Mâine se lansează Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni

Inițiativă nouă în Buzău.

Mâine (miercuri) se lansează oficial COAB – Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni.

Ideea înființării COAB îi aparține senatorului PNL Buzău, Vlad Pufu, dar acesta susține că acest club – după impulsul de început – va funcționa apolitic, cu un scop important pentru comunitate.

„Ideea este ca la acest club să se întâlnească oamenii de afaceri din Buzău, într-un cadru relaxat, mai puțin formal, în care să se discute despre problemele mediului de afaceri și să se caute împreună soluții. Mă gândesc, de asemenea, ca aici să vină să vorbească oameni de afaceri de succes din Buzău, din diverse domenii, care să împărtășească asistenței despre cum au făcut și cum fac în business-ul lor”, a explicat Pufu.

Mâine, la Hotel Pietroasa, la ora 17.00, va avea loc lansarea oficială a COAB. Invitat special va fi chiar ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

Buzoienii care vor să participe trebuie să se înscrie azi la adresa coab.buzau@gmail.com sau pe grupul de facebook Clubul Oamenilor de Afaceri Buzău.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Mâine se lansează Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni

 • Fara suparare, dar cei mai buni oameni de afaceri din judetul Buzau sunt cei abonati la contractele cu statul, in cele mai multe cazuri “afiliati” politic, juridic si medical …
  Oamenii obisnuiti sau neinregimentati, care au idei bune, care vor sa faca ceva frumos si util pentru Buzau sunt blocati de “primii afaceristi” sau de autoritatile locale.
  Cred ca e nevoie, pentru inceput, de o emisiune “Romania, te iubesc!” ca sa incepem sa scoatem coruptia si “malul uman” din institutiile locale buzoiene… ( vezi reportajul din Maramures)…
  Era o propunere pentru intalnirea COAB, care poate aduce multe imbunatatiri in acel sens…
  Cand o autoritate locala da autorizatie in cateva ore ( legea mentioneaza zile) pentru unii, cand sunt admise si aprobate hotarari locale ilegale, la comanda, doar pentru aceeasi unii, nu te gandesti decat sa lasi totul balta, sa te muti in alt judet sau in alta tara…aici s-a ajuns cu afacerile buzoiene.

  Răspunde
 • Cum toți oamenii de afaceri de succes din aceasta cloaca de oraș au culoare politică, va fi foarte interesant cum ne vor povesti ei despre modul în care au avut succes.

  Răspunde
 • Cred ca aia care nu au contracte cu statul ii numeri pe degete… Ma refer aici la faptul ca majoritatii afacerilor din Bz li se aplica principiul lui Pareto – 80% stat.. 20% privat din total contracte. voi urmări cu interes aceste adunari.. Te rugam sa ne tii la curent dl Tereaca

  Răspunde
 • Se transmite live aceasta intalnire?… suntem curiosi cine sunt oamenii de afaceri buzoieni…

  Răspunde
 • Evident că cei care nu depind direct de banii de la stat îi numeri după degetele de la o mână! Și asta nu doar la Buzău ci pe toată planeta! Bașca, unde tronează capitalismul, odată la 8-10 ani, când apare criza de supraproducție, toate firmele depind de stat. Statul se împrumută ca să deblocheze criza. De ce apare criza de supraproducție? Din cauza împărțirii inechitabile a profitului între cei ce dețin mijloacele de producție și salariați. Natural, patronii au tendința să tragă jarul pe turta lor și să facă în așa fel încât din profitul rezultat să repartizeze salariaților un procent cât mai mic posibil. Pe de altă parte aceeași patroni au pretenția să fie cumpărate toate produsele de aceeași salariați. Evident că este o imposibilitate. Ciclul ăsta de crize de supraproducție nu durează la infinit. La un moment dat bancherii de pe olstrit n-or să mai vrea să refinanțeze împrumuturile și statul este declarat ca fiind în incapacitate de plată.
  Ceaușescu rămâne în istorie ca singurul șef de stat care a achitat integral datoria externă a unei țări. Ăsta este și unul dintre motivele pentru care a fost asasinat ritualic în ziua de Crăciun. Situația nu se mai poate repeta deoarece nu se mai poate strânge cureaua, resursele României sunt administrate de străini în folosul lor.

  Răspunde
 • Sa-i luati in calcul si pe „afaceristii buzoieni” care sunt ajutati de autoritatile administrative centrale sau locale, de catre o parte “mostenita” si corupta din justitie. Unii din acesti afaceristi sunt bugetari si cunosc toate mecanismele de aprobare, pe repede inainte sau pe cele de control.
  La o simpla compilare a hotararilor de consiliu local descoperiti diferente extraordinare la aprobarile date de autoritati firmelor din acelasi domeniu ( ex. construire imobil medical /Medsarais si-a obtinut avizele ilegale in cateva ore). Rar si cu greu institutiile statului se sesizeaza si anuleaza aceste erori, doar daca populatia este vigilenta si de de cele mai multe ori dupa ce se produce dezastrul.

  Răspunde
 • Med Sarais nu este firma cu actionar Jilaveanu, “bravul” luptator si amenintator din tribunale?
  Citire din Portal Just – 7 procese pe firma si cateva zeci pe persoana fizica, cu autoritatile si buzoienii, toate pierdute sau cu apel, la apel …
  Nu e problema ce face cu timpul si cu viata lor, dar cand ocupi timpul Justitiei, Politiei, al UAT-urilor, al Casei de Pensii, etc si al oamenilor cu amenintari, lucruri inutile si stupide, doar sa fii sau sa arati ca esti deasupra tuturor, asta e o mare greseala.
  Am aratat mai sus un alt fel de model de “afacerist buzoian” care a aparut dupa revolutie …cunosc putin legea, il stiu pe fiul dnei X care lucreaza la P… , au speriat-o pe dna de la D… fac ce vor ca si cum e mosia lor.

  Răspunde
 • Interesant procesul de mâine 1061/114/2022 între Prefectura și CLM Buzau + Med Sarais. Cat de mult a penetrat corupția firmelor dubioase, în instituțiile locale și nationale ?…e de urmarit…

  Răspunde
 • Oameni de afaceri?
  Oameni de afaceri sunt aia care fac AFACERI. Adica fac performanta in mediul PRIVAT! Si atat!
  Aia care fac avere din „combinatii” cu Statul, care stiu tabla impartirii la perfectie, care nu au creat nimic, n-au nici un fel de pregatire dar au „succes”, aia nu-s oameni de afaceri, aia sunt combinatori, prieteni de partid, fini, maxim cumnati.
  Oamenii de afaceri din Buzau sunt probabil cam cate degete la maini si niciunul dintre ei nu va intra in acest „club”. De ce? Pai sunt oameni de afaceri, fac afaceri, nu au timp de poze si „clubareala”.

  Răspunde
 • Sa va zic ceva. Chiar si aia care nu lucreaza prea mult cu statul sunt hoti. Se folosesc tot de autoritati pentru a escroca clientii, pentru a santaja. Se stie ca daca nu alegi bine firma sau persoana cu care faci ceva, risti sa te loveasca bratul lung al administratiei si al autoritatilor. Rari care se baga in afaceri fara sa aiba parghiile necesare si spatele aferent.

  Răspunde
 • In aroganta lor nemărginită, de oameni de afaceri „de succes”, nu m-ar mira să primească chiar vreun soi de finanțare de la stat pentru clubul lor.

  Aveau și cei mai hoți dintre hoții Buzăului nevoie de un club, nu ?

  Evident că la Hotel Pietroasa va avea loc lansare, unde altundeva ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.