Mii de buzoieni vor vedea cu ochii lor minunea de pe stradă. Se începe de luni, va dura maximum un an

Fotografia a fost realizată în această dimineață în clădirea Primăriei Buzău.

Oamenii strânși în jurul mesei sunt reprezentanți ai firmei de asfaltări, ai primăriei, ai societăților de utilități din Buzău (gaze, energie, apă etc.) și ai proiectantului.

Imaginea e de la finalul conferinței de presă în care s-a anunțat că de săptămâna viitoare se va începe asfaltarea celor 43 de străzi de pământ din mun. Buzău (vezi lista completă la finalul articolului).

În total vor fi 15 kilometri de străzi asfaltate, valoarea contractului fiind de 150 de miliarde de lei vechi.

„E o veste mare pentru mii de buzoieni care locuiesc încă pe străzi de pământ din oraș. De săptămâna viitoare vor începe lucrările. Cele 43 de străzi au fost grupate în cinci loturi pe criteriul geografic. Să fie toate în aceeași zonă pentru a le fi și muncitorilor mai ușor. Termenele de finalizare sunt între 6 luni – lotul 2, cel mai ușor – și 12 luni – lotul 5 – care are câteva străzi mai mari, în special șoseaua de la Obor înspre podul de la Vadu Pașii. Inițial gândeam că pe cele cinci loturi vor fi cinci firme și va exista o concurență între ele, care să lucreze mai repede și mai bine. Dar licitația a cîștigat-o pe toate loturile o singură firmă. Astfel că îl rog pe domnul director Băiculescu să se ia la întrecere cu dumnealui. Se va lucra concomitent pe cele 5 loturi, săptămâna viitoare deschidem cinci șantiere”, a spus primarul Toma.

La conferința de presă au fost invitați și reprezentanții firmei Hidro Salt B92 din București. Firma este condusă de un buzoian la origini, Deugene Băiculescu, de loc din Pârscov.

Într-un articol de pe internet se pomenește faptul că firma obișnuiește să câștige licitațiile oferind prețuri de dumping, dar apoi umflă facturile pretextând lucrări suplimentare, ajungându-se în final la prețul corect.

„Firma noastră are 150-200 de angajați, majoritatea buzoieni. Dar, pentru această lucrare și ce mai avem noi contractat, am mai avea nevoie de 40-80 de lucrători. Am dat și un anunț la un târg de locuri de muncă. Îi asigur pe buzoieni să vom face treabă bună și vom respecta termenele. E în joc și mândria mea, pe buletinul meu scrie că m-am născut la Pârscov”, a declarat Deugene Băiculescu.

Mai jos este inserată lista cu cele 43 de străzi care vor fi asfaltate în următorul an, iar din aprilie 2018 Buzăul va intra în rândul orașelor fără străzi de pământ.

Citește și articolul: Șoferii buzoieni trebuie să-i mulțumească lui în primul rând

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

lot 4 si 5
Lot 1 23
loading...

11 comentarii la „Mii de buzoieni vor vedea cu ochii lor minunea de pe stradă. Se începe de luni, va dura maximum un an

 • Strada Primaverii din lotul 5 este asfaltata de Boscodeala la ultimul mandat?!?!

  Răspunde
 • Aleea sporturilor,Horticolei,Dorobanti…sunt strazi unde circula autobuze si au inceput sa ne apara fisuri la case pt ca sunt din ce in ce mai multe pe traseu.

  Răspunde
 • Deci,sa recapitulam.Minunea va dura cel mai probabil 2-3 ani cand ne vom da seama calucrarile au fost facute de mantuiala sau cineva isi aduce aminte ca a uitat vreun cablu,canalizare,teava,etc.Apoi vor incepe reprosurile cu greaua mostenire, incompetenta unora,etc. Haideti domnul Auras, ati uitat in ce tara traiti? Va inteleg ca aveti un venit lunar sigur, dar macar mai strecurati cate o soparla prin aceste articole pompoase sa nu creeati impresia ca ne jigniti inteligenta unora.

  Răspunde
 • Se asfalteaza, dar se asfalteaza prost mai ales trotuarele… vezi Marghiloman, vezi Victoriei… dupa ce ca au asfaltat trotarele in valuri si damburi, acum tot pietrisul ala se sfarama, zici ca e trotuar pietruit de ulita rurala… s-a furat la materiale, s-a pus doar pietris si ciment si liant deloc… si nici nu l-au presat cum trebuie si a mai fost pus si iarna la temperaturi si umiditati nefavorabile.
  Practic bataie de joc pe milioane… sa mai incaseze o data si la reasfaltarea ce va fi necesara in cateva luni… doar nu or fi prosti sa faca lucrari de calitate sa tina zeci de ani si dupa aia sa nu mai poata fura bani publici cu milioanele…. le fac proaste ca sa poata fura in fiecare an milioane.

  Răspunde
 • Parca sunt batuti in cap, asfalteaza toate ulitele pe care circula doar cativa riverani, in timp ce strazile circulate intens (exemplu Aleea Sporturilor) si strazile din cartierele cu sute de blocuri si mii de apartamente (exemplu Dorobanti2) sunt exact cum le-a lasat Ceausescu doar ca mancate de timpul enorm de cand a fost ucis acesta de PSD .
  Bine ca asfalteaza ulitele tiganilor… ca astia conteaza pentru PSD si primar, ca sunt etnia lor, neamurile lor.

  Răspunde
 • Si strada Independentei are asfaltul crapat si petec peste petec ca mergi ca pe un drum de tara.

  Răspunde
 • Evident se asfalteaza acolo unde electoratul beneficiaza de asistat social !!!

  Răspunde
 • Nu știu de ce sunt supărați unii că se asfaltează unde nu a mai fost asfalt niciodată. Să se uite în documentele primăriei lui Boșcodeală ca să vadă de câte ori au fost asfaltate în acte străzile lor și câte milioane de euro au fost păpate de alesul și răs alesul lor. Atunci de ce tăceau iar acum au prins grai? Ei nu știu că târâtoarele nu au nevoie de asfalt?

  Răspunde
 • Cartierul Micro 3 arata ca Varsovia dupa cel de-al doilea razboi mondial!Trotuarele din centru orasului (in fata fostei cladiri a telefoanelor si vis-a-vis) sunt VARZA! Trotuarul din fata sediului judetean al PSD BUZAU pana in crang e JALNIC! S-au luat pomi de 1000-2000 de lei dar nu suntem in stare sa facem trotuarul vis-a-vis de primarie(cel cu sediul PNL)!!!!

  Răspunde
 • De ce nu luati in calcul si strada Pompiliu Ștefu? Este o stradă f circulata si totusi nu vede nimeni E central dar mai rau ca străzile neasfaltate Chiar nu vede nimeni ca a lasat-o baltă sau altele sunt interesele

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.