Mare atenție! Cum vi se poate fura din mașină

Imaginile cu dispozitivul de mai sus au fost puse la dispoziția presei locale de Poliția Buzău.

Cu acest aparat, hoții „citesc” semnalul telecomenzii mașinilor. După îndepărtarea proprietarilor, găinarii procedează la deblocarea sistemului automat de închidere.

Așa s-au furat cele 400 de milioane de lei vechi din autoutilitara de la Taverna Buzoiană (parcată pe Bd. Unirii în fața CEC Bank) cu zece zile în urmă.

Încă un caz! Furt de 56 de milioane

Astăzi, polițiștii buzoieni au anunțat rezolvarea unui al doilea caz de furt dintr-un autoturism parcat pe o stradă din mun. Buzău.

„Poliţiştii buzoieni au efectuat ieri o percheziţie domiciliară în mun. București, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza mun. Buzău. Fapta a fost sesizată Poliției pe 08 septembrie de un buzoian de 34 de ani din Pietroasele, angajat al unei societăți comerciale din Buzău.

Polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 45 de ani, din municipiul București.

Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, bănuitul s-ar fi deplasat pe raza mun. Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a bărbatului, lăsată neasigurată, suma de 5.600 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din orașul Buzău.

De asemenea, în urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că la actul infracțional ar fi participat și un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Pantelimon. Cei doi ar fi acționat împreună și în cazul furtului din autoutilitară  de pe raza municipiului Buzău, sesizat în data de 05 octombrie a.c”.

În urma percheziţiei de ieri, au fost ridicat un dispozitiv tip telecomandă auto și mai multe articole de îmbrăcăminte.

Bărbatul de 45 de ani a fost arestat pentru 29 de zile și va fi trimis în judecată pentru furt calificat.

ATENȚIE! Proprietarilor de autovehicule li se recomandă, atunci când parchează în locuri aglomerate, cu indivizi suspecți, să utilizeze cheia manuală.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Mare atenție! Cum vi se poate fura din mașină

  • Am pățit-o și eu într-o sâmbăta în parcarea Kaufland, era foarte aglomerat, am dus la mașină mai multe cumpărături (țoale, încălțăminte) apoi când să plec spre magazin Kaufland, nu mai funcționa telecomanda, am încercat toate variantele, vreo 20 minute și nimic, am încuiat-o manual, când m-am reîntors mergea perfect deschiderea din telecomandă, de atunci n-am mai avut probleme. Bănuiesc că a fost un dispozitiv de bruiere, de multe ori nici nu mă uit în urmă dacă s-a încuiat.

    Răspunde
  • Hoţia nu va dispărea niciodată ! Oricâte dispozitive şi contra-dispozitive s-ar inventa !
    Am fost în Londra o bună perioadă de timp… Şi ştiţi care e unul din aspectele ce m-au impresionat cel mai mult acolo ?? Faptul că nu am văzut stradă (oricât de mică ar fi ea), dar mai ales intersecţie, care să nu fie înţesată de camere video de supraveghere ! Cred că e cel mai supravegheat oraş din lume, la câte camere am văzut acolo !!!
    Şi cu toate astea, în Londra continuă să se fure la greu… Autorii, în mare parte din cazuri, tot românaşi de-ai noştri (ori moldoveni, ori albanezi, ori bulgăraşi, ori alţi balcanici)…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.