„Medicii să aibă cartele, să se vadă câte ore au stat la program”

Propunerea a fost făcută Emanoil Ungureanu, în direct la Focus Tv Buzău.

Deputatul USR de Buzău crede că în acest fel unora dintre medici le-ar scădea cheful de a mai lucra și în privat (existând suspiciunea că stau la program doar câteva ore și apoi pleacă grăbiți la clinică).

„Eu propun ca medicii să fie dotați cu cartele și să aibă obligația de a sta opt ore la spital” – Emanoil Ungureanu

Declarația a fost făcută în contextul în care un document publicat de buzoienii.ro relevă că 65% dintre medicii spitalului buzoian (68 din 104) lucrează și în privat (AICI, detalii).

Deputatul USR Buzău a mai produs o declarație interesantă, referitoare la PESCUIT:

„Știu că unii din medici vin la spitalul de stat și pentru a PESCUI clienți pentru clinicile private. Se folosește argumentul că la clinică există aparatură medicală care nu e în spital. De aceea, trebuie investit urgent ca spitalele de stat să aibă și ele”.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „„Medicii să aibă cartele, să se vadă câte ore au stat la program”

  • Nu, eu am cunostinte care au patit invers. Adica, la spital abia ii gaseai, ii cautai la privat, unde decartai banii, apoi erai adus la spital, pe aparatura statului, bagat in fata la aparatura, iar fraierii care n-au avut inspiratia sa ii caute inainte la privat erau programati la la RMN sau ce aveau nevoie peste cateva luni.

    Răspunde
  • Așa, și! Dacă stau 8 ore în incinta spitalului se schimbă ceva? Pot sta bine-mersi în cabinetele lor și să nu-și facă meseria. Se pot băga și la somnică, să fie ageri și productivi când vor presta la privat. Nu rezolvi nimic cu „sancțiunile”. La un moment dat se întorc împotriva ta. Problema sistemului sanitar este una legată de educație și cei 7 ani de acasă.
    Cunosc pe cineva care a fost operat de urgență, de fiere, în Italia, la un spital de stat iar medicul nu i-a cerut niciun capăt de ață! Omul era în vizită la cineva, n-avea reședință, n-avea nimic. Chirurgul i-a spus doar, să fii sănătos!

    Răspunde
  • Apropos de sancțiuni. Rusia e atât de lovită de restricții încât și-a dublat veniturile din exporturile de combustibili fosili. Da, știu, eu sunt prorus, doar că știrea e luată din The Guardian. Așa-i că nu mă credeți? Luați de-aici:

    https://www.theguardian.com/world/2022/apr/27/russia-doubles-fossil-fuel-revenues-since-invasion-of-ukraine-began

    Or fi și ăștia tot proruși!
    Dacă mai zic că valoarea rublei, care scăzuse mult după izbucnirea războiului, s-a ridicat până la nivelul de dinaintea războiului, tinzând chiar să-l depășească, o să iau o găleată de lături în cap, că sunt șobolan roșu cu blană umedă!
    Embargoul are mai mult un rol mediatic, propagandistic, de joc politic. Dar, pe de altă parte, îl afectează în egală măsură pe cel care instituie embargoul.

    Răspunde
  • De la niste comunisti nu te poti astepta la ceva bun ! Mai bine puneti-le cip ca la caini ,ca atunci nu va mai veni nici dracu ,sa lucreze la stat !
    Idiotii comunisti nu vor intelege niciodata faptul ca , nu poti face calitate cu ciomagul !
    Daca ar dori, sa faca un sistem de sanatate performant, ar lasa populatia ,sa isi faca asigurare de sanatate ,unde ar dori si in doi-trei ani s-ar rezolva problema !
    Piata libera rezolva problema in mod natural !

