Mesajul „băiatului cu profa’ de desen”: „Am așteptat doi ani să scriu asta”

E prima ieșire ieșire publică a tânărului Andrei Voicu, elevul de la Hasdeu care a primit nota 2 la purtare.

Acum, când a terminat liceul, a luat Bac-ul și a intrat la facultate, Andrei Voicu a scris câteva rânduri despre situația sa.

A anunțat că la începutul scandalului public a ajuns „într-un spital de boli mintale din cauza depresiei”, dar că la final a ieșit învingător: „Eu am câștigat. Am învins sistemul. Învingător. Asta mă definește”.

Vezi mai jos mesajul complet postat pe contul său de facebook:

„Eu sunt Voicu Andrei, „băiatul problemă” din liceul Hasdeu. „Băiatul cu profesoara de desen”, „aproape-repetentul” sau cum mai vreți să îmi spuneți. Mi-am spus părerea atunci, au încercat să mă aducă la tacere, dar eu am continuat să vorbesc și să tot vorbesc. Ultimii 2 ani au fost de-a dreptul epuizanți, stresul a atins cote maxime, susținerea bacalaureatului concomitent cu un proces nu e cel mai realizabil lucru. Dar am facut-o. Am așteptat 2 ani să scriu acest mesaj, pentru a vă dovedi vouă ceva, nu mie. Pentru a vă dovedi că am putut să inving sistemul. Justiția a facut dreptate, iar curând nota mea la purtare va fi modificată. Dupa 2 ani de luptă. După o traumă pe care sper sa nu o simtă nimeni. După o internare într-un spital de boli mintale din cauza depresiei. Nu, nu e o rușine, nu mă ascund sa o recunosc. Aș dori însă ca cei responsabili sa fie trași la răspundere. Domnule director Ionel Banu, dacă aveți onoare, trebuie să vă retrageți. Daca aveți onoare, domnule profesor Laurențiu Țepeluș, doamna profesoară Alina Gogea și cei care au făcut parte din acest sistem opresiv ar trebui sa plătească . Nu am cerut daune morale, deși poate ca ar fi trebuit, dar scopul meu nu este reprezentat de bani. Ci de principii. De onoare. Dar voi nu cred ca știți ce înseamnă asta. Aș putea sa atașez zeci de documente care să ilustreze sistemul defect din acel liceu. Dar nu o fac. Eu am câștigat. Am învins sistemul. Eu sunt Voicu Andrei, absolvent al bacalaureatului cu nota 9.03, fără „meditații”. Student la psihologie. Învingător. Asta mă definește”.

Cum a rămas cu nota 2 ?

Oarecum în coadă de pește, din pricina unei sentințe prolixe a judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești. Inițial, cei de la Hasdeu au clamat succesul juridic („nota 2 rămâne!”), ulterior – după motivarea senținței – avocata elevului a trimis către liceu o cerere de ștergere din catalog a acestei note. Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla în această speță care pare să nu se mai termine.

loading...

60 de comentarii la „Mesajul „băiatului cu profa’ de desen”: „Am așteptat doi ani să scriu asta”

 • Felicitari, Andrei! In rest nu mai zic nimic, nu are rost sa iti amintesc de uratul care a fost prin a reitera aspecte legate de cazul tau. Felicitări pentru nota de la bac, felicitări pentru luptă!

  Răspunde
 • Ceea ce a a dovedit acest elev este in primul rand tupeul lui deosebit, foarte util si promitator daca va intra in politica. Ce sistem o fi invins stie doar el si mamicutza lui din moment ce la Ploiesti a pierdut.
  Personal raman la vechea mea opinie ca justitia nu are ce cauta in aprecierea notelor din sistemul de invatzamant. Daca aceasta s-ar fi intamplat la o scoala militara, de Politie, sau de SRI, fiti siguri ca nu s-ar fi gasit niciun judecator atat de tampit in toata Romania, precum judecatoarea de la Buzau care sa se bage peste ceea ce a hotarat consiliul profesoral de acolo. Ma rog, cine stie ce legaturi subterane or fi legat-o si pe d-na judecatoare de la Buzau de familia oropsitului elev de la Hasdeu. Nu stiu, dar mi le imaginez.
  Eu ii recomand elevului sa fie atent pe viitor din cauza ca bolile acelea mintale se intorc exact cand nu te astepti……[Leo]

  Răspunde
 • Nu era mai bine să-ți vezi tu de carte și să lași comentariile deoparte, ai vrut să te dai deștept, dar ai demonstrat că n-ai nimic în cap, nici tu nici părinții. A ajuns justiția din România să se pronunțe pe notele luate de elevi, vai de mama noastră, de țară cu legi făcute de cei ca și tine.Când ai intrat în Hașdeu, ai semnat un angajament, pe care tu l-ai încălcat, ai vrut să fii „șmecher”, dar ți-a ieșit pe nas, ei n-au pierdut nimic, doar tu, dar mă repet, cu astfel de legi, cei ca și tine răzbat, deși n-ar trebui, avem nevoie de oameni de calitate, nu ca tine și ca cei ca și tine.

  Răspunde
 • ,,Dacă are onoare”… Dar nu are ! Nici el, Banu, şi nici Ţepeluş… Mai ales Ţepeluş! Deci nu-şi vor da nicio demisie (după cum ar fi normal şi de bun-simţ).
  Se vor ambiţiona şi se vor încăpăţâna în continuare să ţină şi cu dinţii de funcţiile alea alea în care au parvenit politic (deci nu că le-ar fi obţinut prin cine ştie ce mari merite proprii, ca să ştie lumea !) considerându-se directorii-dumnezei în Haşdeu. Cei care, chipurile, ,,formează genii” an de an (lozinca cu care s-au obişnuit să-i prostească pe creduli).
  ŞI UITE AŞA, NOUĂ, OAMENILOR DE BUNĂ-CREDINŢĂ, CARE TOTUŞI AVEM ONOARE, AVEM BUN-SIMŢ, AVEM FRICĂ DE DUMNEZEU (şi care formăm OPINIA PUBLICĂ majoritară în acest oraş şi în această ţară), ei, Banu şi Ţepeluş, practic ne râd în nas cu această încăpăţânare a lor de a nu-şi da demisiile (deşi LEGAL s-a demonstrat că au greşit !):

  ,,Vedeţi, mă fraierilor, care l-aţi susţinut atâta pe netrebnicul ăla de Geniu Şahist şi pe mă-sa? Noi suntem bine-mersi şi huzurim în continuare aici, în Haşdeu, ca directori-dumnezei. Nimeni nu ne poate face nimic. Nici măcar dacă ÎNCĂLCĂM LEGEA şi ABUZĂM. Nici măcar Corpul de Control n-a avut ce să ne facă. Suntem super-bazaţi !”

  Cam aşa gândesc aceşti ,,domni” care s-au văzut cu pâinea şi cuţitul în mână odată ajunşi la conducerea Haşdeului. Mai ales că sunt şi bine agăţaţi politic. Se vede clar în atitudinea lor extrem de arogantă chestia asta. Iar noi… Cât le-o mai permitem ???

