Martor: „Nu mi-a venit să cred. Ca-n filme. Mi-a fost teamă”

Întâmplarea de mai jos ne-a fost povestită de un cititor și confirmată ulterior de poliție. S-a întâmplat pe Unirii Sud (Buzău, zona BIG), pe trotuarul dintre stația de taxi și magazinul chinezesc.

„Din rău în mai rău”

Scena 1

„Cum a început ? O șoferiță, întoarsă acasă, a vrut să urce mașina pe trotuar. Se obișnuiește aici, din pricina lipsei locurilor de parcare. Două fete tinere mergeau pe trotuar. Șoferița, grăbită, le claxonează. Fetele replică verbal, șoferița înjură și ea. Supărată, una din fete aruncă înghețata pe parbriz. Șoferița se dă jos, începe păruiala dintre ele. Mai solidă, șoferița câștigă. Mi-a părut rău că n-am filmat scena”.

Mașina pe care s-a aruncat înghețata

Scena 2

„În ajutorul fetelor a coborât o rudă, probabil mama uneia dintre ele. Fata nu părea, dar ruda era de etnie rromă. Urmează o nouă păruială. De astă dată șoferița e în dezavantaj, ruda e un pic mai solidă, dar ambele tatuate. După păruială, urmează telefoanele de ajutor. Șoferița sună la poliție, ruda la niște băieți.

Scena 3

„În cinci minute au venit trei autoturisme cu rromi. Ca-n filme. Zece rromi au coborât. Mi-am zis în gând, ce bine că n-am filmat și am stat deoparte. Unul din rromi e decis. Îi aplică rapid un upercut șoferiței. Femeia cade instantaneu, e leșinată, în nesimțire. Mi-e teamă, astfel de lovituri pot fi fatale. Alt rrom vrea să dea și el în femeia căzută. Primul, îngrijorat (până și el), îl oprește. Șoferița e târâtă pe jos până la mașina ei. Abandonată. Rromii se urcă în mașini și spală putina”.

Urmele târârii victimei pe pantoful sport

Scena 4

„Oameni îngrijorați, ce facem cu femeia ? Panică. Să sune cineva la 112. Păi, s-a sunat la poliție. Ce poliție, trebuie salvare!”. Martorul nostru, nu mai suportă scena și pleacă. Peste câteva ore sună la buzoienii.ro. „Domnule jurnalist, vă rog, spuneți-mi și mie, e bine șoferița ? N-am putut să mai stau acolo, dar sunt curios, mi-e milă de ea. Deși, oarecum, ea a început, cu claxonul ăla”

Scena 5

Ofițer de Presă IPJ Buzău: „Da, scena s-a petrecut, din câte mi-au spus colegii, cum ați povestit dvs. Șoferița e bine. Și-a revenit. S-au aplicat trei sancțiuni. În plus, trei dintre persoanele implicate au anunțat că vor face plângeri separate, pentru loviri”.

Femeia a fost stropită cu apă pentru a-și veni în simțiri. Se văd urmele pe scaun

UPDATE. Scena 6

A venit și punctul de vedere al celeilalte părți implicate.

Femeie implicată, soacra fetei de pe trotuar:

„Da, eu am bătut-o. Niciun bărbat. Femeia fabulează. Eu i-am dat una, dar în apărarea norei mele. Nora mea e însărcinată și era bătută de această femeie, are zgârieturi pe față de la ea. Dvs. cum ați fi reacționat ? Ea e o prefăcută, s-a prefăcut că a leșinat de frică să n-o bat mai rău. Tot eu am turnat apă pe ea până a venit poliția. Să stea liniștită, să-și vadă de treaba ei, nici noi n-o s-o băgăm în seama. Și încă ceva, nu suntem de etnie rromă. E tot o fabulație”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Martor: „Nu mi-a venit să cred. Ca-n filme. Mi-a fost teamă”

 • Inca un articol in care vorbim de rromi. Multi rromi prin articolele d-voastra domnule jurnalist. Nu are legatura cu etnia. Nici aia zis problematici de la coronavirus. Primii, si cei mai multi ,chiar si din Buzau, cu corona sunt etnici romani. Nu mai promovati ura etnica. Nu ne trebuie asa ceva. Avem altele in atentie. E drept ca educatia e precara in unele medii, dar sa vedem ce putem face, nu sa invrajbim diferitele categorii de populatie pe criterii de religie, etnie,sex, s.a.m.d. Consideratii ale unui roman 100%.

