Ministrul a făcut anunțul. Vacanță neașteptată

Școala pierde din nou în detrimentul coronavirus.

Ministru Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat azi că a propus vacanță pentru toată luna aprilie. Se vor uni astfel Paștele catolic cu cel ortodox.

„Am propus o serie de modificări la structura anului școlar, modificări care au următoarele avantaje. Vacanță de primăvară să țină din 2 aprilie până în data de 4 mai. Va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de Paștele catolic, în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cel ortodox în data de 2 mai. Deci vacanța de primăvară prelungită cu trei săptămâni începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, în perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectiva epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar. Al doilea avantaj este acela că examenul național de bacalaureat se păstrează la datele planificate cu prezență fizică și se va derula între 28 iunie și 1 iulie, probele scrise”.

Dezavantajul vacanței de aprilie este împingerea examenului de Evaluare Națională către 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie.

Reacțiile din societatea civilă sunt în general negative, considerându-se că elevii nu vor mai învăța nici măcar cât în on-line, dar vor interacționa inclusiv cu alți copii din alte cartiere astfel că numărul infectărilor ar urma, dimpotrivă, să crească.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Ministrul a făcut anunțul. Vacanță neașteptată

  • Va rog să-mi explicați, pentru ca eu nu înțeleg: cum poate creste rata de infectare in scoli cat timp învățământul este online? Deci, de ce trebuie o lună de vacanță când ritmul de învățare online este mai redus decât în condiții de normalitate? In concluzie: care este logica in baza căreia a fost decisă vacanta de o luna in luna aprilie?

  • Bună întrebare. Probabil că unii se ofticau că totuși cei din ciclul primar mergeau la școală…

  • Numarul creste pentru ca jumate din copii nu tin masca bine, o dau jos etc, pentru ca asa aud acasa, ca masca e la misto, ca nu exista niciun virus etc. Si nu au fost toti in online, peste jumate din ei au fost fizic la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.