Astăzi are loc inaugurarea. Proiect început cu nouă ani în urmă

Sărbătoare azi la Mărăcineni. La ora 10.00 va avea loc inaugurarea celei mai mari grădinițe din mediul rural din jud. Buzău.

Clădirea, situată vizavi de primărie, va avea cinci săli spațioase și luminoase, sală de mese, o cameră pentru personalul didactic și una pentru asistenta medicală.

Punctul forte e însă lobby-ul generos, prevăzut cu luminator pe toată lungimea, unde – pe scenă – se vor putea organiza diverse spectacole și serbări.

Unitatea beneficiază și de o curte mare – unde se vor planta flori și copăcei (acțiune deja începută).

„Sunt nouă ani de când am demarat acest proiect. De atunci ne-am lovit de fel de fel de probleme, inclusiv de falimentul firmei care a început construcția. Vor fi trei clase cu program normal și două cu program prelungit. Sperăm ca părinții – după ce vor vedea condițiile pe care le oferim aici – să nu se mai deranjeze să-și ducă micuții în oraș, la Buzău. Îi vor cruța astfel de aglomerația tur-retur de pe pod și de la intrarea în oraș”, ne-a declarat C-tin Dumitru, city-manager la Mărăcineni.

Grădinița va fi încălzită de o centrală cu lemne, magazia cu materia primă fiind deja plină.

Banii au fost obținuți în urma unui proiect depus la Banca Mondială, obligația Primăriei Mărăcineni fiind realizarea gardului împrejmuitor, a curții și a centralei plus a depozitului de lemne.

De mâine, în noua grădiniță vor fi mutați copiii din camerele de la subsolul Primăriei (unde se vor înființa birourile serviciilor apă-canal și salubritate). Din toamna lui 2019 vor funcționa și cele două clase cu program prelungit.

Mărăcineni e – alături de Vadu Pașii – comuna care în ultimii ani s-a dezvoltat cel mai mult și care a crescut ca număr al locuitorilor, întrucât o parte a buzoienilor de la oraș și-au construit case aici. Conform lui C-tin Dumitru comuna are aproape 15 mii de locuitori, iar la unitățile de învățământ de aici învață în jur de 800 de copii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Când intervenția statului le scoate oamenilor bani din buzunar. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Astăzi are loc inaugurarea. Proiect început cu nouă ani în urmă

  • Nu stiu cum se face dd fiecare data cu firmele astea de constructii ca ba dau faliment,ba intra in insolventa.dar la cate firme mari sunt in Buzau cu ani de experienta in spate trebuie sa apelati la toate no name-urile de firme sa dureze 9 ani pana faci o gradinita?chiar asa incompetenti sunteti cand alegeti firmele acestea de constructii?

  • Nu cred ca e vorba doar de incompetenta…

  • Sunt firme special infiintate sau scoase de la sertar pentru a da tunul in bugetul public.
    Dupa ce vad banul in cont il transfera si incep procedura de inchidere.
    Astea sunt afacerile romanesti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.