Mai mult luciu de apă, mai mult verde, mai puțin de plătit la apa meteorică

„Ce văd buzoienii în Micro III, pe Frăsinet, unde se lucrează la noul parc cu două lacuri e doar începutul unui proiect mai mare și de durată”, a anunțat primarul.

„Am cerut la Ministerul Agriculturii și la ANIF să ni se dea nouă, Primăriei Buzău, canalul Iazul Morilor. Canalul înseamnă acum în orașul Buzău o țeavă subterană cu o lungime de 5 km.

Acolo unde vom putea vom face canal la suprafață. Vom crește astfel luciul de apă din oraș. Pot apărea și alte lacuri dacă găsim terenuri disponibile. E în avantajul mediului și a condițiilor de viață din oraș. Avem în plan și plantarea a 150 de mii de copaci în Buzău în următorii patru ani.

Unul din cele două lacuri ale noului parc din Micro III

Există un plan ca în timp să preluăm apa de ploaie pe canalul Iazul Morilor și să nu o mai lăsăm la canalizarea orașului. Apa de ploaie o vom folosi la umplerea lacurilor din oraș. Vom plăti astfel și mai puțin la factura de apă meteorică.

Mai multe canale de suprafață și lacuri în Buzău, plus mai mult spațiu verde, înseamnă și reducerea caniculei din timpul verii

loading...

11 comentarii la „Mai mult luciu de apă, mai mult verde, mai puțin de plătit la apa meteorică

 • Mai mult luciu de apa in Buzau = mai multi tantari!

 • Extraordinar,un adevarat vizionar.Buzaul are sansa sa concureze, in curand ,Venetia la turism .

 • Si aparitia tantarilor in zona Micro 3…

 • Nu sună rău deloc..sper doar să nu se încadreze în capitolul “promisiuni electorale”…
  Fonduri europene….atrageți în primărie tineri capabili să gestioneze noi proiecte de accesare a fondurilor europene. Acestea sunt relativ simplu de accesat dacă nu se intenționează efectuarea de deturnări în scopul alimentării intereselor private ori politice.
  Succes!

 • Niște lacuri .. nu mai pot de râs.

 • Promisiune electorală de 2 lei, exact ca aceea cu ieftinirea apei dinaintea demiterii lui Tescaru! Mă întreb cât de bine poate gestiona un om banul public, dacă “succesul” său din domeniul privat este arhicunoscut!

 • Vesnic nemultumiti unii cetateni vorbesc mai mult despre 1, 2 sau 3 nerealizari ale PRIMULUI mandat din era Toma care cu siguranta va continua si uita sa aminteasca de realizarile acestui mandat cu mult peste ce a realizat boscodeala (nu merita sa-i scriu numele cu majuscula) in 5 mandate! Pai asta-i corectitudine civica?!?

 • Chestia cu tantarii seamana cu povestea drobului de sare – pentru cine o stie. Daca vor apare(a) tantari vor dispare(a). Parcul tineretului este la o aruncatura de privire si totusi nu sunt tantari in Micro 3, asa cum recunosc de altfel doi dintre cei ce comenteaza zicand ca “vor” apare(a) tantarii. De vreo 2-3 ani Buzaul nu prea s-a mai confruntat cu problema tantarilor si totusi unii comenteaza…

 • Am spus-o şi o mai repet:
  Ideea înfiinţării de (cât mai multe) SPAŢII VERZI (cu sau fără luciu de apă) în municipiul Buzău E CEA MAI INTELIGENTĂ şi SĂNĂTOASĂ TREABĂ (pentru buzoieni, în primul rând, dar şi pentru el, ca primar, pentru că aşa îşi va câştiga voturile!!!) pe care o poate face Toma !
  Graţie Crângului pe care îl avem deja, şi cu ce mai poate înfiinţa administraţia Toma în materie de spaţii verzi (ţinând cont în primul rând de mega-proiectul pe care îl are în vizor în spatele Parcului Tineretului), putem face din Buzău CEL MAI VERDE ORAŞ al României !
  Ăsta e şi motivul principal care mă face să votez cu mare drag CONSTANTIN TOMA – PRIMAR !

 • @Andrei !
  Nu compara lacul din Tineretului, la capitolul tantari, este la distanta considerabila fata de Micro 3.
  Aici discutam despre o posibila tantarime (nu stim inca sigur, dar anticipam) fix la 10 metrii de blocuri.
  Este clar ca zona este gandita sa dea bine, dar daca va fi invadata de semintarii si manelistii la boxa portabila de peste drum, cred ca va fi un fiasco de mizerie.
  Speram totusi ca primatele de mai sus sa fie supravegheate atat de Politia Locala cat si de un sistem video care sa dea alarma ori de cate ori cei necivilizati intrec masura. Si sunt destui !

 • Pfuuui! Cel mai verde oras al Romaniei …. ! Verde de invidie, poate! Ideea acestui proiect, in sine, nu e rea. Sa nu exageram, insa! Cum se va face deversarea apelor pluviale in acest canal? Cand colectoarele de ape pluviale dau direct in canalizare!? De aici si mirosul specific, de Buzau. Ca sa le separi investitia e enorma! Sa vorbesti despre asta acum, e pura propaganda electorala! Ca si sala aia polivalenta ce s-a dovedit a fi o mare fasaiala. Vorbim de 1, 2, 3 proiecte nerealizate (sunt mai multe!)? Pai nici n-ar fi avut vreo sansa de realizare! Din start erau simple vorbe aburitoare aruncate spre cei ce mai cred in minunile ale acestei administratii, fara nici o acoperire in argumente tehnico-economice, edilitare, civice sau orice alt tip de argument practic. Comparam mereu cu Bosco! Sunt convins ca toti cei ce fac asta acum, l-au votat pe Bosco, la vremea respectiva, cu entuziasm. Dar nu cred ca trebuie sa-si propuna sa fie mai bun ca Bosco, ci sa ajunga sa realizeze proiecte pe fonduri europene, bazate pe un plan clar de dezvoltere si modernizare (nu haotic), macar la nivelul altor orase de marimea si posibilitatile Buzaului. S-ajunga sa se laude cu cati bani a atras din aceste fonduri, nu cat a cheltuit din banii tarii pentru investitii inutile (de ex. pavelele din centru).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.