Ministerul analizează continuarea plăților. „Așteptăm răspuns”

Primăria Buzău și ADR Brăila au cerut Ministerului Dezvoltării răspuns la întrebarea dacă alte cereri de plată pentru Unirii, Transilvaniei și Industriilor vor fi onorate.

Luminița Mihailov, director ADR Brăila: „Noi am întrebat Autoritatea de Management dacă Primăria Buzău poate continua să trimită cereri de plată pe acest proiect. De la minister ne-au răspuns ca analizează și ne vor da un răspuns”

Luminița Mihailov și primarul Toma, la Buzău, la semnarea contractului cu fonduri europene

În acea informare pe care AMPOR a trimis-o către ADR Brăila și Primăria Buzău se face vorbire doar de „suspendarea autorizării cererilor de rambursare 4, 5 și 6” și nu de suspendarea cererilor de plată.

În plus, Luminița Mihailov a precizat că din punctul de vedere al ADR Brăila și AMPOR, nu au existat probleme legate de acest proiect și că „blocajul” actual ține doar de intervenția unei unități de parchet.

Iar procurorii, asta o spunem noi, n-au venit așa singuri să verifice acest proiect, că n-aveau ce face.

E clar că la mijloc e o plângere penală a cuiva. Rămâne de văzut cine a reclamat, cât de adevărate sunt acele acuzații de fraudă și pe cine vizează.

În mod normal, n-ar trebui să vizeze Primăria Buzău, întrucât beneficiarul doar preia facturile de la Strabag, cere banii de la ADR și AMPOR (cereri de plată), iar apoi emite ordine de plată pe fiecare factură în parte și trimite copiile la ADR și AMPOR (rambursare). Cererile de plată au fost deja verificate de ADR și AMPOR, instituții care n-au găsit nimic în neregulă, și au trimis banii pentru plata Strabag către Primăria Buzău.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Ministerul analizează continuarea plăților. „Așteptăm răspuns”

  • Ar fi important de aflat ce anume se dorea a se plati cu cererile de rambursare nr 4, 5 si 6 aferente cererilor de plata 1, 2 si 3 mentionate in adresa.

    Răspunde
  • Ce relevanta are numele celui care a reclamat?
    E o reclamatie, Parchetul investigheaza, daca reclamatia este reala va porni, probabil, un proces penal iar daca este nereala aia e, c’est la vie.
    Sau poate o fi facut-o Boscodeala! Haha asta asa, sa fie Toma si „ai lui” fericiti….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.