  Răspunde
 • Desi „aceasta speta”, cum zici dumneata,domnule Tereaca,nu ar merita nici un fel de atentie,cred ca un raspuns se cuvine,pentru a pune lucrurile la punct. De la inceput,se poate concluziona fara putiinta de tagada,ca mesajul de pe facebook al individului nu este „creatia” sa,ci al uneia (unuia) cu acelasi profil moral si cu aceeasi „educatie,principii morale si onoare” ,cu ale „geniului sahist”.Parcurgand postarea si analizand cele insiruite intr-un delir demential,ajungi să te crucesti cum individului (daca ar fi el autorul „operei”) i s-a mai dat drumul din acel spital de boli mintale.
  Asadar: 1 – individul nu este „baiatul problema” din CN „BPHasdeu”,ci doar un penal; 2 -desi spune ca „a facut-o pentru a va dovedi voua ceva”,nu dovedeste nimic.Cel mult,nesimtirea pe care a dovedit-o si cat a fost elev-problema la CN „BPHasdeu”; 3 – devenind elev la CN „BPHasdeu”asa cum a devenit, printr-un „transfer” ( frauda),atat el,parintii lui si cei care l-au „ajutat” sa se transfere,au fost si vor ramane niste infractori; 4 – zice ca a invins „sistemul”.Care „sistem”? Ala ticalos si infractional care i-a permis accesul intr-o institutie de invatamant unde nu merita sa ajunga?Iar sistemul,inseamna mult mai mult decat aceasta disputa de mahala in care au fost tarate prestigiul si onoarea unei institutii de invatamant si a corpului profesoral,al colectivelor de elevi; 5 – cu tupeu si nesimtire ,cere „tragerea la raspundere” a celor responsabili”,invocand ceea ce lui ii lipseste cu desavarsire :onoarea!Pentru ce sa fie trasi la raspundere? Fiindca nu au permis unei haimanale de „elev” sa isi faca mendrele pe facebook,batjocorind un cadru didactic?Neobrazarea si comportamentul lui huliganic,dovedesc doar ca a fost „crescut si educat”intr-un mediu viciat,intr-o familie care nu a inteles si nu intelege ce inseamna educatie,moralitate,bun-simt,….De unde si pana unde isi permite neobrazarea de a face aprecieri asupra activitatii si calitatilor morale si profesionale ale unor oameni care trebuie ” sa se lupte” si cu astfel de „elevi”; 6 – sa vorbesti de principii si onoare cand tu nu le cunosti semnificatia,intelesul si nici macar nu ai tangenta cu ele prin tinutamorala si comportament,este ca si cum ai incerca sa improspatezi aerul dintr-o incapere,facandu-ti nevoile pe masa din sufragerie.Puti de la o posta a nesimtire,…..”geniule”; 7 -tu, mai „elev problema”,te imbeti cu „apa rece”: nu esti un invingator,ci un INVINS,un rebut social.Invins de propria „educatie,moralitate,onoare si principii” dobandite . Asta te defineste!

  PS- Ti-am mai spus-o si ti-o repet,domnule Tereaca:termina cu mahalagismele si mizeriile astea care nu fac cinste nimanui.Nu cumva esti si tu absolvent al CN „BPHasdeu”? Mai mult respect pentru scoala care a contribuit si ea la formarea ta morala si profesionala,nu e necesara?

  Răspunde
 • Pariem ca dupa niste ani buni, acest tupeist va intra in politica si va reusi?
  Eu deja ii vad in ranitza bastonul de lider in cine stie ce partid de dreapta sau extremist. Uitati-va cu cata usurintza atrage de partea lui admiratia si primeste incurajarile unei sumedenii de stupizei care nu reusesc sa vada dincolo de insolentza si circul pe care il face acest maimutzoi, care sa nu uitam: elev fiind ar fi trebuit sa-si vada de treaba lui de elev, nu sa-si aroge ,,calitatea” de petzitor al profesoarei de desen…….[Leo]

  Răspunde
 • Da, ai câștigat. Ce? Tu ai procedat corect? Gata ești adult, oare tot ce ai făcut până acum a fost corect? Tot ce ai făcut a fost bine inclusiv jignirea și batjocorirea unui cadru didactic.
  Să știi că acel liceu este unul emblematic al orașului Buzău cu rezultate excepționale, iar ca în oricare liceu nu toți elevii vor face față provocărilor și nu vor face mândrie liceului absolvit.

  Răspunde
 • Adevărul este undeva la mijloc. Poate nici el nu a procedat 100% corect făcând unele* aprecieri, dar ce trebuie să înțeleagă lumea este că textul a fost postat pe un grup privat, unde au acces doar actuali elevi și absolvenți. Că cineva a fost turnător și a arătat profesoarei, asta e altă poveste. De ce aplicăm politica dublului standard, stimabililor? Spunem că profesoara cu pricina era în timpul liber, presta un act artistic, deci nu e de condamnat că promova versuri legate de prostituție, dar taxăm un elev care a postat un text(în mare parte de o ironie fină) într-un grup restrâns. El nu a zis nimic de ce fel de cadru didactic este dumneaei, ci s-a legat de un videoclip public, care la momentul respectiv avea peste 800 000 de vizionari. La ce comentarii erau acolo înainte sa fie șters, al lui e unul de maxim bun simt.
  Ceea ce a făcut conducerea liceului a fost clar un abuz, nu aveau niciun drept să îi scadă nota la purtare pentru aceasta situație. Maxim sa poarte o discuție, sa înțeleagă ce urmări pot avea genul acesta de manifestări, dar nu cu 2 la purtare sau exmatriculare, este total exagerat. S-a zis ca de fapt a fost pedepsit și pentru alte lucruri: atunci, acele comportamente trebuiau sancționate la momentul potrivit, dacă au fost, nu sa i se toarne acum toate în cap.
  Nu este nici primul și nici ultimul elev care a bârfit un profesor; un profesor cu o stima de sine sănătoasă maxim ar fi râs și ar fi trecut mai departe, având în vedere ca, din nou, video-ul era public, nu l-a luat el din vreo sursă secretă.
  Este revoltător ca acest caz a ajuns sa fie cunoscut la nivel național, doar pentru că direcțiunea nu a știu sa gestioneze situația cum trebuie. Se pare ca spitirul pedagogic lipsește acut la profesorii din conducerea acestui liceu. Oricum, de la niște directori numiți politic nu poți să ai prea multe așteptări.
  S-a ajuns ca numele Colegiului Hasdeului, celebru prin performantele elevilor săi, să fie terfelit prin presă, din cauza unor orgolii excesive. Sunt cadre didactice în acest liceu care merită tot respectul, dar acum sunt băgate în aceeași oală cu cele nedemne. De toată rușinea.

  Răspunde
 • Actuala conducere(Ionel Banu, Laurențiu Tepelus, Anca Florea) ar trebui să aibă decența să se retragă…

  Răspunde
 • D-le Reporter, vă rog mult să nu modificaţi, pe cât posibil, textul de mai jos. Am găsit o asemănare foarte interesantă la acest caz, ce va plăcea multora, de aceea mi-am permis acest comentariu mai amplu (MESAJ PRIVAT).

