Măsură a PSD împotriva scăderii dramatice a populației României

România coboară rapid în orice situație statistică privind demografia.

Lipsa de control a efectelor nedorite ale pandemiei, dar mai ales dezinteresul guvernanților față de impulsionarea natalității prin pârghii economice arată că până în 2060 populația de vârstă preșcolară va scădea cu până la 50 la sută.

La început de an 2020, în casele romanilor erau aproximativ 4 milioane de copii. Anul cu scăderea cea mai drastică din 1966 și până în prezent, potrivit datelor publice ale INS, este 2019. Din păcate, scăderea a continuat accelerat și în 2020.

În aprilie 2020 sporul natural a fost flagrant negativ: s-au născut 12.000 de copii, dar au murit 21.800 de persoane.

Cu 3.490 de copii s-au născut mai puțin în aprilie 2020 față de aceeași lună de referință din anul precedent. În schimb, au murit cu 474 mai mulți români.

Ȋn tot acest context național, cel mai mare partid românesc are în planul de guvernare o referință clară privind redefinirea demnității muncii şi sănătății în România.

PSD va susține familiile cu copii și are pregătit un program de stimulare a natalității. Fiecare familie în care se va naște un copil va primi 400 de euro pentru sporirea natalității. În același timp, pentru același copil statul va aloca vouchere pentru creșă pană la intrarea acestuia în grupa mică, la grădiniță, adică până la vârsta de trei ani!

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Măsură a PSD împotriva scăderii dramatice a populației României

 • O decizie foarte buna :
  – se va naste pe banda in etnii si in familiile care au datorii sau mama si tatal alcoolici
  – cu 400 euro crești copilul 4 luni, apoi il dai retur
  – o familie de oameni fara handicap mental nu decide ca va avea un copil pt 400 euro , dar cei la care nu le mai da la bar pe datorie- da

 • Banii ăștia trebuia sa ii dea in anii 90. Tot psd. Acum…. sa si i bage undeva. Tineretul face copii prin Spania, Italia alungat exact de psd

 • Ar fi trebuit PSD ,sa dea banii astia acum 4 ani,nu sa schimbe legile justitiei in functie de nevoile lui …Dragnea!Acum nu mai crede nimeni in promisiuni nerealiste!

 • Se vor impuia tot genul ăla de faună pe care îl știm cu toții, genul care dacă le zici ceva de muncă, te bat că i-ai înjurat…
  Și vor trebui întreținuți și ăia „noi”, și vin alte alegeri când vor trebui „răsplătiți” pentru că sunt proști, dar mulți, și li se vor da ajutoare. De unde? De la fraierii, din ce în ce mai puțini, care muncesc…
  Eu mă gândesc tot mai serios să muncesc la negru, acum plătesc aiurea sume imense la stat ca să mi-i fure statul sau sa îi dea de pomană șatrelor de „nemuncitori” pe care le știm cu toții…

 • Stima noastra si mandria!
  Cu asemenea propunere ne vom astepta la o crestere spectaculoasa a natalitatii in Simileasca, Zabrauti si in cartierele similare din Romania.
  Nu era mai logica masura regimului de trista amintire de dinainte de 1989 cand alocatiile se acordau cu conditia ca, cel putin unul din parinti sa fie angajat?
  Cum sa acorzi cate 400 E si vouchere fara nicio conditionare?!

 • D-le Cocstel, PSD a avut o tentativa esuata de a schimba legile justitiei.
  Cei care au schimbat cu succes legile justitiei au fost d-na Monica Macovei (noaptea ca cinstitii) si d-l Catalin Predoiu.

 • Aveti perfecta dreptate doamna Natasha,dar PSD ar fi putut sa modifice legile justitiei facute de Monica Macovei…Au majoritate absoluta in parlament! Nu cred ca si-au schimbat cei 2 premieri din aceasta cauza…Al III-lea premier ,coana Veorica ,cu gasca ei ,a avut un singur țel.Demiterea doamnei Codruta!…Era cam …incomoda pentru unii!

 • In primul rand sa stiti ca sunt domnisoara.
  Tsunami-ul starnit cu OUG-13 i-a speriat destul de tare pe pesedei incat sa nu mai indrazneasca sa se mai atinga de vreo singura lege.
  Chiar si in aceste conditii erau acuzati si parati peste tot ca aduc atingere independentei justitiei si ca-i favorizeaza pe infractori.
  Asta le-ar mai fi trebuit: sa umble la legile modificate nocturn de Monica Macovei si de catelul ei Predoiu!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.