Mai suntem 100 de mii ? Problemă pentru Buzău

Municipiul Buzău riscă să fie declasificat.

Din oraș de categoria a doua (peste o sută de mii de locuitori) în oraș de categoria a treia (sub o sută de mii de locuitori).

Acum, în martie, pe 14, se va da, oficial, startul noului recensământ (începe autorecenzarea). La final, Buzăul ar putea fi retrogradat în categoria a treia. În 2011, la ultimul recensământ, Buzăul avea 115 mii de cetățeni care locuiau efectiv în oraș. De atunci, numărul lor a mai scăzut.

Toma, îngrijorat: „Banii, inclusiv cei europeni, se dau și în funcție de categoria orașului. De aceea, îi rog pe buzoieni să vină din proprie inițiativă la recenzorii din oraș. Sunt 14 la număr. Vom comunica unde pot fi găsiți. Buzoienii care se autorecenzează nu vor mai fi vizitați apoi acasă de recenzori. Scapă astfel și de o grijă, dar ajută și orașul declarând câte persoane locuiesc la adresa respectivă

Cauzele scăderii populației

1) Zeci de mii de buzoieni au plecat în străinătate

2) Spor natural negativ. Mor mai mulți buzoieni decât se nasc.

3) Mulți dintre tinerii buzoieni care pleacă la facultate, rămân la București și în celelalte orașe universitare. Nu revin acasă

4) Câteva mii de buzoieni s-au mutat de la bloc la casă (cu curte) în comunele din jur (Mărăcineni, V. Pașii, Vernești, Merei etc.). În ultimii doi ani, de când cu pandemia și restricțiile de a ieși din casă, acest trend s-a accelerat.

Noua realitate. Mulți buzoieni lucrează și au copiii la școală în orașul Buzău, dar stau la casă în comunele din jur.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Mai suntem 100 de mii ? Problemă pentru Buzău

 • Tereacă, fii jurnalist, ce naiba!
  Principala cauză este întreaga clasă politică din ultimii 31 de ani.
  Cauzele enumerate de tine sunt consecințele acțiunilor și inacțiunilor celor care au făcut politică în România.
  Populația țării a scăzut, este clar, motiv pentru care trebuie reevaluat numărul aleșilor locali și centrali astfel încât să se coreleze cu numărul real de români care locuiesc efectiv în România.

 • Maxim 70.000 maxim ! am mai ramas doar batranii, copiii , Toma si Tereaca

 • Păi cu rugăminți administrează Costik? Păi să rog, chiar și frumos, pot și eu, și nu-s primar, totuși. Păi suntem puțintei pentru că de la prea multă, avântată și pe alocuri chiar gloriasă dezvoltare a Buzăului Hai Buzău!

 • Se rezolva… catre rural inca trei rute noi de Transbus + luarea in spatiu a copiilor ( din rural) cu promisiunea inscrieirii la Scoala X + solicitare de resedinta in municipiu Buzau ( pe linie de PSD) si gata = 100002 cetateni in municipiul Buzau.

 • Se va numi comuna Buzău ,în curând. Nu ați construit un bloc pentru tineri, nu au loc de muncă pentru că ei termina o facultate și după își caută domeniul pentru care au optat. La noi toate cutrele cu postliceale sau 12 clase la seral obțin diplome la 45 de ani ,ca să se încadreze cu fisa postului. Cunosc zeci de cazuri ,nu dau nume căci ” afectăm integritatea” . Rușine !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.