Mai întâi cu arbitrul, apoi cu regulamentul de doi lei

Două meciuri la rând a pierdut Gloria din cauza FRF.

Mai întâi prin intermediul arbitrului (cu Chiajna), apoi al regulamentului deficitar (cu Viitorul Pandurii).

Cu Chiajna, arbitrul Găman din Craiova n-a văzut un penalty clar (henț în careu) la un fundaș al Chiajnei. Apoi, în repriza a doua, arbitrul a decis doar 5 minute de prelungire, deși nu s-au jucat 18 (!), iar Chiajna a tras rușinos de timp.

UPDATE: Și cu Petrolul, Gloria a avut penalty, de asemenea neacordat! Două lovituri de la 11 metri în două meciuri atât de importante.

În play-out, Gloria a învins cu 6-2 pe teren pe Viitorul Pandurii. Joi seară, la comisie, s-a decis 0-3 pentru o așa-zisă folosire a unui jucător (Wiktorsky) în stare de suspendare.

Regulament de doi lei

Marian Lambru de la Gloria a fost scos țap ispășitor, deși vina sa e de doar 10%.

90% e culpa federației pentru că regulamentul e unul jenant de prost făcut.

La articolul 40 din regulamentul postat acum pe site-ul FRF (CLICK AICI) scrie clar că avertismentele din sezonul regular nu se iau în calcul în play-out (vezi mai jos extrasul din regulament):

Atenție, acest paragraf conține o capcană teribilă de care regulamentul nu face vorbire explicit, dar pe care niște sectanți de prin comisiile federației o aplică:

dacă în ultima etapă din sistemul regular un jucător ia al treilea, al șaptelea sau al nouălea cartonaș galben, atunci nu va avea drept de joc în prima etapă din play-out.

Bulibășeală

În urmă cu doi ani (în 2020, primul cu sistem play-off și play-out), în Comitetul Executiv al FRF s-a decis (vezi extras mai jos) ca jucătorul cu cumul de galbene în ultima etapă a sistemului regular să nu execute pedeapsa în prima etapă din play-off:

Cu toate astea, joi, la Comisie, Gloria fost pedepsită drastic cu pierderea meciului cu 3-0 la masa verde. O decizie jenantă, în condițiile unui regulament prolix (un adevărat „ghiveci” în care sunt băgate la grămadă meciuri din campionatul regular, Cupa României, play-off, cartonașe galbene și roșii etc).

Un astfel de regulament trebuie să fie clar, limpede, explicit, nu unul precum un concurs de perspicacitate, cu capcane, pentru olimpici.

Aproape că aș pune pariu că Burleanu, Bădescu și alți oficiali de prin federație, deși au salarii de mii de euro lunar, n-au citit niciodată regulamentul ăsta disciplinar. Iar dacă l-au citit, și nu s-au luat cu mâinile de cap, e și mai rău.

Posibilitatea sancționării cu 3-0 a unui club în play-out/play-off, trebuia scrisă acolo, în regulament, explicit, cu roșu, cu litere bolduite, nu ținută la secret, știută doar de un cerc de inițiați.

A veni în condițiile unui regulament atât de confuz (nu doar Gloria Buzău a pățit-o, ci și alții) să le iei punctele unor jucători care au muncit pe teren pentru asta se numește, simplu, bătaie de joc

E posibil ca Gloria să facă recurs la decizia de joi a Comisiei de Disciplină.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Mai întâi cu arbitrul, apoi cu regulamentul de doi lei

  • … „mâna dreaptă” a burleanului e bodescu și nu „bădescu” și mai e și buzoian!…

  • Ooo, bună dimineața Auras , ne-am trezit si noi , după atat de mult timp , luam atitudine ! E tarziu , conducerea clubului doarme , spectatorii si asa puțini, sunt alungați de ” gorile ” ,de la porțile stadionului , deci e pacat de investitiile facute !

  • E incredibil cum la Buzau legile si regulamentele sunt bune numai daca ne convin si ne avantajeaza!
    Asta e valabila nu doar in sport, ci in general.
    Poate ne explica cineva din primarie ce e cu steagul Ucrainei cocotat langa steagul Romaniei. Stie cineva pe acolo in ce conditii LEGALE se arboreaza drapelul altui Stat? Si ce inseamna arborarea drapelului altui Stat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.