Medicul Zoican şi inginerul Olariu candidează pentru funcţia de preşedinte PNL în municipiu. Reguli severe impuse, însă, celor care vor vota

Mâine la ora 17.00 expiră perioada în care membrii PNL din municipiul Buzău îşi mai pot depune candidaturile pentru obţinerea unei funcţii în cadrul filialei locale.

Alegerile vor avea loc miercurea viitoare, pe 19 aprilie, la sala Atena, pusă gratuit la dispoziţia partidului de preşedintele Cristi Romanescu.

Până în această seară şi-au depus candidatura pentru preşedinţia organizaţiei municipale Buzău medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău, şi inginerul Vasile Olariu, directorul ARR Buzău. Se vor alege şi doi prim-vicepreşedinţi şi nu mai puţin de 8 vicepreşedinţi.

În sală vor fi maximum 400 de membri PNL din municipiu, întrucât condiţiile impuse de noul statut al PNL sunt foarte riguroase:

„Nu au drept de a vota şi a fi aleşi decât aceia care erau membri în decembrie 2016. De asemenea, în sală nu vor intra decât aceia care au plătită cotizaţia la zi pe ultimele şase luni cel puţin. La noi nu e largheţea de la PSD, cine nu-şi achită cei 3 lei/lună vreme de şase luni e automat exclus din partid” a anunţat „colonelul” Ionel Ene, secretarul general al PNL Buzău. 

După alegerile de la municipiu vor urma cele la judeţ. Deocamdată nu şi-a depus încă nimeni candidatura, dar preşedintele actual, Cristi Romanescu, a anunţat că vizează acest post şi că îşi va depune candidatura imediat după Paşti. Alegerile de la judeţ vor avea loc joi, 27 aprilie, la Sala Mare a Cj Buzău. Până atunci se vor ţine alegeri în toate organizaţiile PNL comunale şi orăşeneşti din judeţ.

La nivel naţional şi-a anunţat candidatura  Ludovic Orban, cel care va fi cel mai probabil viitorul preşedinte al PNL.  

Auraş Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.