Marius Constantinescu, fost director al Muzeului: „Toma are dreptate, nu Costache”

N-a putut participa la evenimentul de azi, fiind internat în spital, dar și-a exprimat opinia în polemica legată de locul statuii.

Atenție, Marius Constantinescu e cel care a semnat din partea Muzeului Județean actul prin care rudele Elizei Seceleanu au donat bustul și „Rugăciunea” (vezi documentul mai jos)

„Îl știu pe Costache, eu l-am adus la muzeu. Dar aici nu are dreptate. Nici pe formă, nici pe fond. E evident pentru oricine că statuia va fi mai vizitată și văzută în cimitir, decât la muzeu. Împreună, bustul și Rugăciunea, la locul lor, adică lângă morminte, pot deveni obiective turistice. Apoi, a fost dorința expresă a urmașilor, deci a proprietarilor din acel moment, ca grupul statuar să stea în Cimitirul Dumbrava. Așa m-am înțeles cu ei în 1982, când s-a făcut donația”, a spus Marius Constantinescu, doctor în arheologie, fost senator și director al Muzeului Județean.

Constantinescu: „Statuia poate sta în cimitir, dar trebuie să se ia măsuri severe de securitate. Cu camere de supraveghere și alarmă care să pornească imediat ce s-a atins bustul sau soclul”

Constantinescu l-a criticat pe Costache și pentru poziția adoptată în cazul „Manualului de Istorie al Județului Buzău”:

„N-a fost corect ce a făcut nici atunci. La început a făcut parte din echipa care a lucrat la manual. Apoi s-a retras și a început să critice și să facă tot felul de plângeri. Manualul e foarte bun”, a conchis Constantinescu.

Vezi mai jos documentul prin care urmașii Elizei Seceleanu (cea care i-a comandat bustul și Rugăciunea lui Brâncuși) au donat grupul statuar cu condiția de a nu fi mutate din Cimitirul Dumbrava.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.