Mai vin gazele la Mărăcineni ?

„Iar ne-a păcălit Titel cu gazele! Au trecut alegerile, subiectul a fost îngropat, n-am mai auzit nimic”.

Așa comentează unii cetățeni din Mărăcineni. Chiar dacă supărarea lor e de înțeles, totuși – în fapt – aceștia nu au dreptate.

De ce nu au dreptate ? Pentru că nu-i blocat nimic! Lucrarea se va face, numai că din cauza complexității (așa ceva nu s-a mai făcut la Buzău!) procedura durează. Dar nu la Buzău, ci la Mediaș, sediul TransGaz.

Mediaș, sediu TransGaz

TransGaz către buzoienii.ro: „Suntem în faza studierii documentației. Sunt cinci oferte depuse, mii de pagini de studiat. S-a făcut evaluarea tehnică, urmează cea financiară. Termenul limită pentru desemnarea executantului e 24 iunie”

Atenție, tragerea țevii de la Vernești pe sub drumul național, calea ferată Nehoiașu, canalul energetic și pe sub râul Buzău (!) va fi o lucrare inginerească deosebită. 820 de metri (!) de țeavă vor trece doar pe sub pământ, ajungând până la o adâncime de 70 de metri!

Cinci asocieri de firme au depus oferte, printre care și Inspet Ploiești (vezi, mai jos, documentul).

În concluzie, lucrarea se va face, doar că mai durează. „Titel” și Primăria Mărăcineni și-au făcut treaba, totul ține acum de TransGaz – care, atenție, a prins în buget banii necesari executării lucrării.

Citește și:


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

6 comentarii la „Mai vin gazele la Mărăcineni ?

 • Ai vazut ce face lumea buna pt. COMUNITATE don Primarele de Lipia/Merei. Matale cand ii pui la treaba pe “amploiati” pe care ii pastoresti. Macar sa va apucati de proiect ca rest are grija al de sus.

 • Gazele sunt pe vine ! De 30 de ani sunt tot pe vine ! Asa ca nu e bai mare daca vine peste 300 de ani ! Bine ca vine !

 • Povesti…nu vom avea gaze niciodata. Cat despre castigarea alegerilor de catre Titel, oamenii l-au votat si pt alte lucruri bune facute in comuna, pt implicarea directa in orice problema.

 • … fiecare cetățean din Mărăcineni va primi câte 100 kg. de fasole…

  … astfel vor avea gaze nu numai pentru consum propriu, ba chiar cei mai chibzuiți vor putea intra pe co-generare, ce le prisosește, pot băga în rețea, pentru alții…

 • Bună ziua!
  Stimate reporter, sa ma ierti dar ai putea fi confundat cu o cloșcă care-și apără puii pe Toma, pe titel si pe altii, vadu pașii plus plus!
  Rezumându-ne acum la Mărăcineni, (o localitate dragă mie de altfel, unde poliția își face treaba, oameni harnice cu grădini și diferite activități care aduc bani la bugetul acesteia) este și ea(comuna) neocolită de promisiuni!
  Nu se va face este părerea mea. Poate este 2-3 mandate.
  Oamenii s au săturat de promisiuni! Vor fapte si rapid! Cat despre aproape 1 km de teava bagat in pământ, amintesc reporterului in cauză că gazul in țară, este mult mai ieftin deși s-au traversat hectare nu km. Atenție: ce mi a venit acum in minte este gazul care ajunge sau pleacă de la Onești, spre Oituz si Tg Secuiesc. Pe marginea soselei, intrând si iesind (teava) din pământ pe f mulți km!
  Nu ne mai mințiți ca durează nu știu ce invenție! Nu ne mai prostiți!
  La Sapoca de ex, gazele sunt peste pod spre Valea Nucului. Parca imediat după pod.
  In 32 de ani, nu au avut oare timp sa trag macar pt comuna Sapoca ??? Pt ca nu a existat interes.
  Trebuiau taiate padurile, trebuiau astia cu GPL ocrotiti, protejati etc etc.
  Rog reporterul sa nu mai apere niste neadevăruri.
  Ca ne am saturat!
  Nu se vede cum este condusă comuna de acest primar?
  Acea lucrare la podul lui mangă este un dezastru. Nu lucreaza nimeni in week end, dar semaforul este. Si mai nou sta si politia la pază de isj fac planul colectand permise de la cei fara rabdare. Nu se putea asfalta acel drum plin de gunoaie paralel cu garla/drumul spre pod Buzau??? Este plin de gropi si mizerie. Primar titel te somez sa faci, ceva. Daca nu lasa ne bre. Ca nu murim fara primar.
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • Bună seara! Domnu reporter un răspuns se poate???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.