Mai puţine gropi pe străzile din Buzău. Primăria îşi va cumpăra un utilaj nou. Iată ce va face acesta

Multitudinea de gropi şi crăpături apărută în asfaltul de pe străzile din Buzău după ultima iarnă i-a convins pe oficialii Primăriei Buzău şi pe cei ai Urbis Serv că trebuie luate măsuri suplimentare.  În acest sens, societatea de asfaltări a Primăriei a propus municipalităţii achiziţionarea unui nou utilaj:

„E vorba de un utilaj nemţesc, marca Grun, care costă 9 mii de euro. Cu acesta se intervine profesionist şi într-o fază incipientă asupra crăpăturilor şi fisurilor din asfalt. De la o astfel de crăpătură în urma infiltrării apei şi a procesului succesiv îngheţ – dezgheţ din timpul iernii se formează o groapă de toată frumuseţea. Cu acest utilaj se intervine asupra fisurii, care este acoperită cu un mastic bituminos. Crăpăturile apar îndeosebi între sensurile de mers, atunci când s-a asfaltat succesiv câte o jumătate de stradă. Noi am propus primăriei achiziţionarea utilajului, sperăm ca într-o lună să-l avem în curte şi să-l punem la treabă. Poate fi folosit 8 luni din 12 şi va contribui semnificativ la limitarea numărului de gropi de pe străzile oraşului” a precizat Alin Radu, director adjunct la Urbis Serv.

„Cel mai probabil îl vom cumpăra. Va fi util, e părerea mea. Aşteptăm întoarcerea domnului primar din Asia, el va lua decizia finală” a anunţat şi viceprimarul Ionuţ Apostu.

Auraş Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.