  Cazul acesta poate fi asemănat oarecum cu faimosul roman BALTAGUL al lui Sadoveanu (a cărui poveste cred că toată lumea o ştie, iar dacă totuşi se mai găseşte cineva care să n-o ştie, să vadă măcar filmul).
  Cazul acesta, deci, e o adaptare la timpurile moderne a acţiunii din romanul lui Sadoveanu.
  LA FEL CA ÎN ,,BALTAGUL” (unde personajele principale erau Victoria Lipan şi fiul ei, Gheorghiţă, oameni simpli, din lumea satului) şi aici îi avem pe tânărul Andrei Voicu şi mama sa, doamna Elena Voicu (tot oameni simpli, de la ţară).
  LA FEL CA ÎN ,,BALTAGUL” (Nechifor, soţul Victoriei şi tatăl lui Gheorghiţă, e ucis mişeleşte cu un baltag de 2 ciobani, Bogza şi Cuţui, invidioşi pe averea sa în oi multe), şi personajele principale din cazul nostru sunt LOVITE DE O MARE NEDREPTATE : Andrei e executat EMOŢIONAL mişeleşte, provocându-i-se o adevărată traumă psihică, prin gestul de EXMATRICULARE abuzivă, însoţită de 2 la Purtare şi umilire publică. Autorii acestei ,,crime” morale, de data asta, sunt 2 directori parveniţi şi lipsiţi de orice scrupulă, Banu şi Ţepeluş, invidioşi pe calitatea de elev haşdeean (dobândită prin transfer, dar perfect LEGALĂ !) a lui Andrei – ei ştiindu-se absolvenţi ai altor licee, mărunte în comparaţie cu Haşdeu, motiv pentru care se folosesc de un pretext ridicol (o mică glumă de-a băiatului, făcută în exteriorul liceului).
  LA FEL CA ÎN ,,BALTAGUL”, şi acţiunea din cazul nostru se întinde pe o perioadă lungă şi plină de peripeţii (în care victimă colaterală a picat şi mama lui Andrei, doamna Voicu, şi dânsa supusă la rândul ei tirurilor de tensiuni, jigniri şi umiliri publice din partea celor doi directori).
  LA FEL CA ÎN ,,BALTAGUL”, unde Sadoveanu nara acţiunea cu indubitabilul său talent, şi în cazul nostru avem PRESA (atât locală, cât şi naţională) care relatează în mod profesionist cazul, ţinându-şi la curent cititorii cu absolut tot ce se întâmplă nou.
  LA FEL CA ÎN ,,BALTAGUL”, probabil că şi în acest caz urmează să se producă un punct culminant (cazul fiind încă departe de a se fi încheiat, ambiţiile şi duşmăniile rămânând în continuare), un moment al producerii ACTULUI DE DREPTATE (după cum ştim cu toţii că în orice final Binele învinge Răul).
  Dar cum suna oare momentul producerii actului de dreptate în ,,BALTAGUL” ? ,,Gheorghiţă, pe acest baltag stă scris -sânge- şi ăştia-s oamenii ce l-au ucis pe tac-tu!”, cam ceva de genul ăsta striga Victoria Lipan către fiul ei, încurajându-l să-şi lovească duşmanii.
  LA FEL CA ÎN BALTAGUL, probabil că şi aici s-a strigat ceva de genul:

  ,,Andrei, pe baltag stă scris NEDREPTATE CRIMINALĂ şi ăştia-s directorii ce au vrut să-ţi NENOROCEASCĂ VIITORUL, abuzându-te şi umilindu-te public, cu mama ta cu tot, de te-au băgat traumatizat în spitalul de boli mintale !!!!!!!!!!”

  Acum rămâne de văzut cum se va face dreptate până la urmă şi în acest caz. În romanul lui Sadoveanu, s-a văzut cum: Bogza a fost plesnit cu baltagul de Gheorghiţă, iar Cuţui arestat.
  Probabil că nici Andrei, la cât de marcat a fost, şi el şi mama sa, nu se va lăsa până nu îi va plesni pe cei doi abuzatori ai săi (Banu şi Ţepeluş) cu ,,baltagul”… LEGII.
  Să nu uităm că ÎN VIAŢĂ, TOTUL SE PLĂTEŞTE !

  Răspunde
 • D-le Tereaca, nu vi se pare ca exageratzi cu atentia deosebita pe care i-o acordati acestui copil impertinent?
  Ce a invins si cu ce se lauda? A invins bunul simtz pe care ar fi trebuit sa-l aiba ptr propria profesoara si se lauda cu noroiul pe care l-a aruncat asupra profesorilor si liceului Hasdeu?!
  La anii ’60 cand am fost elev al liceului Eminescu, nu si-ar fi permis nimeni sa faca astfel de comentarii publice despre orice profesoara, pe care eventual ar fi vazut-o lumea chiar complet goala pe strada. Probabil ca ar fi fost discutzii, ar fi fost caragatza intre noi, dar sa comenteze careva PUBLIC si sa faca apel PUBLIC sa o cupleze, NU.
  Totul cerea o bariera intre elev-profesor. Era bariera bunului simtz si a inferioritatii elevului in fatza celui care ii preda.
  Pacat ca nu sesizati ca acest individ isi permite sa sara peste orice limite, iar d-v il incurajati cu articole aprobatoare. De parca n-ar mai fi si alti elevi-poblema in tot municipiul si judetul!…..[Leo]

  Răspunde
 • E cam nesimțit băiatul. Nici măcar nu știe/ vrea să dea bună ziua pe stradă, niciunuia dintre vecini. Locuiesc în apropierea sa și tot ce-am văzut la acest copil problemă a fost faptul că înjură ca un birjar, fumează nasoale și alte porcării și habar nu are de ceea ce înseamnă a locui/ trăi într-un sat, unde trebuie să arăți respect persoanelor mai în vârstă. Habar n-are el de așa ceva. S-a învățat să câștige mă-sa cu bocetele ei și milogeala ei pe la diferite televiziuni de can can. „Geniu șahist” pe dracu! Timpul va demonstra acest lucru!

  Răspunde
 • La anul ’60 cand erai tu elev (dle Leo) profesoarele nu cantau pe medii publice (atatea cate erau), chestii demne de centura oricarui oras. Capiche ?!
  Imaginea unui profesor este una asumata din start. Daca tu canti despre mosi cu bani si ca te mananca pitulicea sa mergi la mare, etc….atunci asta primesti !!!
  Restul e can-can.

  Răspunde
 • O tempora! O mores! (în traducere aproximativă – ce timpuri! ce obiceiuri!)
  Cu mai bine de 2000 de ani în urmă, Cicero deplângea starea de corupție, lipsa moralitătii și a verticalitătii contemporanilor săi. Societatea era văzută de marele orator ca fiind în plină decădere morală, și amintirea trecutului îl făcea să suspine nostalgic.
  Eu unul , prezentându-mă aici ca „un alt hasdeian” , simt moralmente nevoia de a-l felicita pe Andrei Voicu pentru crezul său în cauza pe care a fost nevoit să o apere în ciuda adversității multora. Puneți-vă , vă rog , în locul său , și întrebați-vă : câți dintre voi ați fi reușit , în final , să învingeți ?
  Pentru o imagine completă a poziției mele , mă simt dator să amintesc câteva detalii care mă leagă de liceul Hașdeu : actualmente pensionar , 64 de ani , promoție 1976 , premiant în fiecare an clasele IX-XII , (deși , navetist fiind într-un sat al județului , pierdeam zilnic pe drum și în autogară cam 3 ore) , al doilea intrat pe listă ca medie de concurs (9,09) (fără nici o meditație) în urma a 3 probe scrise la matematică-fizică-chimie la Facultatea de Chimie și inginerie chimică IAȘI , secția Tehnologia Compușilor Macromoleculari . Am profesat întreaga viață ca inginer și în ciuda adversităților vremii și a oamenilor , îndeosebi post-revoluționare (care au inversat multe piramide valorice după 1989), am rămas consecvent ideii practicării a ceea ce am învățat și am ajuns la pensie ieșind pe aceiași poartă a fabricii pe care intrasem cu 34 de ani în urmă . După ce m-am identificat , vă invit la un arc peste timp , anii 1972-1976 , respectiv 2016-2020 , să comparați nivelul de seriozitate , moralitate atribuit celui mai prestigios liceu buzoian , la nivel de absolvenți , dar și corp profesoral. Permiteți-mi să vă expun pe scurt următoarea scenă : era prin 1972-1973 , când eu , băiat de la țară și navetist , aveam nevoie de adeverință lunară de elev pentru abonamentul eliberat la autogară . Nu pot uita cu ce m-am ales din partea secretarei șefe a liceului , o doamnă foarte respectabilă , în momentul când m-am prezentat să iau obișnuita adeverință lunară de elev , și asta din cauza nefericitei mele exprimări : am răspuns foarte ingenuu că „am băgat” cererea pentru adeverință cu vreo câteva zile în urmă . Nu-și credea urechilor d-na secretară șefă , nu realiza cum un elev al acestui prestigios liceu poate folosi asemenea cuvinte . Nu pot uita nici azi că termenul corect trebuia să fie „am depus cererea” , și nicidecum cuvintele indecente „am băgat” folosite de mine.
  Pentru cei care , cu siguranță , mă vor considera depășit de vreme și trăitor în alte timpuri , nu am decât întrebarea : Cum credeți că ar fi evaluat d-na secretară-șefă prestația didactică și morală a profesoarei implicate în acest episod ?
  Dacă ne place să amintim și să ne mândrim cu performanțele liceului Hașdeu de-a lungul deceniilor , corpul profesoral trebuie să realizeze chiar și în vremurile pe care le trăim că are o responsabilitate enormă , nu mai prejos de marea cinste de a forma generații de absolvenți la nivel superlativ , că reprezintă un grup de profesioniști dedicați cu care noi , buzoienii , ne-am mândrit și ne mândrim dintotdeauna . În acest sens , trebuie să fie foarte atenți la noii veniți în rândul lor , să nu ajungă să fie considerați „o castă” (dex-ul zice : „grup social închis , care își apăra cu strictețe privilegiile ; clan , clică”).

