Mesaj de Paște. „Cumpărăm mult, aruncăm mult”

E rugămintea adresată buzoienilor, de Paști, de operatorul local de salubritate. Aceea de a avea grijă să pună ambalajele cumpărăturilor de Paște în sacul galben.

Experienta anilor trecuti arata ca in spatele marilor sarbatori, se afla cantitati semnificative de deseuri alimentare si reciclabile aruncate de buzoieni.

Așadar, pentru ca ambalajele produselor cumparate pentru masa de Paste sa fie reciclate este necesar ca acestea sa fie colectate separat in sacul galben.

Pentru a evita depozitarea amestecata a deseurilor, operatorul de salubritate reaminteste buzoienilor ca trebuie sa foloseasca sacul galben pentru depozitarea tuturor categoriilor de deseuri reciclabile de hartie, carton, plastic, doze de aluminiu, conserve metalice. Sacii galbeni se vor depozita la platforme sau in fata casei, de unde vor fi ridicati de catre masini speciale si transportati la statia de sortare si mai apoi catre fabricile de reciclare.

Cum depozitam corect si rapid deșeurile?

  • Ambalajele produselor cumparate trebuie puse in sacul galben. Orice tip de ambalaj trebuie pus in sacul galben curat, spalat, pliat si/sau turtit!
  • Resturile alimentare trebuie puse in orice alt sac menajer in cosul de la bucatarie
  • Deseurile de sticla trebuie puse in containerul verde de langa platforme sau pot fi colectate la solicitare de la cetatenii de la case, in fiecare zi de marti.

“Este important sa fim responsabili si civilizați in permanenta, insa mai cu seama in perioade in care avem un consum mai are de produse, ale caror ambalaje ajung amestecate cu deseuri alimentare in cosul de gunoi al fiecarei gospodarii. Dorim sa le reamintim buzoienilor ca RER SUD a creat un sistem de colectare separata a deseurilor, cu masini alocate fiecarui tip de deseu in parte, care functioneaza in permanenta in municipiul Buzau chiar si in zile de weekend si zile de sarbatoare. Insa, pentru ca acest sistem sa fie eficient este nevoie ca cetatenii sa-si sorteze deseurile inca din propria casa si sa le puna in recipientele corespunzatoare. Sacul galben trebuie sa fie nelipsit in fiecare locuinta, fie ca vorbim de casa sau apartament si trebuie folosit eficient si corect.” – Denisa Hâncu, Specialist Relatii Publice, RER SUD.

Pentru a avea un oras curat de Paște, RER SUD isi va desfasura activitatea in această perioada astfel:

Vineri – Vinerea Mare (30.04)

– Program normal de colectare

Sambata (01.05)

–  Colectare deseuri de la platforme in 2 ture

–  Ultima etapa de colectare din cadrul campaniei de colectare gratuita a deseurilor voluminoase si DEEE-uri

Duminica – Prima zi Paste (02.05)

– Colectare de la platforme in regim de program de weekend.

Luni  – A2a zi de Paste (03.05)

– Program normal de colectare

loading...

3 comentarii la „Mesaj de Paște. „Cumpărăm mult, aruncăm mult”

  • pe str independentei dimineata toti sacii galbeni erau amestecati la presa din masina laolalta cu gunoiul menajer. cineva ia banutul degeaba. voi sortati degeaba….
    adevarul asta e
    pot sa aduc si poze

  • CATRE R.E.R BUZAU O RUGAMINTE……DE CE IN PIATA CENTRALA NU SUNT PUBELE…APOI……….STRADA DE LA HOTEL BUZAU CATRE HASDEU…AVETI DOAR DOUA 2…PUBELE DE GUNOI URMEAZA PARCUL………….ACOLO IS SI PINA LA GARA INKA DOUA……………………..CONDUCEREA CE CREDE IS DE AJUNS SAU MAI BINE ARUNCAM ABALAJELE PE UNDE DORIM?????????????DESPRE ALIMNETE MULTEE ..NU CRED CA AVETI UN JUDET CU RATA SOMAJULUI SUB 60 LA SUTA. SAU SUNTETICA JUDETUL CLUJ ???…SAU MA INSEL…………?????????????????????A CARUCIOARELE SI FOTO DIN POZA IS DIN 2018 PRECIS……………LA AN MA REFER ……HRISTOS A INVIAT!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.