    Răspunde
  • Nici dupa 32 de ani si cel putin doua difuzari ale serialului Dalas tot nu ne-am gandit sa punem paravane pliabile intre paturile pacientilor. Ca poate asa renunta si la programul de vizita stupid (evident ca nu 24/24), pe baza de admitere la intrare (~Unde mergi, la cine, cum te numesti, cat stai?~) dar si la indiscretiile inerente unui salon plin cu pacienti in diferite stadii de tratament. Serios, aia cu protectia datelor personale, dreptul la imagine… vorbe-n vant, la Buzau. In rest, vorba mai-sus-scriitorilor, ce rost are daca sta si sta prost, ori sta cu vreuna, ori doarme? Facuti de rusine, cu un comunicat public la fiecare final de an, cu realizari/ore de lucru. ~Ia sa vedem noi, colegu, de cati bani ai frecat menta, de cati ai facut treaba?!!~. La NY, orice arestat, ca e sau nu vinovat (nici nu are cum, pana nu e judecat), e scos incatusat, pe usa din fata a sediului politiei, desi s-ar putea si prin spate, pe unde e si iesirea de fapt a detinutilor. Fara protectie, fara trening peste cap. Se numeste ceva gen walk of shame. Preventiv, atentie!!!
    Si mai mare vigilenta la cerut sau luat spaga! Inca-s indivizi deprinsi la miere. Plus o parcare pentru pacienti/vizitatori. Alo, don Manager Sef, pai se poate asa ceva? Un lobby pentru o asfaltare, o trasare, un parcomat… Ne facem de ras cu un asa spital condus de dumneata, si e pacat!
    In rest, io-s de acord cu Emi.

    Răspunde
  • Buna propunera dlui. deputat EU si poate fi perfecta pentru angajator ( SJU, Policlinica etc) si angajat daca sistemul de card este monitorizat de la intrarea userului pana la plecare. Se aplica tuturor angajatilor si atunci nu mai vezi femei de servici care sunt folosite la cumparaturile medicilor / asistentelor, asistente si doctori care trag pe dreapta pentru ca nu se simt in forma sau alte preocupari si dispare si plecatul dupa 2-3 ore de la sosire…
    Nu e nimic comunist in asta, in privat se aplica de multi ani si este foarte corect pentru toata lumea ( anagajator-angajat).
    PS. E comunista situatia cand nu vrei sa schimbi nimic…iar Rusia nu are ce cauta aici, puteti migra la ei daca credeti ca e bine acolo…

    Răspunde
  • Dacă medicul nu are și dorința sinceră de a-și trata pacientul și îl percepe doar ca vacă de muls, toate regulile din lume și jurămintele specifice nu fac nici cât o ceapă degerată. Ca să se poată înscrie la facultatea de medicină ar trebui ca mai întâi să treacă un examen psihologic la modul cel mai serios. Există medici care au rămas repetenți tocmai la capitolul umanitate. Vorba unui evreu: „cu prostul care n-are școală te lupți puțin și-ai câștigat, dar duci o luptă colosală cu prostul care are școală!”

    Răspunde
  • Dintre toti medicii la care am fost (umani, veterinari, stomatologi), niciunul nu mi-a dat chitanta pentru banii dati. Oare de ce?

    Răspunde
  • Și dacă-ți dădeau bon fiscal, Bibicule, trăiai mai bine sau măcar dormeai noaptea mai bine! Nu vedem pădurea din cauza copacilor. Multinaționalele își „optimizează” profitul și nu le ia nimeni la întrebări dar noi îi vedem doar pe micii întreprinzători români că fac evaziune chiar dacă mulți sunt forțați să facă evaziune de supraviețuire și nu evaziune de îmbogățire. Și dacă varsă mai mulți bani la buget tu, Bibicule, tot cu nimic te alegi! Că decidenții bagă banii în F35 estimat la 200 milioane dolari bucata. Vreo 20 bucăți înseamnă cu tot cu ofset vreo 6 miliarde dolari, și vreo 10% creștere a datoriei externe doar în acest an! Dar era altceva dacă primea Bibicul bon fiscal de la serviciile medicale!

    Răspunde
  • Cand se va putea plati cu cardul la toate insititutiile de stat cat si plata online, iar statul va rambursa banii din tva la timp si isi va platii la timp datoriile atunci sa vorbeasca. Iar toti politrucii astia… Din toate problemele sistemului medical… A rezolvat el tot… Bagam cartele…

    Răspunde
  • Pacientii să plătească înainte de orice act medical (medicină generală, medicină de familie, chirurgie , stomatologie…etc.) și apoi să-și recuperze banii prin Casa de asigurări de sănătate. Atunci când dai banul, ești foarte atent la serviciile făcute iar medicii nu mai pot pretinde sume neînregistrate fiscal.
    Atunci sistemul medical va fi puțin mai bun!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.