  Răspunde
 • Înainte de a deveni cadru didactic, profesoara aceea trebuia să-și retragă de pe internet toate pozele care puteau să o compromită. Un cadru didactic trebuie să fie exemplu. Mie nu mi-au dat o impresie bună. Iar pe băieți, i-a provocat cu situația indecentă.

  Răspunde
 • D-le @Catalin,
  Pe vremea mea elevii nu se trageau de sireturi cu profesorii pe ,,feisbuc” si nu faceau apeluri publice, pe post de petzitor nesolicitat ca sa le gaseasca parteneri profesoarelor.
  Pe vremea mea, cand liceul nu era obligatoriu, l-ar fi scuipat afara din liceu inca din primele 3 minute.
  E drept ca pe vremea mea nici n-ai fi gasit atat de multzi natarai care sa fie de partea impertinentului cu aere de erou……[Leo]

  Răspunde
 • Dupa vreo 35 de ani am ramas la fel de recunoscator profesorilor pe care i-am avut la liceul B.P. Hasdeu. Ei, nu chiar tuturor! DAR! Dupa toata epopea elevului Voicu Andrei, am ramas fara raspuns la o intrebare. De ce a fost nevoie sa sara ca arsi cei din conducere in apararea, „pana in panzele albe”, a sfintei domnisoare profesoare de desen?
  Sa va explic. La varsta lui, faceam si noi toate tampeniile posibile, chiar si denigrarea realizarilor marete ale conducerii de partid si de stat, sau poate, datorita inconstientei varstei ne-am jignit si profesorii si nu pe o retea privata, ci chiar in fata. Se rezolvau „intern” problemele cu participarea profesorilor, conduceri si parintilor.
  Pe scurt, atunci ne simteam liberi intr-o societate oprimata. De ce s-a ajuns astazi ca elevii aceluiasi liceu sa se simta oprimati intr-o societate considerata libera?
  Vorbesc la plural pentru ca asta este parerea exprimata si de alti elevi recenti ai liceului. Intr-adevar, rezultate sunt. Dar oare nu si datorita faptului ca elevii ce intra la Hasdeu au inteligenta si puterea de munca peste medie, iar parintii lor isi permit sa le plateasca ore grele de meditatii? As vrea sa-i vad pe actualii profesori obtinand rezultate bune si cu niste copii ce provin dint-un mediu defavorizat al Romaniei de azi.
  Peste toate astea, stim cu totii cum au fost numiti actualii directori ai liceului si cat de „greu” este sa ajungi profesor acolo. Daca, presupunem prin absurd, susnumitul elev problema era odrasla vreunui membru de vaza al partidului ce a sustinut numirea conducerii, s-ar fi ajuns aici?
  Revin la intrebarea mea: De ce a fost nevoie sa sara ca arsi cei din conducere in apararea, „pana in panzele albe”, a sfintei domnisoare profesoare de desen?

  Răspunde
 • Domnu’ Leo, bre! Comentariul a fost facut de elev intr-un mediu privat. A devenit public dupa ce conducerea liceului l-a infierat cu deosebita si greu justificabila virulenta.

  Răspunde
 • Domnule Un alt „hasdeian”, va felicit! Sa ne intrebam, insa, ce sanse ar avea astazi, in Hasdeu, un elev in conditii asemanatoare cu cele pe care le aveati dumneavoastra atunci. Ce credeti? Exista egalitate de sansa?

  Răspunde
 • @Leo, nu mi-ati raspuns la intrebare….
  PS normal ca nu se trageau de sireturi cu profesorii pe vremea dvs, pentru ca cei din urma aveau o IMAGINE care impunea respect. Logic….

  Răspunde
 • Domnule „Conturbatoru”, vă mulțumesc pentru apreciere , cu atât mai mult cu cât vine de la un fost „hasdeian” către alt fost „hasdeian”. Văd că priviți epopeea acestui tânăr într-un mod similar mie , aveți însă grijă că ați intrat cu voie sau fără voie în larga categorie a celor „atât de multzi nătărăi care să fie de partea impertinentului cu aere de erou…”, după cum se exprimă mai sus cineva care are o cu totul altă părere decât noi.
  Și ca să fiu în tonul limbajului plastic al d-lui care ne face „nătărăi” și afirmă că , pe vremea dînsului, „elevii nu se trăgeau de șireturi cu profesorii”, eu pot să-l asigur că , pe vremea când eu eram elev la Hașdeu, nu puteai vedea vreun profesor care să poarte încălțări cu șireturi …
  Am văzut , stimate „coleg” , fie-mi permis apelativul, că reveniți cu întrebarea , evident retorică , :”De ce a fost nevoie să sară ca arși cei din conducere în apărarea, “pana în pânzele albe”, a sfintei domnișoare profesoare de desen?”. Tare mă tem că , în sensul celor zise de mine în postarea anterioară , s-a atins , din păcate fațeta nedorită a „castei” profesorale în cauza . Mai precis , spuneam în acea postare că dicționarul explicativ alătură cuvântului „castă” dimensiunile nedorite de „clan” sau „clică”.
  În altă ordine de idei , referitor la cealaltă întrebare a dvs., despre egalitatea de șansă a copiilor de azi ajunși în fața provocării numite „Hașdeu”, este din nou evident că întrebarea este retorică și răspunsul este unul binecunoscut și dureros pentru mulți copii și părinții lor . Dar efectul păgubos pentru societate al acestei realități a lipsei egalității de șansă este că , după ce societatea cheltuie considerabil cu formarea de „competențe” în învățământul mediu și apoi superior , grosul acestor intelectuali părăsesc țara care i-a format , oferind altora forță de muncă calificată .
  Și a doua față a medaliei : România de mâine se va redresa cu forța de muncă viitoare , provenită din copiii de azi , care n-au acces la egalitatea de șansă și în rândul cărora analfabetismul funcțional este estimat la 50% .

  Răspunde
 • Si de cand mama dacului faptul ca profesoara aceea apare in videoclip intr-o costumatzie cu nimic mai impudica decat a altor 70 000 de alte interprete este ceva INDECENT?!
  Inseamna ca daca martzafoiul i-ar fi facut o poza pe plaja la mare, imbracata in bikini, puritanii de pe forum ar fi trecut-o automat in categoria porno.
  Am si eu o varsta destul de venerabila, dar nu-s batut in cap sa consider ca o profesoara este indecenta cand canta imbracata la fel ca alte 90% din cantaretzele de muzica usoara tinere, asa dupa cum le poti vedea oricand inclusiv la TV.
  Mai va si laudati ca ati absolvit Hasdeul si-i luati apararea derbedeului! Retrograzilor!
  Sau te pomenesti ca profesoara o fi indecenta deoarece canta?!…….[Leo]

  Răspunde
 • Ulmeanu l. , crezi ca la vocabularul tau merita sa-ti dea cineva buna ziua 🙂 🙂 🙂
  Banu ???? un mare spagar , am fost la Hasdeu si stiu , Profesoara nu are vina ???

