Manager spital: „I s-a spus să meargă acasă și să vină a doua zi. Dar n-a vrut”


Un nou caz din Spitalul Județean Buzău – care stârnește polemică – a fost prezentat de site-ul Știri de Buzău.

Conform imaginilor prezentate (vezi VIDEO mai jos) o femeie se prăbușește de pe scaun după ce ar fi așteptat în jur de 17 ore în anticameră la UPU.

Adică de seara de la ora 20.00 până a doua zi la ora 13.00. Femeia se prezentase la UPU după un conflict conjugal în urma căruia primise mai multe lovituri în cap.

Sora victimei a făcut scandal atât la UPU cât și mai devreme în biroul managerului spitalului (a dat cu piciorul în ușă, a trecut pe lângă secretară, a țipat la manager etc.).

„Cum e posibil să o țineți pe sora mea atâta timp în UPU fără să fie consultată de un medic!”

„A fost rugată să plece acasă, dar ea a vrut să aștepte în UPU”

Dacă asculți așa cum e corect și partea cealaltă, adică pe reprezentanții spitalului, lucrurile se complică.

Adică nu mai pare că personalul spitalului ar fi de vină, ci sistemul. Mai exact – lipsa banilor care ar fi permis angajarea unor medici neurologi care să asigure și gărzile.

Iar femeia a fost lăsată să aștepte întrucât saloanele de la UPU erau deja pline cu cazuri considerate mai grave.

„Nu e chiar așa cum reclamă sora pacientei. Femeii i s-a spus de aseară, când a fost văzută, că nu există medic neurolog de gardă. Pacienta a fost rugată să meargă peste noapte acasă și să vină a doua zi. Însă, femeia a preferat să rămână și să aștepte atâtea ore pe un scaun în UPU”, s-a confesat ziariștilor Claudiu Damian, managerul UPU Buzău.

Cert e că imaginile de mai jos, cu prăbușirea pe jos și criza de nervi făcută de sora pacientei, sunt regretabile.

Cine are dreptate și cine nu rămâne să apreciați dvs.


Citește și: „E în comă. Sperăm într-o minune. Medicii ne-au spus că are inima puternică”. Iată de ce și-a dat foc! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

11 comentarii la „Manager spital: „I s-a spus să meargă acasă și să vină a doua zi. Dar n-a vrut”

 • Traumatismele craniene rămân în observație cu o zi de spitalizare,acesta este protocolul,domnule ex coleg de la SARAMI SA.La spital nu vindem mărfuri industriale ci ne asigurăm că protocolul este pus în funcțiune!Așa este când avem ,,numiți politic prin concurs,,.În Franța un medic a făcut pușcărie pentru că nu și a convins pacienta cu lovituri craniene să rămână internată o zi.Pacienta din Franța a murit acasă!Dacă nu știți domnule fost coleg,Claudiu Damian,traumatismele craniene au efecte în timp,iar pacienții sunt rugați să-și monitorizeze sănătatea.

 • Doamne, astia ne cred cretini. Cum sa trimiti omul acasa doar pentru ca nu este neurolog de garda? Damian probabil reproduce intoxicatiile semidoctorilor gen Zoican, care s-a chinuit sa ia o diploma in Chisinau.

 • S-a adeverit ce au spus mulți! Poți să la dai zeci de mii de euro, mentalitatea tot comunistă rămâne!

 • Salarii mari s au dat, lipsește pușcăria. Pentru cei vinovați, bineînțeles

 • Probabil ca personalul medical pregatea o noua greva pentru niscai sporuri si nu mai avea timp sa se ocupe si de pacienti.Sau poate ca pacienta “nu a sarit la cap” cu niscaiva “atentii” pentru doctori si asistente.Iar voi astia care spuneti ca “sistemul este de vina”,ar trebui sa stiti ca SISTEMUL, in cazul de fata cel medical , este format din cadre si personal medical.Acestia sunt factorii determinanti pentru functionarea cel putin corecta si la niste parametrii rezonabili a acestui SISTEM.Dar,atunci cand preocuparile celor din sistem vizeaza in primul rand si aproape in exclusivitate interesele personale si de grup,obtinerea de avantaje si beneficii imorale si ilegale,ilicite si nemeritate,devine “normalitate” proasta functionare a “sistemului”.Nu va e un pic de rusine,domnilor si doamnelor “in halate albe”? Mai pot fi numiti “domni si doamne” in halate albe?

 • Acest “doctor” Damian ,chiar este manager?Sau doar un “bagator de seama” si o “capusa politica” ajunsa intr-o functie incompatibila cu pregatirea si calitatile lui profesionale si morale? Mai ……”managerule”,bine ca nu v-ati gandit sa “indrumati” pacientii sa astepte in capela bisericii din incinta spitalului sau chiar la morga din incinta aceluiasi spital.Ca la cat de “pricepute” sunt mare parte dintre cadrele medicale din spitalul asta,probabil ca faceau fata cu brio “sarcinilor de serviciu” doar in lagarele naziste .

 • Pentru cultura generala a celor care comentează un manager trebuie obligatoriu sa aibă studii economice și de manageriat. Înainte de numirea,, politica,, a dl Damian, Spitalul avea datorii foarte mari, investiții zero, secții nereabilitate și nici transparenta pentru mass media. Domnule Tereaca vezi de primăria matale care te plătește și nu te mai da cu părerea pe subiecte artificial create de unii ca să.si justifice vocația de jurnalist. P. S. Nu i.au apărarea directorului dar sunt mulți naveniti care comentează fără sa cunoască măcar rolul managerului.

 • Făceam referire la Elena Panturu și viespea buzoiana

 • Aceasta elena panturu comentează la orice, oriunde si despre oricine
  Are o expertiză vastă pe subiecte medicale, de administratie publica locala si nu numai
  Le stie pe toate
  Bravo! Felicitări!
  Apoi Damian a lucrat la romarta nu la sarami, dna asistenta panturu

  On topic- vina se împarte intre zoican ca șef al upu care trimite oameni acasă si damian ca manager care nu asigura suficienți medici angajați care sa acopere gărzile.

 • Cate cazuri mai poti scrie Auras despre oameni care mor cu zile in Spitalul Municipal Buzau datorita lipsei de etica profesionala, Ignoranta, Vanitate …..etc???? Nu te-ai saturat ???? Nu crezi ca e timpul sa pui pe hartie un articol cu ,,ATITUDINE,, In care sa aduci la lumina CARACTERELE MIZERE din cadrul sistemului medical local …… Oameni mor si noi ne scuzam , Sistemul e de vina , Nu sunt fonduri …..CACAT si oameni de CACAT CARE IMBRACA CU TRUFIE HAINA DE DOCTOR….

 • Dacă bolnavul ar fi mers acasă, așa cum spune domnul director ca i a recomandat doctorul și se întâmpla ceva rău peste noapte, domnul director ar fi zis acum ca pacientul e de vina fiindcă a părăsit unitatea medicala?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.