„Luați-o pe lângă terasa lui Viorel Ion din Crâng. Veți vedea singur măcelul”. FOTO de azi

„Vizavi de terasa fostului fotbalist Viorel Ion e o cărare. Când aveți timp, vă rog să pășiți pe ea. O să vedeți singur măcelul din pădure”.

E mesajul primit de reporterul buzoienii.ro de la un cititor în urmă cu câteva zile.

Ajuns azi, întâmplător, la poarta Crângului, reporterul și-a zis să verifice în cinci minute sesizarea și a pășit pe cărare.

După 15-20 de metri a dat peste o „insulă” în care ciuperca Ophiostoma novo-ulmi a făcut prăpăd.

Zeci de ulmi sunt uscați (morți), iar semnul distinctiv e coaja desprinsă de trunchi.

Într-un loc, reporterul a pus piciorul pe „leșurile” mai multor ulmi. Semn că boala avansează, fără a ține cont de scandalul mediatic făcut în februarie de Adrian Mocanu („Toma taie Crângul”) și parat nu se știe cu cât succes de primar.

C-tin Jeleriu, șef Ocolul Silvic Buzău: „Da, din păcate ciuperca ophiostoma continuă să facă prăpăd în Crâng. Afectează doar ulmul, dar există riscul de a rămâne fără această specie în Crâng. Am deschis noi partide de tăiere în două locuri din Crâng. Vom ajunge și unde spuneți dvs acum, deși acolo am făcut tăieri și în 2016”.

Vezi mai jos o galerie foto de azi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Luați-o pe lângă terasa lui Viorel Ion din Crâng. Veți vedea singur măcelul”. FOTO de azi

  • Domnule Tereaca , de unde stim noi ca acea ciuperca e acolo unde spui ????? poza poate fi de ori unde , chiar ne crezi prosti ??????????????????/ nu sterge postarea .

  • Dacă nu credeți, puteți merge să vedeți cu ochii dvs. În articol s-a trecut locul exact.

  • Ciuperca asta la ulmii din crang chiar exista… Numai ca nu se vede de pe aleile pietonale pe unde circula lumea… Iar lumea se ia dupa ce vede in jurul aleilor pietonale, adica aparenta ca toti arborii sunt OK.
    De aici si pana la isteria generala ca “Toma taie crangul”, lansata si alimentata de dusmanii lui Toma, care va mai continua mult timp de acum incolo, n-a mai fost decat un pas.
    Iar pe Toma, din pacate, chestiunea asta chiar il afecteaza pentru ca buzoienii de rand sunt foarte creduli si manipulabili si multi dintre ei au pus si vor mai pune in continuare botul ca “Toma vrea sa distruga crangul”.
    Cu siguranta sunt destui buzoieni care il critica pentru asta!

  • …si totusi aceasta boala a padurii nu poate fi combatuta cum sunt combatuti tantarii de exemplu? Daca intradevar taierea este ultima solutie va rog sa ma credeti ca Crangul va fi ”despadurit”. Am circulat foarte mult prin locurile pe unde s-au facut taieri si va rog sa ma credeti ca situatia este critica pentru ca exact in acele zone mai sunt copaci afectati. Si mai este o problema, desi sunt taiati si recuperati copacii, crengile lor sunt peste tot in zonele unde s-au efectuat taieri. Crengile nu raspandesc boala?!?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.