  Răspunde
 • Dl Leo,viespea Buzoiana,stiati ca santeti,neica nimeni ? E vai de capul vostru de securisti ceeee santeti…..si tu Ulmeanu I ,te ai intrebat daca meriti sa fi salutat ?

  Răspunde
 • @Ulmeanu, refuzul băiatului de a-ţi da ,,bună ziua” nu e musai vreo dovadă de nesimţire sau proastă creştere din partea acestuia. Nu e obligat să te salute, din moment ce fie probabil nu te suferă, fie ţi-a dat cândva şi nu i-ai răspuns, fie alte n motive. Eşti un vecin care mai degrabă are anumite diferende cu familia lui, cum se mai întâmplă între vecini, şi ai intrat aici să te răzbuni pe copil. E totuşi un copil, urât din partea dumitale că ai ales să te răzbuni pe el !

  @Leo, eşti din cale-afară de penibil (ca să nu folosesc alt epitet) ! De fiecare dată când mă uit pe această rubrică de comentarii, fac un efort să-ţi tolerez tâmpeniile scrise (mai ales pe subiectul acesta, cu scandalul ETERN din Haşdeu), în care iei apărarea părţii negative DOVEDITE (profă şi directori).
  Celălalt comentator, @Catalin, pare să aibă mult mai mulţi neuroni ca tine. Iar faptul că şi intră aici adesea în contradicţie directă cu tine, se justifică !

  @Gicu (valabil si pt @Leo)…. Da, Justiţia din România ,,ajunge” să se pronunţe şi pe notele luate de elevi… DACĂ ACESTEA SUNT DATE ABUZIV ŞI PE NEDREPT, după cum s-a văzut în acest caz ! Nu văd de ce n-ar face-o ?!
  Trebuie să fii PREA NAIV ca să-ţi închipui că într-o şcoală de prestigiu, cum e Haşdeul, totul se desfăşoară absolut ,,corect”!
  Mai ales cu asemenea directori (de care multă lume ştie cum sunt) !

  Răspunde
 • Leo, asculta versurile melodiei, lasa videoclipul :::)))
  Vorba autoarei…”are 4 stele pe ea si a 5-a altundeva !”, expresie chiar demna de o profesoara. Dar nu de scoala, poate de stabiliment, ca asa se numeau pe vremea ta apusa ::))

  Răspunde
 • Pt @Omul cu aberatiile
  -Faptul ca individul nu da buna ziua pe strada, demonstreaza in primul rand ca este prost crescut si ca la capitolul Educatie este corigent.
  -Deocamdata, desi nu va place, ,,partea negativa” care a pierdut procesul este sahistul impertinent. Probabil ca suferitzi de ceva probleme la ochi sau in spatele lor si vedeti invers lucrurile. Si eu fac un efort deosebit sa citesc tampeniile scrise de d-ta si de altii asemenea d-tale, mai ales cand scrieti pe forum ca profa era imbracata indecent si ca este indecenta si deoarece canta.
  De cand sunt indecente cantaretzele imbracate ca toate cantaretzele, ma obtuzilor? De cand o profesoara este indecenta ptr ca si canta?
  -Ptr d-ta se pare ca este normal ca justitia(j) romana sa cantareasca daca o nota data de un consiliu profesoral este corecta sau incorecta. La limitele d-tale intelectuale, foarte evidente din moment ce debitezi asemenea bazaconii, nici nu ma mir ca nu vezi de ce un magistrat n-ar face-o si pe super-profesorul de liceu, stabilind el notele date elevilor.
  D-ta esti constient ce aberatzii debitezi?…..[Leo]

  Răspunde
 • Leo, repet, asculta versurile. Te vei infierbanta ::::))))))

  Răspunde
 • Acest copil a demonstrat multe, a învins un sistem putred și găunos, deci se poate, felicitari.

  Răspunde
 • (Doar papagalii repeta).
  Nu m-am infierbantat eu cand am citit ,,Povestea Povestilor” a lui Creanga, la care doar am ras si crezi ca o sa ma infierbante textul unei melodii cu caracter pur comercial?
  In standardele actuale, partea muzicala a melodiei este reusita iar cele trei interprete sunt frumoase [mai ales profesoara noastra!]. Toti cantaretzii au si melodii mai deocheate pe care le canta la nuntzi, botezuri, etc.
  Confuzia celor ca tine apare cand asociaza meseria cuiva cu ceea ce face persoana respectiva in viatza particulara, desi nicaieri nu scrie ca daca esti profesoara nu ai voie sa canti inclusiv ,,Suflecata pan’la brau”.
  La meseria de presedinte al Romaniei scrie ca n-ai voie sa furi case cu acte falsificate si ca n-ai voie sa nu returnezi statului 320 000 E foloase necuvenite? Din cauza ca nu scrie asa ceva este bine-mersi pesedintele nostru, este iubit si pupat sub coada de cei mai multzi lingai de pe forum…….[Leo]

  Răspunde
 • @Leo. Bre, las-o jos ca macane! Nu toti punem botu’ la vrajeala lu’ matale, pe metoda cunoscuta deja din argumentatiile, politice mai cu seama, manipulatoare, bazate pe logica ieftina, in care se pleaca de la o premisa falsa (data ca o axioma) si bineinteles se ajunge la o concluzie la fel de falsa. Unii dintre cei ce folosesc aceasta metoda sunt foarte buni in a emite astfel de manipulari, altii o dau cu ostentatie in bara. Matale faci parte din a doua categorie. Dar nu te-ngrijora, sunt putini cei ce-si dau seama, asa ca ai toate sansele sa faci cariera. Daca nu cumva ai facut-o deja …
  Exemplu: intr-una din elucurbatiile lu’ matale pleci de la premisa ca mai sunt alte 70000 care canta la fel ca ea. FALS. Nu asta-i subiectul. Ci faptul ca 69999 isi asuma ceea ce fac. Din desfasurarea evenimentelor rezulta ca ea nu-si asuma nimic si nimeni n-are dreptul s-o critice, iar postul pe care il ocupa i-a conferit asa, un fel de imunitate. Bineinteles, concluzia FALSA a logicii lu’ matale este ca trebuie infierati toti criticii acesteia. Oare unde am mai vazut o astfel de logica?
  @Un alt „hasdeian”. Aveti perfecta dreptate, din pacate. O singura observatie. Nu cred ca doar spiritul de casta i-a manat in lupta pe vasnici aparatori ai preasfintei profesoare. Adica mi-as dori un raspuns mai concret. Sunt convins ca exista.

  Răspunde
 • Va imaginati profesoara, cand intra ea in clasa, la ore…serioasa si un elev ridica mana:
  „Dna Profesoara, suntem curiosi, dupa ce am ascultat versurile dvs, unde aveti pana la urma a 5-a stea ?!” :::)))

  Poate ne raspunde dl. Banu la dilema asta ! … pentru ca la modul in care a aparat-o pe „discipola”, sigur stie ::))

  Răspunde
 • @Conturbatoru’ şi @Un alt haşdeian,

  Vă felicit pentru intervenţia voastră cu comentarii în această rubrică. Asemeni vouă , tot un haşdeian sunt şi eu (mândru pe de-o parte, dar şi scârbit pe de alta, de câte MURDĂRII MORALE am văzut acolo, timp de 4 ani, chiar din partea actualilor directori îndeosebi).
  Culmea, cei care erau îngâmfaţii / şpăgarii / nesimţiţii şcolii şi pe vremea mea, s-au găsit – culmea deci ! – să alcătuiască actuala echipă managerială a acestui liceu de renume! De-aia s-a şi ajuns unde s-a ajuns… Din cauza lor, Haşdeul traversează acum o criză fără precedent!!!

