Manager spital: „Am mai primit recent 4. Urmează 5 din donații”. Ce firme au ajutat

Ventilatoarele medicale fac parte din aparatura esențială pentru ținerea în viață a pacienților cu forme grave de coronavirus.

Reporterul buzoienii.ro a întrebat câte astfel de aparate sunt acum în județul Buzău.

„La Spitalul Județean Buzău am avut 9 astfel de ventilatoare. În ultimele zile ne-au mai venit de la Ministerul Sănătății încă 4 aparate. Deci, avem în total 13 în municipiul Buzău. La spitalul din Rm. Sărat sunt 2, dar am înțeles că urmează să le mai fie distribuite și lor în zilele următoare”, a precizat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Alte cinci ventilatoare au fost comandate în urma unor donații.

„Pentru câte două ventilatoare au achitat avansul Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, prin domnul Ionel Gagu, și Fundația Comunitară Buzău. De asemenea, a donat 40 de mii de euro și firma Delsan Prod. Un astfel de ventilator costă între 25 și 55 de mii de euro, în funcție de dotările suplimentare”, a adăugat Damian.

Coronavirusul a prins România nepregătită. În țară sunt doar 1300 de astfel de aparate

Managerul a ținut să mulțumească public altor șapte firme din oraș care au donat în total 1,1 miliarde de lei vechi. Banii au fost folosiți pentru achiziția de materiale și aparatură de protecție pentru personalul spitalului județean.

Din cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură au donat firmele Tehno Bionic, MSD Com, Romoil, Inserv Agua, Ideal Tans Ferm, Eprubeta Farm, Comad SA, Conedo SRL și grupul Concas.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Manager spital: „Am mai primit recent 4. Urmează 5 din donații”. Ce firme au ajutat

 • Deci aveau 13, au mai venit 4, in total tot 13? Am inteles eu gresit? Poate e o gresala de redactare dn Reporter.
  Felicitari celor ce au facut donatii!

 • Spuneți și care sunt firmele care fac astfel de donații, în situații de criză, să știm și noi pe viitor cine-i om și cine nu, pentru a le devenii clienți. Acum se separă grâul de neghină.

 • Nu vad nici un grup farmaceutic!Eu spun ca au destul profit sa mai doneze ceva!Vorbesv de patroni nu de personalul care merita tot respectul pt munca depusa zilele astea!

 • Sorina Pintea cât donează?

 • De unde sa fie dotări? Banii celor ce contribuie la asigurările de sănătate s au tot ,,scurs,, zeci de ani in buzunarele diferitor potentați ai sistemului politic și medical.
  În altă ordine de idei există si o însemnată parte a societatii care nu contribuie cu niciun leu la sanatate dar cand are nevoie e servită cu prioritate doar pentru ca se duc mulți peste doctor si in mod infracțional ii forțează pe doctori sa acorde supraatentie medicală. Nu am prea văzut dosare penale pentru asemenea cazuri. Pentru ca daca vedeam erau si banii de la cei ce au muls sistemul de sanatate erau si de la cei ce aruncă cu ei lautarilor.
  Si erau si cel puțin 500 de aparate intr un spital nou.
  Asa avem doar șmecheri. Poate ne învățăm nu doar sa ii apreciem pe șmecheri dar sa ne dam seama cat rau ne fac.
  Felicitări celor ce au făcut donații.

 • Dar Țiriac?

 • Intr-adevăr, trebuie aduse mulțumiri celor care au donat pentru sistemul medical local și național ! Acum n-ar mai trebui discutat modul cum au făcut banii – fiecare cum s-a … descurcat – în buna tradiție românească…. Totuși , o țară întreagă așteaptă să vadă o … mustață ” scumpă ” ce stă cam demult pleoștită lângă fileu…

 • Da vedeți controale ale ANAF ului după ce trece nebunia, și tocmai cei ce au donat vor fi in fruntea listei. Auras să păstrezi acest mesaj că îți va fi de folos peste un an. O să vezi că am dreptate.

 • Deci la Buzău vor fi tratați 13 “selectați “dintre bolnavii de covid19 cu simtome grave,restul:ghinion.

 • De data aceasta “anonimul” are dreptate (nu stiu daca este acelasi anonim din celelalte mesaje pentru ca anonimi sunt multi). Chiar si asa, politicieni imbogatiti peste noapte cu sprijinul serviciilor secrete si obladuirea justitiei, au donat ceva pana acum! Sau un partid sa fi facut vreo donatie, sau o asociatie a judecatorilor sau a avocatilor si ei foarte “saraci” de altfel? Am zis/scris, n-am dat cu parul!

 • Executorii judecatoresti nu doneaza? Lucreaza in plin si acum! Au de unde!!! Si notarii !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.