Mândrie pentru echipa de rugby din Buzău. Valentin Matache, convocat la Naționala U20

Motive de mândrie pentru echipa de rugby din Buzău.

Tânărul pilier Valentin Matache de doar 18 ani a fost convocat la echipa națională Under 20.

Cei 31 de jucători convocați vor efectua ultimul stagiu de pregătire centralizată din acest an.

„Obiectivul acestui cantonament este testarea potentialului echipei in vederea formarii unui nucleu competitiv pentru Campionatul European dedicat grupei de varsta, care va avea loc in perioada martie-aprilie 2018” – comunicat FRR

În acest stagiu de pregătire, România U20 a susținut și un meci test cu liderul Diviziei Nationale de Seniori, CS Tomitanii la Constanța.

Valentin Matache a fost crescut de antrenorul Nicolae Tudor la echipa de juniori a Stejarului Buzău, unde a pășit pentru prima dată în urmă cu cinci ani. Este de loc din satul Mărgineanu, comuna Mihăilești.

„Valentin are o șansă mare. În România, acum, e o mare criză de pilieri. El e talentat, ambițios, ascultător, bine făcut fizic. Totul ține de el. Dacă e serios și muncește bine își poate face un viitor frumos din rugby. Un mare merit în ascensiunea lui are Costică Merșoiu, antrenorul de la seniori. Costică îl muncește foarte mult, face constant pregătire suplimentară cu el”.

Pe site-ul federației, buzoianul apare chiar primul jucător

Cei 31 de tineri rugbiști selectionati provin de la 13 cluburi, astfel: Universitatea Cluj -7, Barlad – 5, Tomitanii -2, CSM Bucuresti -4, Politehnica Iasi -1, Dinamo -3, CSS 2 Baia Mare – 2, Dinicu Golescu -1, Pitesti -1, SCM Gloria Buzau -1, Steaua -1, Petrosani -2, Timisoara Saracens – 1, iar un jucator provine de la clubul francez Bourgoin.

Citește și articolul: România – Belgia se va juca la Buzău. Preliminariile Campionatului Mondial

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.