Matematicianul Bogdan Enescu pune sub semnul întrebării cifra de la Buzău

Buzoianul Bogdan Enescu e unul dintre cei mai apreciați matematicieni din țară (și nu numai). A luat medalie de aur la Olimpiada Internațională de Matematică – atât ca elev la Hasdeu, cât și ca profesori de olimpici.

În ultima raportare a Prefecturii Buzău rata de infectare pentru orașul Buzău a coborât de la 1,46 la 1,31.

Într-un comentariu făcut pe facebook, Bogdan Enescu consideră că undeva s-a greșit și a explicat de ce.

Bogdan Enescu: „Rata de incidență postată azi pentru Buzău (1,31) este evident greșit calculată sau greșit comunicată, dacă o corelăm cu datele din zilele precedente. Astfel, ieri rata a fost 1,46. Scăderea la 1.31 înseamnă că numărul de persoane infectate în ultimele 14 zile a scăzut cu 20. Acest număr se modifică zilnic astfel: se adaugă numărul de infectați din ziua curentă și se scade numărul de infectați din ziua corespunzătoare de acum 2 săptămâni. Azi, în tot județul au fost 29 de infectări (nu știu câte au fost în municipiul Buzău). Dar acum 14 zile, sâmbătă 20 februarie, au fost în tot județul 17 infectări. Deci cum poate scădea rata în felul ăsta?

Ultimul tabel cu indicii de infectare din jud. Buzău

Comentariul lui Bogdan Enescu le poate da apă la moară celor care susțin că indicii de infectare sunt stabiliți din burtă (fie în sus, fie în jos, în funcție de context/interes).

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Matematicianul Bogdan Enescu pune sub semnul întrebării cifra de la Buzău

 • Dacă se ia în calcul și faptul că testele PCR dau o proporţie între 50 şi 70 la sută de falşi purtători ai bolii COVID-19 atunci indicii de infectare sunt sensibil diferiți de raportările oficiale.
  Testele PCR nu au fost create pentru a diagnostica infecţii, ci pentru a identifica urme ARN ale unor infecţii, inclusiv după ce aceste infecţii au fost neutralizate.

 • La cât se testează ,normal ca rata de infectare este greșită. Depinde de interese ….Școlile trebuie să rămână deschise ,,a la long,, pe a satisface doleanțele părinților. Nu contează câți se îmbolnăvesc .A se vedea la urgențe câți vin cu forme grave.

 • Dacă această semnalare vine din partea emeritului profesor BOGDAN ENESCU (singurul PROFESOR DE MARE ANVERGURĂ pe care îl mai are Haşdeul în prezent ! !) atunci înseamnă că nu putem lua speţa ca pe un fleac şi s-o tratăm cu ignoranţă.
  Iar cei pe care ar trebui să-i preocupe cel mai mult această semnalare sunt cei de la Prefectură, că ei publică periodic aceste rapoarte. Lumea pe cine să mai creadă ????!

 • Ce e asa complicat? Conteaza cati s-au vindecat azi nu cati au fost confirmati cu 14 de zile in urma. Daca azi au fost confirmati 29 si s-au vindecat 49 inseamna ca numarul celor infectati a scazut cu 20. Mare matematician ……. aduna mere cu pere.O semnalare de 2 lei mai bine tacea decat sa spuna asemenea aberatie.

 • A gresit matematicianul olimpic pe hartie. Azi e DUMINICA asa ca tot calculul lui e gresit, calculand si coreland in mod eronat cu cifrele de Sambata 20 Februarie.
  Cum a ajuns olimpic daca face greseli atat de idioate la calcul de clase primare incepem sa banuim cu totii ca am mai participat si noi pe la olimpiade si stim cum se desfasurau examenele si cum dadeau premiile, adica pe baza de coruptie si furt in functie de cine era in spatele participantului, unii participanti abia au notiuni primare dar se rezolva in culise sa iasa pe podium datorita celor din spatele participantului.

 • DSP-ul calculeaza, nu Prefectura.Si atat timp cat mall-urile, restaurantele sunt deschise, scolile trebuie sa functioneze.Sunt convinsa ca parintii care se opun redeschiderii scolilor isi cara copiii toata ziua pe la magazine si fast-food(cam cu asta vor ramane )

 • different day, the same (bul)shit!

 • @Pixel, sa te citez eu de data asta si chiar pe bune:
  TU CHIAR CREZI CE SPUI MAI SUS ?!

  Esti pe „langa” rau, prietene. Stilul Sosoaca. Aberezi si creezi diversiuni de cea mai joasa speta.

 • P.R., mă frustratule, unde ai tu vârâtă cartea de muncă? Ce studii ai bă heitărule!

 • Cătăline, spune tu că știi mai bine!

 • Draga Pixel, nu mai zbiera aiurea, ca nu ma impresionezi.
  Si acum, sa-ti explic ca la bebelusi:

  1. Testele PCR au rata de succes 98% in depistarea Covid si nu 60-70% cum aberezi tu. Poate te referi la testele rapide antigen….., aia e altceva !
  2. Testele PCR nu arata urme ale unei infectii trecute, ci infectia ACTUALA. Dupa logica ta infantila, ar insemna ca nimeni nu mai pleaca din tara cu test PCR, pentru ca ar arata pozitiv cand de fapt tu esti sanatos, chiar daca ai avut boala in trecut :)))))
  Poate te referi la testele Igm (prezenta anticorpi) si Igg (cantitate anticorpi), … si asta e altceva !

  Asa ca nu mai abera.
  Stai jos, ai 4 la lectia de azi !

 • Gata, mi-ai zis-o! Nu te mai deranjez. Nu vreau să surzești din cauza mea. Nu vreau să stric creșterea unui geniu.

 • Nu am fost rautacios, dar trebuia sa spunem adevarul.
  Nu te supara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.