  Ce-ar fi de făcut pentru redresarea acestei situaţii?

  Banu şi Ţepeluş să plece cât mai repede din funcţiile de directori. Dacă nu demisionează ei, de bunăvoie (şi nu vor demisiona, pentru că nu au simţ, onoare nici atât… deşi sunt cât se poate de conştienţi că au greşit grav !) atunci SĂ FIE DEMIŞI !
  Comportamentul lor a devenit sub orice critică şi chiar dacă pe ei îi doare în cot de majoritatea care nu-i mai vrea (dovadă numeroasele comentarii de pe tot netul unde li se cere expres asta, inclusiv de către haşdeieni – foşti, căci actualii nu au curaj !) atunci Haşdeul cu tot colectivul profesoral de acolo va avea mult de suferit în continuare… tocmai datorită lor !
  Imaginea acestui liceu de mare prestigiu şi-aşa e destul de grav afectată. Iar pe mine, ca haşdeian, chiar mă doare asta…. Şi sunt convins că şi pe voi vă deranjează, stimaţilor domni colegi haşdeieni… Am dreptate ?

  Răspunde
 • Ieri , marți 4 august , am urmărit pe postul local FocusTV un interviu (prin telefon) acordat realizatorului Gheorghiade de către elevul în cauză . Pe lângă faptul că realizatorul interviului a menționat faptul că dânsul , personal a apreciat din capul locului atitudinea elevului față de prestația asazisei „cadru didactic” , a reamintit pe scurt (pentru cei care nu cunoșteau detaliile cazului) care a fost „cartoful fierbinte” care n-a putut fi „suportat” de nivelul de exigență morală pe care tânărul discipol îl asocia imaginii celui care era menit și plătit să-i furnizeze actul educațional. Acest lucru sensibil s-a dovedit a fi mesajul textului melodiei pe care profesoara o interpreta , mesaj țintit spre categoria tinerelor domnișoare , ca un îndemn spre „mirabila” lume a acelor moravuri ce au definit dintotdeauna și definesc și azi cea mai veche meserie din lume.
  Bun , zis și făcut ! Dar am aflat în plus de la tânărul nostru în interviul de ieri că el n-a avut intenția de a amplifica evenimentul și a-l da publicității (în acest sens, are dovezi pe care le-a pus la dispoziția justiției). Văzând deci inflamarea corpului profesoral, elevul a luat o hotărâre de om matur,a solicitat directorului aprobarea de a părăsi liceul și a se transfera la altă instituție de învățământ. Din păcate , refuzul înverșunat al directorului însetat de sânge a determinat evoluția ulterioară a lucrurilor.
  Ajunși în acest moment al evoluției epopeei tânărului nostru , apare inevitabil întrebarea : faptul că directorul instituției se dovedește a fi străin de atributele umane ce țin de empatie și compasiune , îl îndreptățește să ocupe acel post de mare demnitate publică , sau îl descalifica ? Este evident o întrebare retorică.

  Răspunde
 • Este clar ca Banu,Tepelus au incercat sa i puna pumnul in gura cu forta acestui elev…..numai ca,nu le a mers …..Felicitari Andrei Voicu ca nu te ai lasat intimidat ! Esti un invingator !

  Răspunde
 • Asadar, iata ca si la Buzau, avem acest „caz Elodia”, numai bun de facut „rating media”. Ca rahatu din „haznaua morala” a cestui „caz” pute precum cele pe care le urmaresc „amatorii de barfe si mizerii” pe la posturile noastre de „televiziune”,nu conteaza, rating sa fie. Iar ca improscarea cu rahat sa fie si mai argumentata,apar tot felul de „cuci” pe post de „analisti si comentaci”,care de care mai feroce in sustinerea „argumentatiilor” .Organizati domnilor jurnalisti o „dezbatere publica” in piata publica, daca tot va place sa scormoniti rahatul in cautare de….”rating”. Poate devine si „geniul sahist” un „popa Tokes” si iese si o …..”rivolutie ca a trecut cam mult timp de la precedenta mascarada.

  Răspunde
 • Ptr Conturbatoru’ si toti hasdeenii pro-elev:
  Cand a scris mesajul referitor la profesoara lui, pitzigoiului i se urcasera hormonii la cap si i s-a pus pata cand a vazut fusta galbena fluturand in vantul litoralului. La fel cum i se pune pata taurului cand vede fluturand pelerina rosie in arena. Acu’ cinstiti sa fim, a si cam avut de ce sa i se puna pata!
  O intrebare nevinovata: Nick-ul ,,Conturbatoru’ ” are vreo legatura cu rabia? Eu cel putzin asa vad din argumentatzia d-v foarte ,,docta” de mai sus, de care si curcile ar face haz.
  Mergand pe ,,logica” d-v, banuiesc ca atat d-v cat si restul confratilor pro-sahist ati fi gata sa-l condamnati si pe nenea Iancu Caragiale ptr ca in Scrisoarea Pierduta i-a infatzisat pe toti ca betzivi, prosti, tarfe, santajisti, incornorati, demagogi, arivisti, etc. Dupa opinia voastra, la fel ca si in textul cantecului profesoarei, nenea Iancu transmitea cumva mesajul tinerei generatzii de atunci sa fie precum cei din piesa lui?! Noroc ca nu s-a gasit nimeni sa-l dea in judecata! Probabil ca pe atunci nu aveau o logica atat de ,,evoluata” ca a postacilor din categoria d-v.
  Dupa ,,logica” voastra obtuza, elevii lui Creanga ar fi trebuit sa-l omoare pe invatatorul lor prin lapidare ptr ca si-a permis sa scrie ,,Povestea Povestilor”. Auzi ce si-a permis sa scrie un cadru didactic!!! Si cati altii scriitori, profesori totodata, care au scris si chestii mai indraznete.
  Este totusi bine ca nu realizati ce gandire gaunoasa si primitiva aveti. Asa o sa traiti fericiti in continuare, cu impresia ca detineti adevarul absolut……[Leo]

  Răspunde
 • Ptr @Conturbatu’, @Anonimu’ si multi hasdeeni la fel de conturbatzi.
  Ia ascultati mai pudibonzilor piesa Delia & Carla’s Dreams, cu 74 mil vizualizari, intitulata: ,,Cum ne noi”.
  Din decentza, Delia si-a permis sa nu puna niste puncte-puncte, adicatelea: ,,Cum ne … noi”. Dar le voi pune eu.
  Ia ascultati ce zice Delia: ,,Vreau sa stii/ Cum ma … tu, nimeni nu ma va…”, s. a. m. d.
  E drept ca Delia nu este cadru didactic, dar este curios cum niciunui pitzigoi fie el chiar sahist, nu i s-a mai aprins taratza in el si nu i-a scris Deliei ceva indecent.
  Ruginitzilor!……[Leo]

