Mai mare daraua, decât ocaua! Ce spune Toma

Un buzoian i-a scris primarului Toma că poștașul i-a adus un plic prin care era informat că avea 2 lei de plată, bani pe care îi plătise deja de o lună.

Un caz tipic în care „e mai mare daraua decât ocaua”, așacum cum spune o vorbă din popr.

Sesizare Cetățean: „Pe 22 octombrie am primit prin poștă o decizie de impunere pentru suma de 2 (doi) lei emisă în 16 septembrie cu scadență la 25 sept 2020. Suma a fost plătită de mine la ghișeu pe 17 sept 2020. Cum vi se pare această acțiune a Primăriei Buzău care a cheltuit probabil de 4-5 ori mai mult (plic, taxe poștale, salarii funcționari, hârtie) ? Cum putem avea încredere în modul în care sunt cheltuiti banii publici?”

Cei din Primăria Buzău, admit „defecțiunea”, dar susțin că de vină ar fi legea.

Răspuns primar Toma: „Din păcate, Legea Codului Fiscal ne obligă să trimitem aceste notificări. Voi face o propunere către Asociația Municipiilor din România pentru a veni cu o propunere de îmbunătațire a legislației”.

Cristi Ceaușel, șef Direcția economică Primăria Buzău: „Cunosc cazul. Cei 2 lei sunt impozitul pe locul de parcare concesionat. Așa-i, daraua e mai mare ca ocaua, dar normele ne obligă să trimitem notificări la orice modificare a rolului fiscal a unei persoane. Chiar și când nu e vorba de niciun leu”

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Mai mare daraua, decât ocaua! Ce spune Toma

  • Colectarea creanțelor fiscale – Stingerea creanțelor fiscale prin alte modalități –
    Art. 266. – Anularea creanțelor fiscale
    (1) În situațiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poștă, sunt mai mari decât creanțele fiscale supuse executării silite, conducătorul organului de executare silită poate aproba anularea debitelor respective.
    (2) În cazul prevăzut la art. 265 alin. (2), dacă la sfârșitul perioadei de prescripție se constată că debitorul nu a dobândit bunuri sau venituri urmăribile, organele de executare silită procedează la anularea obligațiilor fiscale.

    (3) Anularea se face și atunci când organul fiscal constată că debitorul persoană fizică este dispărut sau decedat fără să fi lăsat venituri ori bunuri urmăribile.

    (4) Obligațiile fiscale datorate de debitori, persoane juridice, radiați din registrele în care au fost înregistrați potrivit legii se anulează după radiere dacă pentru plata acestora nu s-a atras răspunderea altor persoane, potrivit legii.

    (5) Creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori.

    Deci nea Ceausele , ia tata si invata ca esti pe din-afara cu prevederile legale ! Nu mai abera , ca aberezi pe banii nostri !

    Răspunde
  • Deci, s-au cheltuit peste 20 de lei, dacă nu chiar mai mult, pentru a recupera 2 (doi) lei. Halal stat! Asta da administrare eficientă a banului public!
    Nu era mai bine ca omul să fie înștiințat telefonic sau suma de 2 (doi) lei să fie trecută la restanțe pentru anul 2021, iar atunci când omul venea să plătească impozitul ar fi plătit și această sumă.
    Și mai este o întrebare: cum de a primit omul plicul cu înștiințarea de plată la mai bine de o lună după ce a fost emisă și omul plătise a doua zi datoria? Înseamnă că sistemul la nivel local nu funcționează. Funcționarul care a trimis plicul ar fi trebuit să mai verifice încă o dată dacă datoria de 2 (doi) lei a fost plătită înainte să facă acest lucru. Greu, „specialiștilor”?

    Răspunde
  • „Specialistii” lui Toma din primarie nu se incurca cu sume din alea de ordinul sutelor de mii si milioanelor! Ei trebuie sa „recupereze” pe „hotii de cetateni” care au datoriile astea „uriase” de cate 2-3 lei. Ca de aia sunt …”specialisti”. Ei nu cunosc administratie, ei cunosc ….limbi straine si naravurile din Primarie. Astia sunt „specialistii” primarului.

    Răspunde
  • Gogule, impozitele locale nu sunt impozite „fiscale”. Sterge tot si scrie in schimb, de 1000 de ori, „sunt grabit”

    Răspunde
  • Cum a demonstrat Dema Gogu legea spune ca trebuia anulata creanta, nu cheltuit bani aiurea mai multi decat e creanta… dar daca faceau asta firma care distribuie plicurile cu contract special ramanea fara obiect, ori nu e posibil ca acel patron sa ramana fara contract cu statul generos, mai bine abuzam de niste persoane de 2 lei ca sa castige patronul 20 de lei.
    Iar ca bonus, cetateanul nici nu avea creanta, el platise deja inainte sa emita si trimita astia plicul.
    Curat furt coane.

    Răspunde
  • Ar trebui o evaluare a tuturor angajaților primăriei și o noua schemă de personal, mult redusă, în stilul lui Bolojan de la Oradea.
    Domnule primar, se poate acest lucru?

    Răspunde
  • Se pare că prin primărie mai iese uneori la iveală şi incompetența! Dar cine să recunoască asta Auraş?

    Răspunde
  • Domnule cetățean cei 2 lei sint datorie fiscala . Daca nu ai habar de prevederile legale nu mai polua cu aberații . Citește paragraful următor din Codul de Procedură Fiscala și o sa vezi că se face referire directă la ” autoritățile locale ” .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.