Mândrie pentru buzoieni! La Chișinău pe TVR Moldova s-a vorbit la superlativ despre Buzău! Iată VIDEO

Trebuie că buzoienii, ceva mai sensibili și mai patrioți, vor fi cuprinși de emoție și mândrie la vizionarea emisiunii difuzate de la Chișinău – în toată Basarabia – de TVR Moldova (vezi clipul de mai jos).

O dată cu cei 100 de primari și consilieri din orașele Republicii Moldova care au poposit în weekend la Buzău a venit și o echipă de la Chișinău a TVR Moldova.

Reporterul Elena Guță a fost invitat în direct la TVR Moldova pentru a povesti ce s-a întâmplat la Buzău.

Jurnalista a vorbit în termeni laudativi despre acțiunea de la Primăria Buzău, despre spectacolul de la Sala Sporturilor, dar și despre cele două cărți („Alexandru Marghiloman, un mare român” și „1918, anul reîntregirii neamului românesc”) editate la Buzău și pe care fiecare membru al delegației le-a primit cadou.

„Buzăul este singurul municipiu din România, care a semnat declarația simbolică de unire cu Moldova. Orașul Buzău se implică pentru a face cunoscut în Republica Moldova numele mai puțin cunoscut al lui Alexandru Marghiloman, primul ministru al României cu un rol important în realizarea unirii” – Elena Guță, reporter TVR Moldova

Buzoienii vor avea motive și mai mari de mândrie pe 27 martie când la TVR, TVR Moldova și TVR Internațional se va difuza înregistrarea integrală a spectacolului de muzică populară de la Sala Sporturilor din Buzău.

Zilele dedicate lui Alexandru Marghiloman, la Buzău

Primul pas al reunirii celor două maluri româneşti a fost făcut zilele trecute la Buzău. Peste 100 de persoane din Republica Moldova, dintre care peste 50 de primari, semnatari ai declarației simbolice de unire cu patria-mamă au fost invitate zilele acestea la marcarea „Zilelor dedicate lui Alexandru Marghiloman”, primul ministru al Marii Uniri de la 1918. Colega noastră Elena Guțu, recent s-a întors de la Buzău, unde a fost martorul acestor evenimente și ne spune mai multe detalii.

Posted by Matinalii on 20 Martie 2018

loading...

3 comentarii la „Mândrie pentru buzoieni! La Chișinău pe TVR Moldova s-a vorbit la superlativ despre Buzău! Iată VIDEO

 • „„Ce bine ar fi ,dacă am fi uniți împreună ”” și legal .Sper să se sensibilizeze și celelalte județe .

  Răspunde
 • mi as dori la BUZAU sa se faca unirea cu moldova !!! asa ar fi corect !!!

  Răspunde
 • Reunirea cu Moldova noastră ne-a scăpat printre degete in 1992, când cei aflați la butoane nu au avut suficient „sânge in vene”, au fost copleșiți de evenimente, dar mai ales, sub imperiul fricii, pe fondul unor partide noi populate cu indivizi vechi, aserviți, s a m d.
  Acum, când lumea se mișcă mai mult decât își închipuie unii lideri politici aflați acum pe fotolii comode nu vor sa-si riște pozițiile.
  Sa ne închipuim un parlament reunit, cu partide noi, „lideri” politici noi, neimplicați in găștile de la București, dar cu găștile lor; cum ar fi sa avem si o noua minoritate puternica, cu care vor cocheta partidele istorice pe post de partide balama, ce târguieli politice se pot întrevedea.
  Eu cred ca unirea va fi un proces politic serios, împins de la spate de cetățenii de rând si care va fi posibil abia atunci când peste 50-60 la suta dintre romanii moldoveni o vor dori.
  Pana atunci vom exprima voința in felul nostru original, sentimental, cultural si pas cu pas se vor convinge toți ca trebuie făcut acest act politic important.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.