„Mi s-au cerut 30 de milioane!” Plângere a unei buzoience

E mesajul de azi al unei doamne din Buzău care a strâns azi zeci de comentarii pe facebook.

„Am vrut în această primăvară să mă debranșez de la RAM și să-mi pun centrală. Dar mi s-au cerut vreo 30 de milioane de lei vechi pentru nu știu ce reechilibrare hidraulică. Am renunțat”.

Majoritatea celor care au comentat au negat informația („nu-i adevărat doamnă, eu m-am debranșat în 2019 și am plătit doar 20 de lei”), dar câțiva au spus că au pățit la fel.

Doar 4200 de consumatori au mai rămas conectați la RAM Termo Verde Buzău

Director RAM: „Nu cerem noi acești bani. Cere legea!”

„Nu cerem și nu primim noi de la RAM acești bani. Așa cere legea. Banii pentru proiectul și realizarea echilibrării hidraulice îi primesc firmele private specializate cu așa ceva”, a precizat azi pentru buzoienii.ro Geani Matei, director Termo RAM Verde

Ce s-a schimbat în Buzău

Zeci de mii de buzoieni s-au debranșat după anul 2000 de la sistemul centralizat. Fluxul a crescut după ce primarul C-tin Toma i-a încurajat pe buzoieni să-și monteze centrale de apartament. Ba chiar s-au acordat bani (7200 de lei și 3600 de lei) pentru ca buzoienii mai nevoiași să-și monteze centrale (programul e încă în vigoare, dar n-a avut prea mare succes).

Răstimp, lucrurile s-au mai schimbat, în sensul în care RAM Termo Verde Buzău și Primăria Buzău au decretat o așa zisă zonă-unitară, unde nu se mai pot face debranșări fără echilibrare hidraulică. Angajații RAM-ului sunt de înțeles, vor să-și păstreze slujbele, iar poziția Primăriei s-a schimbat întrucâtva după ce s-a auzit că s-ar da bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea sistemelor centralizate de energie termică.

Iar unde-i vorba de bani pe degeaba (europeni), hop și Primăria Buzău, să ia ca tot românul (chiar dacă centralele de apartament, mai ieftine și mai confortabile, au îngenuncheat cam peste tot în România sistemul centralizat).

Toma are și un mic interes în a lăsa să mai funcționeze RAM în oraș, ca să nu se mai spună că a investit degeaba în centralele de cartier din Dorobanți și Caraiman (care au înlocuit Ecogenul)

Citește și:

loading...

9 comentarii la „„Mi s-au cerut 30 de milioane!” Plângere a unei buzoience

  • Ei au cerut, într-adevăr, că și mie mi-au cerut acum zece ani, mai mult chiar. De fapt, nu cereau ei direct, dar ziceau că ești obligat să întocmești un așa-zis proiect de reechilibrare hidraulică. Găsisem la un moment dat o firmă capabilă să realizeze așa ceva, la un preț mult mai mic, dar cei de acolo mi-au spus că cei de la RAM nu vor ține cont de acesta și tot mă vor pune să fac acel proiect cu firmă agreată de ei, care cerea acel preț. Și pe deasupra, trebuia pus „în practică” cu Asociația de proprietari, adică mai intrau la cheltuială și ceilalți din bloc. În cele din urmă s-a putut și fără acel proiect, fără acei bani și nu am fost un caz singular în urbea noastră. Dacă ar fi să îi luăm „la bani mărunți” pe toți „debranșații”, doar un număr extrem de mic dintre aceștia au „răspuns” acestei cerințe ilegale.

    Răspunde
  • BINE A PUNCTAT ARTICOLUL CU ROSUUU CE ECHILIBRARE BREE ….FIRMA ESTE A NOASTRA A CELOR DE BINEEEEEE …..restu e sueta P.S.D

    Răspunde
  • Da, am platit 2400 lei la proiectări Buzău, era a primăriei, in anul 2007 pentru reechilibrare, un proiect,egal cu zero întrucât nu a fost luat în seamă. Bani pe care i_am dat de geaba. Neamtu cu armata lui s.a opus vehement. Toti aveau centrale de apartament. Niste bandiți!

    Răspunde
  • Nu e necesara nici o echilibrare hidrulica. E doar o hotie ordinara a mafiei de la ram si de la primarie. Ai nevoie de echilibrare cand adaugi consumatori, nu cand ii scoti din sistem.

    Răspunde
  • Adica eu trebuie sa cumpar agent termic numai de la RAM ? Ciudata lege ! Ma tine prizonierul RAM-ului ? Pot pleca ,dar trebuie sa platesc taxa (de reechilibrare sau de renuntare la serviciile lor)? Astia sunt mai ceva decat camatarii ! Nici o firma nu are voie sa ceara taxa de renuntare la serviciile ei ! E aberanta legea asta , daca exista !

    Răspunde
  • Tipic Toma!!! M-am debranșat acum 2 ani, când primarul încuraja acest fenomen și cei de la RAM abia așteptau să-mi aprobe, fără să plătesc vreun leu! Acum, când la RAM au rămas pilele și probabil există riscul să rămână total fără obiectul muncii, s-o mai fi înființat și vreo firmă a neamurilor, tot primarul descurajează debranșarea, „băgând un pic Europa în față”!!! Idei de comuniști care au falimentat țara!!!

    Răspunde
  • Domnul Primar a vrut doar să scape de subvenția gigacaloriei pentru că trebuiau banii pentru subvenția transportului pentru comunele din jurul Buzăului. Problema este că mii de familii au plătit prețuri exagerate (cumpărare și instalare de centrale termice) datorită acțiunii haiducești a domnului Primar. Unii încă mai plătesc…. Pentru cauza nobilă.

    Răspunde
  • Eu am taiat tevile si atat, n-am facut nimic, n-am platit nimic… Asta acum 2 ani. Depinde de interesul primariei si ram in acea zona. Unde merg in pierdere rau, prefera sa scape de tine. Unde au un grup mai compact de clienti, baga bete in roate sa nu te piarda.

    Răspunde
  • Mentinerea fortata intr-un sistem centralizat este pur anticonstitutionala !!!!!! , scurt , va puteti debransa cu simpla instiintare a RAM si la revedere . Este ca si cum Cons. Local Buzau hotaraste ca de miine se va circula pe banda stanga ca asa vrea cineva !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.