Masă rotundă la Antena Satelor pe tema Stațiunii Legumicole. Au participat directorul Vlad, Toma, Daea și Valeriu Tabără. Iată înregistrarea emisiunii

Antena Satelor a găzduit la prânz o emisiune de 30 de minute având ca temă principală necazurile provocate stațiunii de apariția unui cartier cu blocuri de nouă etaje pe câmpul situat vizavi de Frăsinet între Kaufland și biserica Sf. Ștefan din Micro III.

La emisiune au participat C-tin Vlad, directorul SCDL Buzău, primarul C-tin Toma, ministrul Petre Daea și Valeriu Tabără, vicepreședinte la Academia de Științe Agricole și Silvice.

„N-a fost de ajuns că am pierdut aceste șapte hectare din inima stațiunii, cu cel mai bun teren pentru cercetare, dar acum pe el se vor construi blocuri chiar și de nouă etaje. Temerea noastră e că aceste blocuri vor face umbră care va afecta creșterea plantelor noastre”, s-a plâns C-tin Vlad, directorul SCDL.

Surpriza plăcută a emisiunii a fost propunerea primarului C-tin Toma de a oferi stațiunii posibilitatea de a se folosi de 27 de hectare de teren ale primăriei situate la pepiniera Urbis din Simileasca.

Valeriu Tabără, un apropiat al stațiunii, a îndemnat la dialog cu conducerea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei pentru a se găsi o formulă convenabilă pentru toate părțile implicate.

Petre Daea și reiterat sprijinul acordat stațiunii pentru crearea Băncii de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante aromatice și medicinale, astfel încât să fie conservate, protejate și dezvoltate soiurile tradiționale românești.

Înregistrarea integrală a emisiunii o puteți urmări mai jos.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.