Mesaj îngrijorător postat azi deasupra chioşcului de legume al Staţiunii de Cercetare Buzău

„SOS! Zece mii de cazuri de cancer la Buzău”. Acesta e mesajul către buzoieni postat azi deasupra chioşcului unde se vând legume al Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău.

Bannerul a fost realizat de Asociaţia „Spirit Civic şi Patriotism”, iar Mihai Nicolae, unul dintre iniţiatori,  a precizat următoarele:

„Este un adevar dureros atât pentru buzoienii de rând, cât şi pentru autorităţi.
DSP Buzău ne-a confirmat ca numarul bolnavilor diagnosticati cu cancer la nivelul judetului Buzau este de 8578 persoane! Numarul real al bolnavilor de cancer este insa mult mai mare, deoarece statistica DSP i-a înregistrat doar pe bolnavii diagnosticati şi luaţi în evidenţă. In fapt conform regulilor de statistica, cifra poate creste cu 30%. Sunt oameni care nu merg la medic si îşi acceptă suferinta fara un consult medical, de multe ori pana la un moment ireversibil.
Asadar, in realitate se depaseste pragul de zece mii de buzoieni bolnavi de cancer”.

Din documentul emis de DSP Buzău şi prezentat la finalul articolului reiese că frecvenţa cea mai mare o are cancerul la sân (1496), urmat de cel de piele (1122) şi de cancerul de col uterin (1496). 

Numai in anul 2016 au fost diagnosticati 1526 de buzoieni cu cancer!

După aceste date îngrijorătoare asociaţia a demerat o campanie de informare a buzoienilor cu privire la pericolul asupra sănătății, generat de o alimentație ,,artificială”.

Auraş Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.