Medic și fost director al spitalului din Buzău, decedat azi dimineață

În această dimineață la ora 06.00 foștii colegi din Spitalul Județean Buzău au anunțat decesul celui care a fost medicul Ion Drăghici.

Medic primar de chirurgie plastică și reparatorie, Drăghici era internat de circa o săptămână în Spitalul Județean Buzău, unde a lucrat zeci de ani. El suferea de ciroză iar în ultima vreme începuse să se simtă din ce în ce mai rău, de aceea a ajuns să fie internat la spital.

Medicul Ion Drăghici a fost și director medical al Spitalului Județean pe care a ocupat-o de mai multe ori de-a lungul vremii. În 2014 și-a dat demisia din motive de sănătate.

Originar din Mărgăritești, a avut o experiență bogată în conducere, ocupând după 1990 diverse funcții în structurile sistemului sanitar buzoian. A fot primul și singurul director general al Spitalului Județean Buzău ales în mod democratic, după evenimentele din 1990.

Tot el a înființat la Buzău Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, unde a ocupat timp de două mandate funcția de președinte, respectiv de președinte al Consiliului de Administrație.

Este al doilea deces din ultima săptămână din spitalul buzoian după cel al fostei asistente șefe din maternitate, Dana Baciu, prăpădită la doar 48 de ani.

loading...

2 comentarii la „Medic și fost director al spitalului din Buzău, decedat azi dimineață

  • bun baiat si meserias de exceptie !!Dar in ultimii ani ii placea foarte mult ….MONA…

  • Am aflat cu nespusă tristețe de dispariția prematură a aceluia care s-a dedicat cu profesionalism desăvârșit, cu devotament și empatie sănătății semenilor. Îmi spunea nu demult că Irinel Popescu l-a asigurat că nu are încă nevoie de transplant și că recuperarea prin regim alimentar și medicamentos este posibilă. Nu a fost. Prin trecerea pretimpurie la cele veșnice a chirurgului Ion Drăghici, buzoienii au pierdut un specialist rar, un generos coordonator de sănătate publică și un valoros om al cetății. Personal, îi mulțumesc și acum, post mortem, pentru tot binele făcut familiei mele. Dumnezeu să-i primească sufletul bun și generos în rai cu drepții! Condoleanțe îndureratei familii, greu încercate!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.