Mii de buzoieni au urmărit parada cu torțe a dacilor și romanilor. Emanoil Neagu s-a aflat în fruntea convoiului

Luptători daci și romani, însoțiți de dansatoare antice, au defilat în această seară pe străzile Buzăului la parada cu torțe. Vizitatorii antici ai orașului au stârnit curiozitatea localnicilor care i-au urmărit de pe trotuare și balcoane, iar unii dintre ei i-au însoțit pe toată durata traseului. Spre final convoiul s-a mărit la câteva sute de persoane astfel încât curtea muzeului și parcarea din față au devenit neîncăpătoare.

În fruntea mulțimii s-a aflat chiar președintele Cj Buzău, Emanoil Neagu, însoțit de vicele Adrian Petre.

De mâine, dacii și romanii vor putea fi văzuți meșteșugind sau războindu-se la Sărata Monteoru, unde și-au instalat tabere.

Părinții ar face bine să-și aducă aici copiii întrucât lucrurile pe care le vor putea vedea valorează cât zeci de ore de istorie la un loc, iar imaginile li se vor întipări în memorie pentru întreaga viață.  

Vor fi amenajate ateliere de fierărie, metalurgie, monetărie, prelucrare os și lemn, bucătăre, tabere etc. Vor avea loc lupte între daci și romani, între romani și gladiatori, dansuri antice și târguri de sclavi. 

În tot acest timp, pe scenă vor urca ansambluri folclorice din județ, elevi talentați la muzică, dans și teatru de la Liceul de Arte și tineri interpreți buzoieni de muzică populară.

Duminică seară atmosfera va fi încălzită de talentata solistă buzoiană de muzică ușoară Doina Gaitanovici, înainte ca pe scenă să urce „titanii” de la Zdob și Zdub.

Cum îi stă bine unui festival cu ștaif, la ora 22.00, evenimentul se va încheia cu un foc de artificii. 

De notat că la dispoziția buzoienilor va sta în ambele zile între 10.00 și 18.00 un autobuz etajat care va face curse gratuite între Buzău și Monteoru cu plecare din fața parcului Crâng la interval de două ore.

Pe seară, vor exista curse suplimentare de transport în comun între stațiune și oraș.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Mii de buzoieni au urmărit parada cu torțe a dacilor și romanilor. Emanoil Neagu s-a aflat în fruntea convoiului

  • Pe lângă daci și romani, ca să păstrăm tradiția defilează cumva și interlopii? Altminteri festivalul nu e complet. Văduvim publicul de cea mai mare realizare a românilor în democrație!

  • Nea Treacă,care a fost mesajul lui Toma de ziua copilului?
    Si ce a organizat primăria,unde cică el e primar?
    Cred ca a băut apa meteorica sa nu o mai plătim!
    Pai el ne face in ciuda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.