Ludovic Orban: O parte dintre bugetari vor intra în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună

Premierul Ludovic Orban a declarat, la B1TV, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care angajații instituțiilor de stat care nu sunt implicate direct în combaterea epidemiei de coronavirus vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună.

„Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu în care împărțim angajații în două: unii vor merge la muncă 15 zile și vor asigura funcționarea, iar restul intră într-o formă de șomaj tehnic. După 15 zile, vin ceilalți care au stat în șomaj tehnic”, a explicat Ludovic Orban.

El a spus că cei trimiși în șomaj tehnic pentru două săptămâni  vor primi 75% din salariul brut de încadrare

„Pregătim o reglementare. Sunt zone publice care nu pot fi afectate, în care avem nevoie de fiecare efectiv, ba chiar avem nevoie de resurse umane suplimentare. Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, pentru ANOFM e implicată în procesarea și oferirea șomajului tehnic, casele de pensii. Facem o analiză pe fiecare domeniu de activitate, măsura e deja gândită și urmează să fie implementată, mai sunt chestiuni de detalii. Va fi valabilă nu doar pentru adminsitrația centrală, ci și cea locală”, a spus Orban.

De această decizie ar putea fi afectați și angajații din sistemul de învățământ.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Ludovic Orban: O parte dintre bugetari vor intra în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună

  • Parerea mea, ca ne-bugetar, este ca avem de-a face cu o aiureala.
    In anumite conditii, un angajat poate fi util, sau nu. Cand nu este util, poate fi indepartat, temporar, sau definitiv. Asta este principiul de baza in zona privata. Acolo conteaza plusvaloarea adusa. Eficienta, nu neaparat competenta, pentru ca degeaba un om este competent, STIE ce si cum sa faca, daca nu face nimic.
    La bugetari este altceva, acolo primeaza diploma si interesele, mai putin rezultatul muncii.
    In conditiile astea, de ce nu este trimis in somaj tehnic angajatul inutil in acest moment? Ca sa nu fie starnite multele cuiburi de viespi din fiecare unitate bugetara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.