cum ne sunt diagnosticate rudele, sa apreciem actul medical sau sa descoperim vreo personalitate deosebita, sa avem transmisiuni live din sala de judecata, din redactia de stiri sa avem si noi o parere despre cum ar trebui scrisa o stire care se rostogoleste in n case etc. Oricum ai justifica, unele lucruri nu asa se rezolva. Mergi la cauze, actionezi acolo in primul rand si vei avea si efectul scontat la un interval de timp.

    Răspunde
    • Pentru știința dvs în țările civilizate ședințele de judecată se difuzează on-line. De exemplu, chiar recent, CNN și BBC au preluat in direct transmisiunea on-line din sala de judecată în celebrul caz George Floyd (victima) – Derek Chauvin (politistul).

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.