„Mă, vino repede că am un necaz. E și poliția aici. În fața gării”

O farsă plăcută i-a fost servită primarului de vărul său, Ștefan Mihai, șef la CFR Marfă Galați.

„Era prin iulie anul trecut, pe la șapte seara. Eram la birou cu niște hârtii în față. Mă sună vărul meu. Mă, vino repede, am un necaz. Sunt în fața gării. E și poliția aici”. Ce să fac, m-am dus repede. Bineînțeles că a fost o farsă. O surpriză plăcută. În fața peronului, pe prima linie, era locomotiva pe care am pus-o noi în rond. A fost adusă de la Galați pe șine, nu pusă pe vreo platformă”.

Întâmplarea de mai sus a fost povestită de primar pentru prima dată la Campus TV.

Lui trebuie să-i mulțumim. Din păcate a decedat

„E vărul meu, am copilărit împreună. A fost foarte bun la învățătură. Printre primii la Hasdeu. Iubea foarte mult tancurile, era pasionat de motoarele lor. Voia să se ducă în armată. Dar n-a luat proba sportivă, era mai grăsuț, așa. Dar pentru că motorul de tanc e același cu cel de locomotivă s-a dus la Facultatea de Transporturi. A absolvit șef de promoție, desfăcea și făcea la loc motorul de locomotivă”, a povestit Toma.

Ștefan Mihai e cel care i-a spus primarului că în 2020 se împlinesc 150 de ani de când domnitorul Carol I a inaugurat calea ferată București – Buzău. Tot el a fost cel care a venit cu ideea organizării unui eveniment și a propus adecerea locomotivei de epocă la Buzău.

„Bineînțeles că am marșat la idee. Din păcate, tocmai el, nu va participa la evenimentul de vineri. S-a prăpădit anul trecut în octombrie”, a anunțat Toma.

Inaugurarea locomotivei și a planiglobului va avea loc azi la ora 11.00. Primarul Toma i-a invitat, pe lângă buzoieni, pe ministrul Transporturilor și pe marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților.

Monumentul care marchează faptul că Buzăul este al doilea oraș din lume și primul din Europa (ca mărime) situat pe paralela de 45 de grade.

Atenție, șoferi. Din pricina evenimentului, de la ora 10.30 și până înspre prânz, circulația în zona gării CFR va fi restricționată.

comunicat-2

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.