Luni, la 11.00, judecătorii i-au chemat pe Cosmin Dan și părinții Valentinei

24 de ani de închisoare. Atât a primit, la prima instanță, Cosmin Dan, criminalul piroman.

De șase luni procesul s-a mutat la Ploiești (apel). Sentința finală se apropie. Luni, la ora 11.00, judecătorii i-au convocat la ședință atât pe Cosmin Dan, cât și pe părinții Valentinei (Dodan Katiuca Milica şi Nica Iulian Aurel).

Semne că nu scapă fără o condamnare mare

Completul de la Ploiești i-a respins două cereri lui Cosmin Dan.

1 „Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de apelantul-inculpat”

2 „Respinge ca nefondată cererea de recuzare a întregului complet de judecată (complet 9 APa), cerere formulată de apelantul-inculpat Dan Cosmin Mihai”

Mai gravă, pentru soarta lui Cosmin Dan, e respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice (într-una mai blândă). Ceea ce înseamnă că va fi pedepsit pentru omor calificat cu premeditare și cruzimi.

Pedeapsa prevăzută e închisoare pe viață sau între 15 și 25 de ani.

Într-o lună – două la Ploiești se va da sentința finală. La Buzău, judecătoarea Mădălina Lăzărescu a optat pentru 23 de ani (crimă cu premeditare și cruzime) plus un an pentru distrugere.

loading...

7 comentarii la „Luni, la 11.00, judecătorii i-au chemat pe Cosmin Dan și părinții Valentinei

 • Pentru cruzimea ce a dat dovada merita inchisoare pe viata,un asemenea specimen nu merita sa se inmulteasca!!!

 • Da Tereaca, vrem stiri cu oameni de valoare de la care au de invatat copiii!

 • Deci o sa am de muncit 25 de ani sau poate pe viata ca sa tin pe mancare si caldura cocalarul asta? Eu cu ce-s vinovat sa platesc mancarea astuia? Avem si noi necazurile noastre, de ce ne asupreste societatea asta occidentala si cu povara asta?

 • Eu tot n-am înțeles, desi am mai întrebat odată, ce s-a decis cu acei complici care i-au adus benzina și apoi s-au pitit în baie? Dacă eram intr-o țară civilizată, aceia ar fi trebuit să ia si ei pe putin 5-10 ani „ca popa” dar așa-i la noi… Iar ptr.criminal pe care tot noi o să cotizam sa-l tinem pe mâncare acolo , el n-o sa faca mai mult de 15 ani si o sa se plimbe,apoi liber pe străzi. Dar” lupul o sa-si schimbe părul dar naravul,ba”.

 • Aiureli! In Rromanistan inchisoarea pe viatza este doar teoretica. Chiar si criminalii in serie sunt eliberati dupa maxim 25 de ani.
  Uitati-va la bestia din articol: la cca 45-50 de ani il vom vedea din nou printre noi, dupa un sfert de secol in care va manca si va dormi pe banii nostri.
  Personal vreau pedepse ca la americani: 140 de ani. Daca e cuminte in puscarie i se va face favoarea sa iasa dupa 70 de ani…….[Leo]

 • Potrivit art. 192 CP, „(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
  (2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activități se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăși o infracțiune se aplică regulile privind concursul de infracțiuni. TREZITI-VA
  A FOST INFLUENTAT DE FRATI LUI CEI CARE AU ADUS BENZINA ..el fiind beat si drogat alaturi de anturaj..DAca esti beat si drogat..Nu esti în stare ca tu sa te duci sa iti cumperi benzina.Domniilor si Doamnelor .Judecatorii Procurorii
  Prin încheierea de ședință nr.5/29.01.2016 a fost menținută măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă față de inculpat inclusiv obligațiile impuse acestuia de a nu părăsi imobilul unde locuiește (apartamentul nr.12 situat în municipiul B. str..), fără permisiunea organului judiciar care a luat măsura sau în fața căruia se află cauza, să se prezinte în fața organelor de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat ..7 ani cu suspendare

 • (2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activități se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăși o infracțiune se aplică regulile privind concursul de infracțiuni
  Potrivit dispozițiilor art.221 al.6 C.pr.pen., la cererea scrisă și motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi și libertăți, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învățământ sau de pregătire profesională ori la alte activități similare sau pentru procurarea mijloacelor esențiale de existență, precum și în alte situații temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.