Ministerul vrea să scape de ele și le oferă Primăriei Buzău

Ministerul Educației caută să se dispenseze la nivel național de Cluburile Sportive Școlare și Palatele Copiilor.

În primul rând se oferă Primăriilor și Consiliilor Județene bunurile imobile ale acestora (clădiri și terenuri), dar ministerul s-ar bucura (mai mult) dacă autoritățile locale ar prelua și salariile profesorilor și angajaților de aici (și restul cheltuielilor).

Iată ce scrie în directiva trimisă de ministrul Educației, Monica Anisie, către Inspectoratele Școlare, Primăriile și Consiliile Județene din țară (inclusiv de la Buzău).

La Buzău, Primăria va prelua într-o primă fază clădirile și terenurile de la Palatul Copiilor (Bd. N. Bălcescu) și de la Clubul Sportiv Școlar (de pe str. Spiru Haret). Vineri, consilierii locali vor vota proiectul de preluare a acestora.

La Buzău, Primăria are de gând să ofere spații generoase Palatului Copiilor în clădirea Palatului Comunal, după ce angajații se vor muta în noul sediu de la Bazar

Preluarea integrală de către autoritățile locale a CSȘ-urilor și a Palatelor Copiilor se va face probabil (la nivel național) atunci când autoritățile locale vor putea decide și asupra componenței profesorilor și antrenorilor din aceste instituții.

Deocamdată, ministerul ar vrea să se dispenseze de întreținerea clădirilor și de salariile angajaților de aici, dar să păstreze controlul personalului prin Inspectoratele Școlare.

loading...

2 comentarii la „Ministerul vrea să scape de ele și le oferă Primăriei Buzău

  • Slava Domnului ca nu le preia Consiliul Județean. Mai bine ar prelua Toma si un spital. Sau sa construiască unul. Mare nevoie e in orasul asta de un spital adevărat aflat sub tutela primarului. Nu a tot felul de politicieni unul mai șpagar decât altul care nu stiu cum sa tragă cu diversi directori din banii de medicamente, de mâncare, de produse de curățenie. Poate ii prezinți Tereaca primarului ideea de a face un spital municipal, pentru buzoieni, ca bănuiesc că Toma ar fi diferit față de politicienii ceilalți. Multumesc

  • Daca acela este PALAT, inseamna ca eu sunt chinez, inuit sau primul om pe Marte……[Leo]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.