„Mi-a cerut s-o dau afară”. Diferend între primar și prefect din cauza doamnei Săvulescu

Simona Săvulescu – foto Campus Tv

Diferend între primarul C-tin Toma și prefectul Carmen Ichim.

Motivul sfadei îl constituie doamna Simona Săvulescu.

Conform legii, primarul Toma are voie să-și angajeze patru consilieri personali, iar doamna Săvulescu este unul dintr ei.

Toma susține că zilele trecute Carmen Ichim i-ar fi trimis o misivă prin care prefectul îi cere s-o demită pe doamna Săvulescu.

„Doamna prefect mă forțează s-o demit pe Simona Săvulescu. E consiliera mea și, printre altele, se ocupă cu implementarea sistemului Kaizen în Primăria Buzău. Doamna prefect mi-a trimis o hârtie prin care mi-a cerut s-o dau afară pe consiliera mea pe motiv că s-ar fi interpus între mine, ca primar, și funcționarii publici din Primăria Buzău. Știți, funcționarii publici sunt o nouă rasă umană. Sunt mai speciali decât angajații de rând. Pe ei nu ai voie să-i deranjezi cu nimic. Nici eu ca primar nu mă pot atinge de ei. Sunt protejați de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP-ul), care e un fel de sindicat, care îi apară incredibil. Îi transmit doamnei Ichim că n-o s-o dau afară pe doamna Săvulescu, cel puțin nu acum. O să merg în contencios, o să fac din asta o demonstrație națională. În plus, mi-am pus în gând să desființez ANFP-ul, o instituție – piedică pentru primarii care vor să schimbe paradigma, iar funcționarii din primării se fie în slujba cetățeanului, nu invers, cum e acum”, a spus Toma la Campus TV.

Citește și articolul: Iată cum arată acum pensiunea care a luat foc aseară. Au de suferit și tinerii de la Pănătău

Prin implementarea sistemului Kaizen, primarul  urmărește să îmbunătățească funcționarea Palatului Comunal.

„Vreau să fac performanță cu un număr mic de angajați. Și se poate face, cu condiția ca aceștia să fie puși la muncă, într-un sistem eficient. Iar programul Kaizen asta face, a dat rezultate în toată lumea, uneori chiar excepționale. În primăria Buzău am început cu înființarea Biroului Unic, care rezolvă deja mai bine și mai repede solicitările buzoienilor”, a anunțat primarul.

Citește și articolul: Toma la DNA! Iată cine i-a făcut plângere și pentru ce!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „„Mi-a cerut s-o dau afară”. Diferend între primar și prefect din cauza doamnei Săvulescu

 • Kaisen o sa funcționeze exact ca la Grup romet:))) adică o sa se ducă….si primăria exact cum sa dus și grup romet:)))

 • O mie de vorbe, doi bani nu fac. Pentru orice om faptele vorbesc. Cu atât mai mult pentru un edil aflat în slujba comunității. Contestatarii de orice culoare, să pună mâna să candideze, să convingă, să se implice ca să vorbească în cunoștință de cauză. Ședințele Consiliului local sunt publice. Să meargă acolo, să se informeze, să vadă cu obiectivitate cum se proiectează activitatea, să urmărescă punerea în operă, efectele, rezultatele concrete și să facă eventuale observații pertinente. Bineînțeles, dacă este un om de bună credință și zdravăn la cap. Dacă Toma va evolua progresiv pe linia de până acum, cu grijă pentru banul public, cu eficiență, fără favoritisme clientelare, nu va mai avea nevoie de nici un partid în alegeri. Îi vor mai da un mandat buzoienii de toate culorile care au suportat fâțâiala fudulă a unui nesimțit tomp de 20 de ani, fără nici o realizare notabilă în afară de opulența, desfrâul și averile personale ale infatuatului bucălat, pe care acoliții lui, rămași orfani de bulibașă, continuă să-l pupe în cursul zilei și al nopții, sperând în van în revenirea cocalarului lor drag în fruntea bucatelor. Pa și pu, la revedere!

 • Cum sa il puneti pe Toma sa o dea afara pe doamna Savulescu , cand ea a fost mana dreapta a lui la Romet. El vrea sa reduca oamenii de la primarie cum a facut cu Grup Romet. A scazut numarul oamenilor pana la 0. Si poate lumea nu stie , dar functioneaza in continuare o mica firma din Grup Romet pe numele domnului Pantazi. El a terminat cu firma si cu palmaresul. Nu si cu activitatea. Si Simona Savulescu nu e singura persoana adusa de la Grup Romet. El e suparat ca nu poate aduce mai multi. Cateodata numai trecerea la cele vesnice ii poate separa de hotie.

 • sa aduca pe cine o vrea numai treaba buna sa faca nu cum a facut boscodeala si a angajat nasii finii cumetri in instit buzoiene si cit a domnit nu a facut nimica nu se vede nimica facut de pe urma lui bosco dar acest dl primar de cind este in frun tea primariei se vad fapte frumoase nu mai criticati pe cine aduce

 • Ha ha ha…Kaizen, auzi. Chiar nu se observa ca s-a mutat toata cloaca din grup romet in primaria Buzau si prin alte institutii, functii cheie, ce naiba? Simona Savulescu, Gica Toader (dir. Transbus) etc…cat despre ce-a facut Toma pana acum, mira-m-as sa fi facut ceva; poate doar programul Dragaicii :))) Astfaltarile pe care le-am vazut pana acum sunt praf in ochi, trebuia sa le fi vazut noi demult, doar ca au fost blocate de un alt „fute tot ce misca” (sau fucker, cum preferati), zis Boscodeala, asta doar le-a dat unda verde. Cat despre multi functionari din primarie, incet incet incet vor fi dati afara si adusi catelusii, parerea mea. Asa tipic, ca la grup romet :)))
  P.S: pana acum m-am abtinut de la orice comentariu, dar ma ingrozesc cand vad ca presa tot ridica in slavi pe analfabetul asta de Toma. Apropos, l-ati auzit cum vorbeste? Aaa, are trac in fata publicului :))))
  Aloo, presa, ce facem aici?

 • Doamna Prefect, și domnul nic-OLAE, nu cunosc legea care reglementează organizarea, încadrarea cu personal și funcționarea cabinetului demnitarului conform căreia personalul nu face parte dintre angajații primăriei, consiliului județean, prefecturii, parlamentului sau ministerelor. Funcționarii din cabinetul primarului, președintelui de județ, prefectului, deputatului, senatorului, ministrului sunt salarizați din suma forfetară alocată la dispoziția demnitarului conform legii. Prin urmare nimeni nu poate cere oricărui demnitar să angajeze ori să demită vreun funcționar angajat cu respectarea legii de organizare a cabinetului demnitarului.

 • Trebuie sa fii mare carcotas sa zici ca asfaltarea in Buzau e praf in ochi !!!!!!!!

 • Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.