Lucrare cerută de buzoieni de mai mulți ani. În sfârșit, se face!

„E bine că s-a făcut și ăsta. Dar era mai bine dacă se înfrumuseța blocul mare și urât care se vede cum vii dinspre Mărăcineni. Cel de la avion. Ăla e hidos”, s-au plâns buzoienii.

Primul bloc mare din Buzău înfrumusețat cu fonduri europene. Urmează și cel de lângă avion

VESTE BUNĂ

Luminița Colțeanu, șefa Departamentului Fonduri Europene Primăria Buzău: „Da, se vor face și cele două blocuri mari lipite unul de altul de la intrare în Buzău dinspre Mărăcineni. Urmează să semnăm contractele pentru ele și pentru alte șase. Anul viitor se vor face”.

Nu-i glumă, Toma a convocat într-o seară o ședință cu toți locatarii din bloc. Primarul i-a rugat și a obținut de la ei acceptul ca blocul să fie înfrumusețat cu fonduri europene

Pe lângă blocurile din imaginea de mai sus, C1 si E 3 din Micro 3, se vor mai face anul viitor:

*Bd. Unirii – 12I, 12F, 12D și P13

*Spiru Haret – Bloc 105 Spiru H

*Cartier Integral – Bloc 2

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Lucrare cerută de buzoieni de mai mulți ani. În sfârșit, se face!

  • Mai este si 14 I … Unirii ( linga Biserica Sf. SAVA , deasupra CEC , prima scara … )

  • Nu stiu cine e daltonistul din cadrul primariei responsabil cu paletarul de culori ales pentru diverse realizari edilitare din oras, dar se vede ca nu se screme sa includa noile creatii in ambientul deja existent al zonelor respective. Gri inchis cu verde praz, pe blocuri. Pentru ca, nu-i asa, atat iarna, cat si in restul anotimpurilor, aceasta combinatie se confunda si incadreaza aproape de perfectiune cu orizontul orasului. Sau planiglobul ala sinistru, aproape cat un memorial, albastru si crem cu portocaliu si un slogan orasenesc inept, care dimpreuna cu burgundiul garii, negrul si rosul locomotivei si cu adevarat debusolanta culoare a bordelului Brebeneilor, de pe colt, anunta calatorul ca a aterizat intr-un oras cu o mare comunitate etnica, rroma.
    Infrumusetarea blocurilor e un produs auxiliar reabilitarii termice, si aia ar trebui sa primeze. Daca asa arata exteriorul, cum o fi la calitatea materialelor?
    S-au apucat de drumuri, fara trotuare. Unde au reparat trotuarele, nu au schimbat bordurile. Traficul in zona centrala este, intr-un final, sugrumat la orele de varf, pentru ca sistematizarea s-a făcut din birou. Compania de Apa are si sediu nou, nici gura nu-i miroase. Cei de la Urbis si acum trag sa acopere pierderea cu lucrarea de la Calea Eroilor, realizata pe sistem chinezesc. Sediul ~nou~ al primariei arata mult mai rau ca la Lopatari dar, trebuie sa recunosc, e state of the art comparativ cu cea de la Tintesti. Acum, serios, daca asa arata transpunerea in realitate ale proiectelor gandite sau girate de primar, mai bine sa nu mai faca dracului nimic!!!

  • Sunt de acord cu o bună parte din observațiile acide ale domnului de mai sus… Sunt câteva lucruri trecute mai degrabă la rubrica eșecuri , poate și din prea mult entuziasm de a demonstra schimbarea ! Ar trebui apelat la specialiști ( atâția câți or mai fi ) și dinamizată ( nu dinamitată !) direcția de arhitectură-sistematizare a Primăriei, unde n-ar avea ce căuta … orgoliile ! Criticile expuse aici ar putea fi un bun … îndreptar pentru noua viitoare echipă de conducere a Primăriei… Ar fi păcat să nu evoluăm !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.