Mai mulți bani pt. Buzău! Protocol cu Oradea, Tm., Cj. și Bistrița

A fost coincidență despre care buzoienii.ro a scris AICI.

În timp ce reporterul a întrebat „De ce Oradea e campioană la fonduri europene”, primarul Toma a fost sunat chiar de Ilie Bolojan, primarul din Oradea.

Răstimp, Toma a spus la TVSE care a fost motivul apelului:

„Domnul Bolojan a luat datele de la Min. Fondurilor Europene. Și a văzut că sunt cinci orașe din România care au depus proiecte de peste 120% din gradul de alocare. Sunt patru orașe din Transilvania (Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca și Bistrița) și doar unul din Muntenia, Buzăul. Noi, la Buzău, am depus proiecte de 200%. Domnul Bolojan ne-a propus să semnăm un protocol, aceste cinci orașe, prin care să cerem la minister să primim bani și pentru aceste proiecte suplimentare depuse”.

Ar fi vorba de 100 de milioane de euro care ar urma să fie împărțite de aceste cinci orașe.

Atu: Actualul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a fost angajat al Primăriei Ordaea și este un apropiat al lui Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan, alături de Emil Boc, e considerat unul din cei mai buni primari din România

Împărțire pe partide: Bolojan (Oradea, PNL), Emil Boc (Cluj-Napoca, PNL), Nicolae Robu (Timișoara, PNL), Ovidiu Crețu (Bistrița, PSD), C-tin Toma (Buzău, PSD).

Context. Șefa agenției care se ocupă cu fondurile europene la Buzău a explicat că pentru a avea acum proiecte în execuție în oraș acestea trebuiau depuse în precedentul mandat (adică în administrația Boșcodeală!). Așa se explică (pentru că a existat continuitate și preocupare) de ce CJ Buzău ,de pildă, a avut constant astfel de proiecte.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Mai mulți bani pt. Buzău! Protocol cu Oradea, Tm., Cj. și Bistrița

  • La compania de apa Buzau care este treaba cu fondurile europene?
    Pe a cui vreme au fost depuse? si s-a realizat naibi ceva.
    Isi mai aduce aminte cineva? sau v-a lasat pe toti memoria?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.