Mașină nouă de gunoi, dar nu se poate angaja șofer

Situație aberantă la Vadu Pașii.

Primăria a achiziționat recent o mașină nouă de gunoi pentru care a plătit doar 50 de mii de euro, întrucât restul de 100 de mii au provenit dintr-un proiect cu fonduri europene.

Numai că mașina nu poate fi încă folosită, întrucât este dificil a se angaja șofer și manipulanți.

Mașina de gunoi ultimul tip achiziționată de primărie

„Noi, executivul Primăriei, am propus ca salariul șoferului să fie de 21 de milioane lei vechi net, adică 36 brut. Dar, în Consiliul Local, consilierii ALDE, PSD și UNPR au diminuat salariul până la 17 milioane net. Spuneți acum și dvs., ce șofer profesionist îți vine pe salariul ăsta ? Vă spun eu, niciunul. La fel și în cazul manipulanților. Noi am propus 18 milioane net, ei au scăzut până la 13. E muncă grea, nu vrem să ne batem joc de oameni”, a spus primarul Gh. Firon.

Probleme ar fi și în cazul contabilului care să deservească firma de gunoi a primăriei. „Ce expert contabil, cu zece ani de experiență îți vine cu 20 de milioane pe lună ?”, a adăugat edilul.

Sub presiunea timpului

Primăria Vadu Pașii trebuie să pună pe roate serviciul propriu de salubrizare (pentru care s-a achiziționat mașina de gunoi) până cel mai târziu la 1 septembrie, când expiră actualul contract cu RER Sud. Numai că, fără angajați, societatea nu poate funcționa. Dacă situația nu se rezolvă rapid, atunci va trebui semnat un nou contract cu RER, dar – atenție – cu costuri substanțial majorate pentru localnici, care au beneficiat în ultimii an de tarife mult mai mici față de mun. Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Mașină nouă de gunoi, dar nu se poate angaja șofer

  • Nu sunt sănătoși, fără 4000 de lei, in salubritate, nu lucrează nimeni. Sa lucreze consiliul..

  • Exemplul ăsta-i doar începutul sfârșitului … Vor urma sute de cazuri parcă trase la indigo… Decidenții , după atâta muncă, sunt în binemeritatele vacanțe !…

  • Ai mai e si sporul de rusine vreme grea si multe altele nu sta nimeni pe 13 mil

  • In localitatea Sahateni manipulantii au salariul minim pe economie si administratorul putin mai mult ca ei..taxa lunara de gunoi este de 7 lei pe persoana.si masina de gunoi e ca vai de ea. administratorul firmei se roaga de primarie sa se faca selectarea gunoiului pentru a se diminua taxele platite la groapa. Dar…pauză

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.