 • Va rog sa investigați de unde sunt țiganii, trebuiesc identificați și amendați conform ordonanțelor militare și trebuie deschis dosar penal urgent.

 • E o impresie falsă. Nu e vorba de nicio discriminare. Dacă sursele din teren spun la unele articole că cei implicați sunt rromi, ce ar trebui făcut ? Cenzurată această informație ?

 • Pt Anonim:
  Mergi te rog pe strazile din Simileasca sa vezi ce populate sunt. Sa vezi cum romii joaca leapsa cu fortele de ordine…cum provoaca, cum stau efectiv pe strazi fara cea mai mica urma de consideratie fata de ordonantele militare…
  Legile si regulile de convietuire sunt aceleasi pentru toti cetatenii. Nu putem organiza potere cetatenesti ori de cate ori consideram ca un apropiat a fost agresat fizic ori verbal. Respectivii cetateni ar fi facut la fel acolo de unde s-au repatriat recent, in Anglia ori in statele nordice? Si ultima intrebare: Cum a-i fi reactionat, Anonimule, daca cineva drag tie ar fi fost in locul victimei ???
  Nu este nimic rasist in a cere respectarea legilor si pedepsirea exemplara a unor astfel de acte reprobabile comise de indivizi certati cu legea….fie ei chiar si romi.
  Si da, eu personal, nu cred ca este o intamplare ca mare parte a turbulentelor sociale in perioada starii de urgenta au la origine o anumita etnie. Probabil si Al. I. Cuza si-ar reconsidera anumite decizii politice daca ar vedea la ce a condus adoptarea lor…

 • Vorbiti farà sa aveti nici o informatie corecta,inclusiv cine a publicat acest anunt…dar na…asa este in Romània..calàul este victima…

 • fa-i tigani. e legal. e si in dex. nu le mai spune romi. pana si ei zic ca-s tigani… ce atata cenzura si discriminare pozitiva? :))) p.s.: vrem sa stim si noi cine-s respectivii de s-au legat de aceasta femeie.

 • Cu mașina pe trotuar,nu i-ar fi picat bine nici doamnei care a instigat la violenta prin a claxona,adevărat ce semeni aia culegi.

 • Datele spuse în știre sunt foarte corecte. Sper sa fie bine fata lovita. Au venit „bombardierii” din străinătate și da cu pumnul în femei pe strada. Mai vin și cu 3 mașini zici ca cine știe ce se întâmplase. Poate o sa meargă mai departe și sa nu ii ierte.

 • Buna ziua eu sunt victima atacului de ieri nu sunt bine ,domnii aceia care mi au strivit capul si mi au rupt o coasta si care acum sunt scosi din vina pt ca doamnele lor mint cu nerusinare precum ca ele m au atacat si ca eu m am prefacut ca mi am pierdut cunostinta pe cind ei m au târât inconstienta lânga masina apoi au fugit la indemnul femeii care declara ca m a batut

 • Nu este adevărat am văzut cum te.au lovit și nu are cum sa fie scoși din vina dacă vrei sa mergi mai departe. Nu te lasă intimidata. Te.a lovit un bărbat apoi a vrut sa te lovească unul mai tânăr, dar cred ca tot bărbatul care te.a lovit prima data l.a ținut, probabil sa speriat ca erai căzută. După aceea te.a lovit și doamna când erai căzută. Sa știe toată lumea cum sa întâmplat și sa ia și politia masuri. Îmi pare rău că era foarte multa lume pe strada acolo și nu sa băgat nimeni, le era frica și sa se uite.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.