Lucrează Romanescu la eliminarea lui Zoican ?

„Da ce, tu nu știai ? Hai mă, tu glumești. Toată lumea știe. Romanescu caută să scape de Zoican. Așa cum vrea să scape de toți cei care au lucrat în urmă cu doi ani de la îndepărtarea lui de la șefia PNL. În partid e un scandal mocnit acum. Orban de ce crezi c-a venit. Să pună batista pe țambal. Stai pe-aproape, oricând poate să ia foc”.

Acestea au fost cuvintele spuse către reporterul buzoienii.ro de un penelist important.

La ultima ședință de Consiliu Județean, reporterul a căutat să se apropie de Zoican. L-a luat prin învăluire:

– E adevărat că veți candida la Primăria Buzău ?

– O, ce întrebare-mi pui. E devreme. Eu sunt doctor. Mi-au mai zis unii, de treaba asta, dar e atât de departe. Nu m-am gândit, dar dacă mă pui tu acum să-ți dau un răspuns, zic nu. Sunt mai util Buzăului ca medic la UPU, nu crezi. Și oricum, am alte probleme acum. De unde știi tu că mă va pune PNL candidat ?

– Care e atmosfera în PNL ? Cum vă înțelegeți cu președintele Romanescu ?

–  Oficial, e bine.

– Și neoficial ?

– Sper că va fi bine. Nu pot să zic mai multe. Înțelege și tu.

După care, Zoican s-a grăbit să-și găsească altceva de lucru, pentru a nu fi obligat să spună mai multe. Uneori tăcerea e de aur.

Concluzia o poate trage oricine. E clar că în PNL Buzău sunt probleme. Tensiuni există, deocamdată mocnite. Vizita lui Ludovic Orban din urmă cu două săptămâni n-a rezolvat diferendul, iar în PNL există două tabere. Simplist s-ar spune peneliști vs pedeliști, deși linia de demarcație e mai subtilă.

Mingea e acum în terenul lui Romanescu, căruia îi trebuie multă înțelepciune pentru ca PNL să nu se slăbească și mai mult.

Citește și articolul: Cursul râului Buzău, deviat între Podul de la Mărăcineni și cel de la V. Pașii. Ultimele informații despre Centura de Est

Deocamdată e cert că profită PSD, bucuros că la Buzău opoziția e una fragilă.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.