Marina Baboi a alergat cu 8 sutimi mai încet decât săptămâna trecută. Buzoianca a ratat titlul de campioană națională de seniori la 100 m plat

Buzoianca Marina Baboi a ratat șansa de a deveni campioană națională la doar 18 ani în proba regină a atletismului – 100 m plat.  

În ciuda vârstei fragede, cea mai bună sportivă a județului, Marina, era favorită la primul loc la Campionatele Naționale de la Pitești.

Cu o săptămâna înainte, la Campionatele Balcanice de juniori, Marina reușise cel mai bun timp al său, dar și cel mai bun din România în 2017: 11, 71 secunde. 

Din păcate, tot la Pitești, weekendul trecut, la campionatele naționale, Marina a alergat cu 8 sutimi de secundă mai încet: 11,79 de secunde.

Suficient cât să piardă locul 1 în dauna constănțencei Andreei Grecu, legitimată la CSM Craiova și cu cinci ani mai mare, care a alergat cu patru sutimi mai repede decât Marina: 11,75 de secunde. 

Buzoianca a terminat pe doi la senioare, dar a avut cel mai bun timp la categoria tineret, unde a devenit campioană națională – vezi cartonul alăturat. 


Tot campioană națională la tineret, Marina a ieșit și la 200 de metri cu 24,20 de secunde (locul 5 la senioare) – vezi cartonul alăturat. 

În proba de ștefetă, la 4×100 de metri și 4×400 de metri, Marina a ieșit campioană națională la seniori alături de colegele ei de la Steaua.  

„De ce nu a ieșit campioană națională la seniori ? Pentru că nu ăsta a fost obiectivul ei principal. E încă mică, junioară, are doar 18 ani, mai importante pentru ea sunt competițiile de juniori I. S-a antrenat pentru a obține maximum de formă la Balcaniadă și la Campionatele Europene de junioare din Italatia de pe 24 iunie. Or, Campionatele Naționale ale României au picat prost pentru ea, între aceste două competiții. De aici mica scădere și ratarea titlului național”, ne-a explicat Marian Baboi, tatăl Marinei.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.