Memoriul Gloriei Buzău va fi judecat de „EHF Court”

Anunțul Gloriei Buzău că a depus memoriu a devenit informație oficială.

Pe site-ul EHF a apărut (vezi captură mai jos) informația că „ultima participantă la turul următor va fi cunoscută după decizia finală a EHF Court of Handball”.

E o certitudine deja, Malaga a folosit o jucătoare (nr. 27 Isabelle Dos Santos Medeiros) care nu a fost trecută pe foaia oficială de joc.

Foto meci retur. Jucătoarea cu nr 27 nu doar că a jucat dar a și dat gol! Atunci a realizat și observatorul problema când a vrut să treacă golul marcat pe foaie, dar nu avea cui
Pe foaia de joc (vezi pdf-ul de mai jos) se trece de la numărul 23 la numărul 29. Numărul 27 (I. Medeiros) nu apare deloc!

În mod normal se va dicta 10-0 pentru Gloria Buzău. Păcat pentru jucătoarele de la Malaga, care au demonstrat pe teren că au fost mai bune, dar greșeala delegatului e greu de trecut cu vederea.

De ce nu ar fi iertată Malaga

Oameni din lumea handbalului spun că Malaga nu va fi iertată. „S-ar crea un precedent periculos. Atunci, toate echipele vor jongla cu trecerea jucătoarelor pe foaie. Apoi, de ce mai facem foaia de joc dacă nu contează ce se trece acolo?”, ne-a declarat un antrenor din Liga Florilor (altul decât cel de la Gloria Buzău).

Care ar fi șansa celor de la Malaga

Există o posibilitate ca Malaga să fie iertată. Ca vina necompletării corespunzătoare a foii oficiale să aparțină observatorului. Adică, delegatul de la Malaga să fi transmis foaia corectă, dar observatorul să fi fost cel care omis trecerea jucătoarei cu numărul 27. Dar, chiar și așa, delegatul de la Malaga avea obligația de a verifica corectitudinea celor scrise în foaia oficială înainte de a semna.

De ce observatorul a făcut așa scandal dacă era vina lui ?

Ipoteza ca vina să fi aparținut observatorului e mai puțin credibilă. Maltezul n-ar fi făcut așa scandal (meciul a fost oprit zece minute în repriza a doua!) dacă greșeala i-ar fi aparținut chiar lui.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.