Matematică proprie pentru Cristea de la Comp. de Apă: „Trei voturi pentru şi trei abţineri. Deci… se respinge!”

Situaţia ciudată s-a petrecut la ultima şedinţă a celor şase acţionari de la Compania de Apă.  

S-au contabilizat trei voturi pentru amânarea şedinţei (Primăria Buzău, Primăria Rm. Sărat şi CJ Buzău) şi trei abţineri (primăriile din Nehoiu, Pătârlagele şi Pogoanele).

Concluzia trasă de Dumitru Cristea, conducătorul şedinţei, i-a lăsat mască pe cei prezenţi:

„Deci, propunerea se respinge! Cele trei abţineri se contabilizează ca şi voturi împotrivă. E 3-3, deci… înseamnă că ţinem şedinţa. Să trecem la ordinea de zi”.

Evident, primarul Toma a protestat:

„Domnule Cristea, treziţi-vă. Ce faceţi aici e un abuz. Au votat pentru amânarea şedinţei 97% din acţionari! Vă voi face plângere penală pentru asta. Veţi plăti”.

Cristea a dat înainte cu şedinţa, moment în care reprezentanta CJ Buzău în AGA, Mirela Oprea, s-a ridicat şi a părăsit şedinţa în semn de protest.

În opinia lui Cristea s-a făcut chiar 3-2, motiv pentru a-i da bice şedinţei. În plus, de la vot a fost scoasă şi reprezentanta Primăriei Buzău, pe motiv că „nu are mandat pentru a vota pentru punctele aflate pe ordinea de zi”. 

Astfel că bugetul Companiei de Apă, desemnarea firmei de audit şi celelalte puncte de pe ordinea de zi au fost trecute cu votul a doar 3% din acţionari, în timp ce Primăria Buzău cu peste 75 % din acţiuni a fost lăsată deoparte.

Auraş Tereacă

loading...

Un comentariu la „Matematică proprie pentru Cristea de la Comp. de Apă: „Trei voturi pentru şi trei abţineri. Deci… se respinge!”

  • Daca propunerea a fost de amanare a sedintei, majoritatea calificata de 50+1% ar fi trebuit sa fie 4; cu 3 voturi, sub 51%, propunerea de amanare a sedintei nu a trecut. Daca, invers, era propunere de continuare a sedintei, nu trecea cu doar 3 voturi din 7.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.