Lucrare pe podul de la Metalurgica. Noutate: cum se va circula

Revenim cu informații noi referitoare la modul în care se va circula în zona podului de la Metalurgica. E chestiune de ore, se dă startul lucrărilor de refacere a podului.

E sigur, peste câteva ore/zile se va închide traficul pe podul rutier și pe sub pod!

Muncitorii de la Urbis Serv au fost trimiși azi în zonă pentru a lărgi intersecția „de sus”.

Există o veste rea (închiderea traficului pe pod și pe sub podul rutier) dar și una bună. Traficul nu va fi încă afectat. Adică se va putea circula în toate cele trei direcții. Spre Brăila, spre Buzău și spre Aleea Industriilor.

Vezi harta explicită de mai jos

Sunt două noutăți, cele două bretele care exced podul vor fi folosite în ambele sensuri. Vezi detalii mai jos:

A) Pe breteaua dinspre Buzău (Șoseaua Brăilei) se va circula pe două sensuri (urcare și coborâre) și nu doar pe un sens (urcare) cum a fost până acum.

Muncitorii de la Urbis Serv au lucrat azi la extinderea intersecției „de sus” pe unde se va circula între cele două bretele (cea dinspre Buzău și cea dinspre Brăila).

B) La fel, cu dublu sens va deveni și breteaua pe care până acum se cobora de sus înspre DN2B (șoseaua Buzău – Brăila)

Pe bretea vor putea și urca (aceasta e noutatea) mașinile dinspre Brăila. Ajunși sus, șoferii au două posibilități. Fie să meargă înainte înspre Aleea Industriilor, fie să vireze dreapta pe breteaua spre orașul Buzău (Șoseaua Brăilei).

Deocamdată podul de la Metalurgica peste calea ferată nu va fi închis, așteptându-se toate avizele de la CFR. Până la completarea documentației, pe podul feroviar se va putea circula pe ambele sensuri.

Traficul greu a fost deja redirecționat

Traficul greu spre și dinspre Brăila a fost redirecționat prin Țintești.

Indicator la intrarea în mun. Buzău dinspre Gălbinași. Camioanele sunt trimise prin Țintești, iar de acolo fie în mun. Buzău pe Șoseaua Constanței ((fostă Pogonele), fie către E85 prin Maxenu, Smeeni, Gherăseni, Costești.

PONT

Atenție, când se va proceda și la închiderea podului feroviar de la Metalurgica, pe lângă varianta ocolitoare prin Țintești, mai poate fi folosit drumul peste podul de tuburi de la balastieră V. Pașii (Scurtești).

Podul de tuburi de la Scurtești va fi din nou folosit „la greu”, după episodul din 2018 când s-a lucrat la podul de la Mărăcineni

Se deschide podul de la Marghiloman

Dacă podul de la Metalurgica se va închide, în schimb de luni (poate chiar și mai devreme, adică joi) se va putea circula din nou pe podul de la Marghiloman. Acest pod a fost închis la sfârșitul lunii iunii, când o bucată din balustradă s-a prăbușit. Din septembrie firma Troia Premium Construct a purces la repararea podului, iar lucrarea e acum aproape gata (mai sunt de montat balustradele și rosturile de dilatație, plus de trasat marcajul).

De ieri, peste pod s-a așternut primul strat de asfalt

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.