  Răspunde
 • @Al 3-lea hasdeian. Imi pare rau ca mandria iti este umbrita de murdaria morala pe care ai intalnit-o. Nu-ti inchipui, insa, ca nu existau si pe vremea noastra asemenea mizerii.
  Majoritatea profesorilor mei erau modele de moralitate, de pedagogi si de OAMENI, mai presus de orice interventie politica sau de orice alt fel si crede-ma, erau mult mai importante decat acum, cu consecinte mult mai grave. Atunci se raspundea la comanda politica de frica (securitatea era literalmente la usa liceului). Azi se raspunde la comanda politica din interes (meschin).
  Peste toate astea, insa, exista un „spirit” al liceului. Tradus si printr-un fel de unitate (ca sa-i zic asa). Adica ce se intampla in Hasdeu, acolo ramanea! Si in memoria fostilor elevi si profesori. Constituie zestrea cu care am plecat in lumea cea mare si ne face sa fim atat de mandri de liceul nostru (de atunci!).
  Acei OAMENI se ridicau deasupra mizeriei societatii in care traiam. Azi e invers. Ei sunt mizeria societatii!
  Un alt lucru ce mai caracteriza acel „spirit” era simtul penibilului. Atat iti trebuia, sa cazi in penibil! Ca profesor n-ai mai fi avut nici un cuvant de spus in fata elevilor, dar nici sprijinul colegilor sau conducerii!
  Acei OAMENI ne-ncurajau sa fim liberi (in gandire, caci in fapt iti puneai viata in pericol). Iar azi? Cand avem pretentia ca ne-am castigat libertatea, sa pui botnita unuia care a indraznit sa creada ca se poate exprima liber, asupra unei evidente lipse de decenta a unei „profesoare”? Si sa mai si iesi in public cu un asemenea scandal? S-au umplut de penibil! Inclusiv prin ceea ce reprezinta astazi acest liceu pentru elevii lui. Si ce daca? Cine mai e capabil astazi sa perceapa penibilul?
  Nu l-am inteles niciodata pe Bacovia cu „Liceu, – cimitir/Al tinereţii mele!” si nu-mi doresc ca cineva sa-l inteleaga. De aceea m-am implicat in aceste comentarii.
  Din pacate, insa…. aceasta-i societatea in care traim. Schimbarea sta in mainile voastre, a celor ce ati terminat de curand sau a celor ce vor termina in viitor acest liceu. Dar, atat timp cat se incearca cu disperare sa vi se insufle ca nu va puteti ridica din mizeria societatii pe care ei o reprezinta …. de voi depinde!
  Cat despre Gheorghiade, nici nu m-as fi asteptat la altceva din partea lui. Respect!

  Răspunde
 • Pentru @Leo
  Cred ca matale tot nu intelegi ca acel comentariu a fost pe un grup privat, in afara programului. Daca spunea lucrurile alea in scoala si era dovedita chestia asta, povestea ar fi fost alta…
  Ma rog, in afara de prima propozitie cu „baiatul de care sa se lipeasca”, in rest am apreciat comentariul ca fiind unul pertinent. Sau, ma rog, acelasi lucru as fi zis si eu. Si chiar si daca a folosit prima propozitie, tot n aveau dreptul sa ii scada media la purtare. Doar nu crezi acum ca aia a fost ceva serios, normal ca a zis o la misto. Tare va mai agitati, astia „pro profa”. E ca era cadru didactic in momentul ala? Chiar daca nu in Hasdeu..dar era in alta scoala, deci nu prea a cantarit decizia de a canta versurile respective.
  Offff, de ce nu s-or fi gandit zeitele litoralului sa puna „pamflet” in descriere…ar fi iesit basma curata…….

  Răspunde
 • Problema e ca I.L. Caragiale a evidentiat extrem de bine faptul ca e o satira, folosind o ironie extrem de ascutita, dar cred ca sus-numitelor nici prin cap nu le a dat o asemenea idee..poate a fost o cantare din experienta persoanala, mai stii? Daca ar fi asa, nu mi ar fi deloc greu sa cred…

  Răspunde
 • Dupa parerea mea, nici profesoara nu trebuie data afara, cum au zis unii, ca pana la urma a iesit din trupa, dar nici elevul nu trebuia sanctionat…a comentat un act artistic, la bascalie ce i drept, dar nu ii interzice nimeni asta! Dar nu, doamna s a atacat si a facut referat la conducere..ce sa zic, si a cautat o! Daca ignora comentariul nu se ajungea aici..dar, deh, a atins o la coarda sensibila..

  Răspunde
 • Oare cu ce îl are la mână doamna care cântă pe domnul cu părul alb și funcție importantă? La mână sau la steaua aia…

  Răspunde
 • Ptr @Comentator:
  -Nu stiu cat de privat era comentariul acela din moment ce tarasania a aparut si in ziare centrale. Deci nu mai este privat deloc. Eu nu vad normale vorbele acelea nici daca elevul s-ar fi aflat singur cu profesoara in Groapa Marianelor sau pe Luna.
  -Ntz-ntz-ntz, d-le ce logica de fier aveti!
  Asadar: elevul poate sa faca ce vrea caci este in timpul sau liber (chiar s-o faca pe petzitorul nesolicitat al profesoarei), dar profa nu poate sa cante ce vrea ea in timpul ei liber ptr ca e cadru didactic, este indecent si ii este interzis!
  Toata tarasania se reduce de fapt la actualizarea unui vechi proverb:
  Un martzafoi marlan arunca o magarie on line si 100 de savanti forumisti se screm sa demonstreze ca marlanul are dreptate.
  In felul in care gandesc multi de pe forum si cum accepta orice, o sa ajungem ca Justitia sa ne programeze si cand sa ne culcam cu nevestele. Cu notele din invatamant vad ca a rezolvat-o. Nu mai sunt bune notele date la liceu, ci cele pe care le stabileste judecatoarea de la Buzau.
  Cata penibilitate!…….[Leo]

  Răspunde
 • Bhai, ia’…, gata… ! Lasati subiectu’ asta.
  Hai, Leo, mai zi-ne cum e cu zecile de case luate de ala din Sibiu, cu acte falsificate ?!
  Aaahhh, sa nu uit, zicea aseara la Antena3 ca un nou virus comandat de Soros e pregatit sa ne fie transmis prin antenele 5G ! Va dati seama, mafia PNL-isto’ asupritoare, care nu vrea carevasazica sa dubleze, dom’le, alocatiile copiilor, furandu-le viitorul, ar merita executata in tzeapa, cabron !

  PS ia zi Leo, cum e sa vorbesti in dodii, cum am facut eu mai sus ?! ::)))
  Am vazut ca te pricepi. Esti soldatul teleghidat perfect de RTV, A3 si alte posturi d’astea credibile, care ne vor doar binele :::)))

  Răspunde
 • Ptr @Leo:
  Da,ok,profa a făcut ce a vrut în timpul liber, respectiv a cantat într-un videoclip publicat ulterior pe YouTube..acum a ieșit din trupa, deci nu ar trebui sancționată pentru asta fiind data afara, cum zic unii. Ca lumea o ia la mișto pentru penibilul melodiei, asta se întâmplă și la case mai mari..
  Tot asa, elevul nu trebuie sanctionat, pentru ca a comentat ceva public..ca sa știi, ca vad ca nu ești la curent cu situația din interior, grupul era privat, doar între elevi, dar cineva i a arătat profei, iar profa a anunțat direcțiunea, d aia a ajuns peste tot! Aia cu „sa i găsim un băiat de care sa se lipească” e o parafraza a versurilor „Stau și aștept și tot ma gândesc/Cum sa fac și sa ma lipesc de un baiat..”. Cam tot comentariul e o parafraza a versurilor, apropo. Din nou, o simpla aluzie la melodie, pentru cei care au simțul umorului. Iar cei care au sărit de fund în sus duc lipsa de simtul ridicolului..

  Răspunde
 • D-le @Catalin, iti place sau nu dar adevarul este ca ,,aluia de la Sibiu” i-au fost confiscate doua case furate cu acte false si obligat sa inapoieze 320 000 E, foloase necuvenite, adica chirie incasata pt un imobil care nu-i apartzinea. De, smenar ordinar, apt pt clanul Duduienilor!
  Cele 60 de imobile din Sibiu le-a retrocedat FRAUDULOS organizatiei FDGR, cand era primar, desi au fost confiscate dupa razboi prin decret regal fostei organizatii fasciste Grupul Etnic German.
  Ptr asa ceva, inainte de 1989 ar fi ajuns in fatza plutonului de executie, ca Stefanescu, prejudiciul fiind insa mult mai mare decat cel facut de Stefanescu cu vinurile.
  Sper ca acum ti-e clar. Mai fa pe ,,jmecherul” in continuare cu tema aceasta. Vad ca te intereseaza, iar eu sunt dispus sa te lamuresc daca nu ai habar pe cine lingi sub coada……[Leo]

  Răspunde
 • De unde stii toate astea ?
  De la Antena 3 ?

  Cauta pe portaljust.ro si da-ne link-urile cu toate Hotararile Judecatoresti DEFINITIVE in acel caz. Apoi, mai discutam.
  PS Nu sunt fan Johanes’ dar nici sa-mi spele creierul televiziunile marioneta. Despre asta vorbim.
  PS Stiu ca ne flutura Dracnea niste valize pe la RTV acum fro’ 2 ani. Erau exact axioma falsa de care ne spunea Conturbatoru’ mai sus si de la care tu ai inceput sa fabulezi.

  Legat de elev, iar, nu sunt fanul lui, DAR legea spune clar si raspicat: ce face in afara scolii, in timpul lui si in medii private, NU ii poate genera represalii de tip scaderea notei la purtare. El doar s-a aparat in justitie, care justitie NU i-a dat o nota mare la purtare (cum iar aberezi mai sus) ci doar i-a restabilit-o pe cea veche.
  CE este asa greu de inteles ??!!

  Daca tu maine, faci acasa la tine, acuzatii la adresa aluia care (spui tu si psd-istii tai ingerasi, care nu au furat nimic niciodata…DHA…DHHHAAAA) ca a furat zeci de case si vine politia sa te amendeze, la fel ca acest elev vei face.
  100%

  Răspunde
 • @Leo, dumneata de fapt găseşti excitantă toată ipostaza asta cu o profesoară îmbrăcată… SEXY (din perspectiva ta) sau INDECENT (din perspectiva noastră, a oamenilor normali) şi faptul că a apărut un ,,martzafoi” de elev, cum zici tu, ca să-ţi strice această delectare vizuală (ce probabil te aştepţi s-o vezi şi la cât mai multe profesoare) că doar na, după mintea ta, ,,nu contează ce face profesoara”, poate să se îmbrace şi ca cea mai spurcată centuristă, poate să instige şi pe altele ,,la produs” în compania moşnegilor, că ea tot ,,profesoară” (de Haşdeu !!!) rămâne.
  Iar noi, cei ce o vedem, mulţimea de spectatori, online-spectatori şi telespectatori, dar mai ales elevii ei, avem obligaţia să nu comentăm nimic în această privinţă. Cam asta încerci dumneata să ne impui nouă !
  Te mai şi lauzi că ai făcut şcoala în anii ’60… În mod normal, un om care făcut şcoala mai ales în perioada aia ar trebui să fie printre cei mai vehemenţi critici… Pe bună-dreptate justificate.
  Dumneata, însă, pari sărit de pe fix… Zic ,,pari” ca să nu-ţi las certitudinea vreunei insulte… Încă mai trag speranţa că poate-poate eşti RECUPERABIL !

  Răspunde
 • ATENTIE Leo,ca esti pe cale sa devii si tu un „caz” ,cu postarile tale!Asculta sfaturile persoanelor care iti vor binele,si vorba „omului cu lamuririle”,….”…..poate-poate esti RECUPERABIL.Iar cu „linsul sub coada” ,las-o mai moale ,ca daca belesti toata ziua ochii la Antena3,RTV,B1TV,nu inseamna ca daca ii pupi tu in cur pe aia cu trandafirii,pe Ciuvica,Gadea,Badea si Ciutacu esti…..”destept si bine informat”.Delirurile tale sunt doar efectul infectarii cu microbii de la aceste posturi de televiziune si infectiile propagandistilor sus mentionati.Sper sa te recuperezi si sa devii si tu o persoana normala.

  Răspunde
 • Ptr @Catalin
  Daca nici pana in ziua de azi TU inca nu ai aflat ca lui Iohannis i s-au confiscat doua case [dupa vreo 10 ani de procese] prin hotarari definitive si irevocabile si ca a fost obligat sa inapoieze statului 320 000 E ca foloase necuvenite, scuza-ma dar esti ingramadit rau.
  Nici macar n-ai avut curiozitatea sa te documentezi pe Google [,,Iohannis case acte falsificate” = 63 500 rezultate], ca sa te lamuresti ca nu este nicio inventie de-a lui Gadea.
  Si ca sa-ti mai fac inca o bucurie, uite ce scrie in rechizitoriu: ,,S-a folosit cu buna stiinta de acte falsificate”, adica escroc 100%. Un om obisnuit ar fi iesit cu catuse din sala de judecata.
  De altfel unealta lui de la o primarie comunala, cel care a falsificat efectiv actele, este in prezent arestat…..[Leo]

  Răspunde
 • @Viespea amuzată a remarcat foarte bine… Cazul acesta chiar a devenit o ,,Elodia” a Buzăului (preluat demult şi de toate publicaţiile importante ale presei centrale)… Un scandal ce pare să nu se mai termine niciodată…

  Cea mai recentă dovadă în acest sens o constituie cearta avută în urmă cu doar câteva ore, pe facebook, între mama lui Andrei (,,Mama Rezist”, cum îi spun unii) şi directorul adj. Ţepeluş, care ignoră regulile impuse de pandemie chiar în acea sală a CLM-ului, prin NEPURTAREA MĂŞTII !
  Aşa cum cetăţeanului de rând i se dă amendă (şi azi, de exemplu, au fost oprite autobuze prin Buzău şi s-au dat amenzi celor ce nu purtau mască, după cum am primit informaţii), şi ăstuia, care se tot crede mare sulă în Haşdeu şi în administraţia locală, ar trebui să i se dea o amendă… Sau intră cumva la categoria privilegiaţi cu ,,imunitate” de nu are voie să se lipească nicio sancţiune de el ?!

  Răspunde
 • @ Leo si Viespea va asumati ceea ce ati scris la adresa copilului si a familiiei lui ? ar trebui familia baiatului sau chiar baiatul sa va dea in judecata ptr insulte,ptr.jigniri…..

  Răspunde
 • Cu riscul de a divaga un pic de la subiect, voiam sa aduc in discutie un aspect legat de echipa manageriala a Colegiului Hasdeu: pe site-ul colegiului figurează ca membri ai acestei echipe dl director Banu Ionel, dl director adjunct Laurențiu Țepeluș și dna consilier educativ Anca Florea. Dacă la primii doi numiți apar anumite decizii de numire(ma rog asa, de ochii lumii.. ), la dna consilier educativ de ce nu apare? Decizia de numire? Un document care sa ateste? Poate o exista o anumita procedura, dacă știe cineva sa răspundă?..întreb și eu, nu dau cu parul..

  Răspunde
 • pentru @Întrebare

  Habar n-am cine e Anca Florea, nici măcar nu ştiu cum arată. Şi nu cred că ar interesa pe cineva acest nume din moment ce nu apare deloc implicat în scandal.
  Aici vorbim doar de ABUZAŢI, pe de o parte, şi de ABUZATORI, pe de alta. Mai ales despre cei din urmă care ar trebui să dea socoteală pentru faptele lor. Deci să nu ne complicăm şi cu nume asupra cărora nu planează niciun fel de acuzaţii, zic eu…

  Daaaaar… Dacă tot ai divagat subiectul, într-adevăr, ar fi o ciudăţenie dacă în dreptul acelei persoane nu apare nicio decizie de numire… O chestie suspectă chiar… Iar secretul, ca multe altele din acel liceu, nu-l poate şti decât directorul. An de an, multe chestii se fac în secret acolo, lumea neavând habar de ele.

  Răspunde
 • Nici eu nu stiu cine-i Anca Florea, directorul, profesoara sau elevul, dar am trimis aceasta postare ca sa se faca 60 de comentarii. Parca imi statea in gat numarul acela de 59.
  Ei, acum este un numar rotund…….[Leo]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.